SpillerbørsUngdommens aften da skadeskutt Liverpool beseiret Ajax på Anfield

Unge og britiske spillere har kommet inn for en helrødt lag og levert varene i skadefraværet til mer meritterte navn.

Caoimhin Kelleher8

Alt i alt en meget fin debut i Europa av 22-åringen. God på streken og presise utspill, spesielt med sine utkast. Virket trygg nok, selv om en feilberegning på en offside situasjon før pause antydet at han ikke er like sterk i feltarbeidet. En feberredning i sluttminuttene gir ham åtteren, og pokalen som tegn på Liverpools beste.

Neco Williams7

Vikaren på høyreback slo bra tilbake etter en dårlig opplevelse i Brighton hvor han forårsaket straffe og ble byttet ut ved pause. Konsentrerte seg om det defensive og hadde brukbar kontroll der uten store feil. Det hele ble toppet med en målgivende til kveldens seiersmål.

Joël Matip8

Vaklet litt i starten da Ajax gikk rett i angrep, og var ustabil i fremspillene, men spilte seg stort opp. En meget nyttig og viktig spiller slik skadesituasjonen nå har utviklet seg for Liverpool.

Fabinho8

Smart duellspiller som var god å ha en åpen fotballkamp hvor det svingte fram og tilbake og begge lag var beredt til å bryte høyt og hurtig. Midtstopperne ble viktige i en kamp hvor det var viktig å holde nullen mot et offensivt Ajax.

Andy Robertson7

Skotten fikk tidlig en lei overtråkk, men fightet modig videre etter å ha blitt tabet opp. Viktig det i en ytterst skadepreget tropp, selv om det nok dempet litt på friskheten i hans offensive spill og han etter hvert konsentrerte seg mer og mer om det defensive.

Jordan Henderson7

Greide sjelden å prege midtbanen i 1. omgang hvor de røde ble løpende uvant mye i mellom mot et Ajax med mye ballinnehav, men kapteinen yter sin sedvanlige skjerv med arbeidsinnsats og disiplin. Mer involvert etter pause.

Georginio Wijnaldum7

Spilleren som synes å være på vei vekk før sesongen har blitt evighetsmaskinen med mye spilletid og stabile prestasjoner. Gjør igjen mange nyttige løp ikke minst for å hjelpe til bakover.

Curtis Jones8

Den unge scouseren står på terskelen til et virkelig gjennombrudd. Fulgte opp fint i mange angrep i rollen som den mest offensive indreløperen. Et tidlig skudd fra 16-meteren som smalt høyt oppe på stolpen hadde fortjent en bedre skjebne. Aggressiv, uredd, og endte opp med å bli matchvinneren.

Diogo Jota6

Årets hit prøvde stadig å skape noe, men denne gangen ble det ikke helt suksess. Interessant at han fikk rollen sentralt, hvor han viser at han har evne til å kombinere både med Salah og kanskje spesielt Mané. Ble også litt mer borte utover i 2. omgang og ble byttet ut med Firmino.

Mohamed Salah6

Fikk ikke den hjelpen på høyresiden som Sadio Mané fikk på motsatt kant av Andy Robertson og ble noe isolert til tider. Ble holdt på banen, forståelig med de rom som Ajax i stadig større grad etterlot seg, uten at han helt greide å få hull på den byllen.

Sadio Mané7

Kvikk, aktiv, vanskelig å få tak i og krydret med enkelte lekre detaljer. Dette var likevel en kamp hvor det bare ble nesten, også for ham.

Roberto Firmino

Fikk en halv omgang som innbytter, kanskje ikke minst for å gjøre en god jobb som førsteforsvarer. Gjorde en solid og rutinert jobb.

Rhys Williams

Fikk noen sekunder som innbytter helt mot slutten.