Dette skriver avisene:«Liverpool kunne spilt til slutten av neste lockdown uten å score»

Liverpools sjanser til Premier League-gull er svekket etter de tre siste kampene, og de engelske avisene er ikke nådige etter mandagens svake prestasjon på St. Marys.

Liverpool har bare vunnet to av sine ni bortekamper denne sesongen etter å ha blitt påført sitt andre tap da Southampton ble for sterke mandag. Tabelltoppen er fortsatt helrød, men nå kan begge Manchester-lagene gå forbi om de vinner sine hengekamper.

«Mesternes vaklende form gir grunn til bekymring, og nå venter fredagens FA-cupkamp mot Aston Villa, etterfulgt av et Anfield-oppgjør med Ole Gunnar Solskjærs gjenoppståtte United», skriver James Pearce i The Athletic.

Klopp treg med å ta grep

Pearce peker på flere problemer og mener Klopp har vært for treg med å ta grep i de foregående kampene, spesielt når Liverpool har gått tom for ideer i angrepet. Han er dessuten forbløffet over at Takumi Minamino ikke har fått et minutt på banen etter den solide kampen mot Crystal Palace. 

«Det er ironisk, etter alt snakket om Liverpools mangel på forsvarsspillere, at det er svikten på andre enden av banen som virkelig er hinderet i titteljakten», skriver han. 

Liverpool har kun sluppet inn åtte mål på tolv kamper uten Virgil van Dijk, men Pearce mener likevel stopperproblemene forplanter seg til resten av banen. Blant annet på dødballer, men også fordi man mangler Jordan Henderson og Fabinho på midtbanen. 

«Liverpool må kjøpe en midtstopper i januar. Ikke bare fordi de har så få igjen i den posisjonen, men for å sikre at Fabinho og Henderson kan spille der de er mest effektive», skriver han. 

Flere grunner til dårlig form

Ian Doyle i Liverpool Echo trekker fram at Liverpool har hatt mye uflaks denne sesongen, både med skader og dommeravgjørelser.

«Men det har lenge vært klart at Liverpool må belage seg på sitt eget talent for å forbli i tittelkampen. Og det skjer ikke for øyeblikket», skriver han. 

Han peker på flere grunner.

«Intensiteten har gått ned som følge av utmattede spillere som har spilt gang på gang etter skadekrisen i starten av sesongen, og angrepet har etter rekordkampen mot Crystal Palace plutselig glemt hvordan man scorer. Så er det midtstopper-situasjonen», skriver han og legger til at Jürgen Klopp må handle om han ikke kan stole på Nat Phillips eller Rhys Williams. 

Doyle trekker til slutt paralleller til et England som nok en gang må stenges ned for å stanse koronaviruset.

«Innleggene regnet inn i Southampton-boksen i en hektisk overtidsperiode, men Liverpool kunne spilt til slutten av neste lockdown uten å score. Og ettersom ingen vet når den tar slutt, er det en stor bekymring. Hvis ikke Klopp er bekymret over laget sitt, så burde han være det», skriver Doyle.

Noe som mangler

De tre kampene i juleprogrammet kunne gitt Liverpool pusterom på tabelltopp. I stedet blir det nå spenning. Det skriver Neil Jones i Goal.

«Det er noe som mangler hos Liverpool om dagen. De er et topplag, men skinner ikke», skriver han. 

«At de sendte opp Alisson Becker på en corner på overtid sa alt. At de av en eller annen grunn tok en corner over overtid kort, noe som tillot dommeren å blåse av kampen, sa enda mer. De gjorde det samme mot West Bromwich. De er ikke seg selv for tiden», skriver Jones. 

Han mener standarden Liverpool har satt de siste sesongene aldri kunne bli fulgt opp i år. På denne tiden i fjor var tittelen nesten sikret allerede.

«Men den er ikke det nå. Nå er de i en tittelkamp, og de har rotet bort kontrollen. De kommer garantert tilbake, men nå lukter rivalene blod», skriver Jones.