Dette skriver avisene:«En perfekt måte å forsvare managerens tillit på den store scenen»

Caoimhin Kellehers imponerende forestilling trekkes fram av de engelske avisene, som også lar seg forbause over måten Liverpool takler skadekrisen.

Chris Bascombe i Telegraph skriver at få ville gitt Caoimhin Kelleher tillit i kampen mot Ajax etter det som skjedde i helgen.

«Med tanke på at Kelleher slapp inn syv mål for Liverpools U23-lag mot Manchester City på lørdag, er det få managere som hadde svart med å bruke unggutten i et Champions League-oppgjør. Om det er et tegn på at Kelleher er i ferd med å bli voksen, eller om det er fordi Adrian behøves i Premier League, gjenstår å se».

Bascombe skriver at Liverpool nok en gang fikk belønning for beinhardt arbeid, i en forestilling der det ikke så like pent ut hele veien.

«Vi forventer så mye, selv med et halvt lag på sykehysfløyen på det nye treningsanlegget, og stort sett finner de en måte å vinne. Jo mer det ser ut som skader vil stoppe dem, jo mer viser de at tilbakeslag bare er et hinder for den fantastiske fotballen, heller enn et hinder for stadig gode resultater», skriver han.

Imponerende unggutter

Paul Gorst i Liverpool Echo kommer med en påminnelse om at det ikke er lenge siden en åttedelsfinale i Champions League var en utenkelig bragd for Liverpool. 

«For en forvandling det har vært i Europa for de røde under dagens manager. For fem år siden ville det å kvalifisere seg til turneringen i seg selv være grunn til å feire, og det så noe rart ut. Nå kjemper de rutinemessig blant de 16 beste, og har en sjanse til å bli europeiske mestere hver gang», skriver Gorst, og legger til at Jürgen Klopps taktiske evner i Champions League nok er noe underkommunisert etter at tyskeren har vært i tre finaler i sin karriere. 

Gorst trekker også fram unggutter som Caoimhin Kelleher, Curtis Jones og Neco Williams etter seieren.

«Kelleher kan nå få tillit i Premier League mot Wolves på søndag. Dette var en perfekt måte å forsvare managerens tillit på den store scenen», skriver Gorst. 

19 år gamle Jones har på sin side allerede etablert seg.

«Forrige sesong pyntet han på kamper med glimt av kvalitet. Denne sesongen har han modnet med vedvarende utmerkede forestillinger i kamper han er involvert i», skriver Gorst.

SOLID: Curtis Jones viste seg fram nok en gang.

SOLID: Curtis Jones viste seg fram nok en gang.

Taklet presset

Dominic King i Daily Mail trekker naturligvis også fram den irske målvakten.

«Det ville være feil å si at Ajax pepret Liverpools mål konstant fra start til slutt, men da de kom nærme, var Kelleher på pletten og klar til å stoppe faren», skriver King.

«Hans avgjørelser var gode - måten han plukket opp en løs ball og så kaste den 40 meter til Sadio Mané var spesielt imponerende - og redningene var ikke mindre imponerende», skriver han. 

Redningen på headingen fra Klaas-Jan Huntelaar var kampens høydepunkt for 22-åringen.

«Mer enn noe annet, var Kelleher fornuftig og rolig akkurat da Liverpools forsvar trengte det. Det kan ha sikret ham en første kamp i Premier League denne helgen mot Wolves. Klopp vil mer en noen andre være oppmuntret over hvordan Kelleher taklet presset», skriver King.

Alt går imot - vinner likevel

«De rødes skadeliste er lang nok til å drive manageren til vanvidd. Nå er ni førstelagsspillere ute, etter at Alisson Becker er sistemann på lista», skriver Neil Jones i Goal.

Keeperen, høyrebacken, de to førstevalgene på stopperplass, visekapteinen, samt tre stjerner på midtbanen er ute med skade. Liverpool har alt annet enn flaks for tiden.

«Hvis Klopp kastet en femmer i lufta, ville den kommet ned som en fartsbot», skriver Jones.

«Det føles som Liverpool har vært i permanent panikk de siste to månedene. Likevel er de på delt førsteplass i Premier League, og har trygt manøvrert seg videre i Champions League. Deler faller av, men toger ruller videre», skriver han.