Spillerne på utløpende kontrakt i 2021:Virgil og Ginis landsmann kan forhandle med klubber - flere stoppere kan være tilgjengelig på billigsalg

2020 har blitt erstattet med 2021, og det betyr at spillere på utgående kontrakt kan forhandle med klubber. Her er spillerne som kan være aktuelle for Liverpool.

1. jan 2021 kl 10.51Jens Hapnes RegeJenshLFC

Flere spillere er på utgående kontrakter i 2021, og kan forhandle med klubber om en gratis overgang til sommeren. 

Det er ventet at Adrian forlater Liverpool når kontrakten løper ut i sommer, og de rødkledde kan komme til å hente en reserve for Alisson dersom Caoimhin Kelleher lånes ut for å få spilletid.

Midtstoppere på utgående kontrakt kan være aktuelle å hente på billigsalg for å bidra i skadekrisen. I tillegg kommer sannsynligvis Divock Origi til å forlate Liverpool, og etterlate seg et tomrom. 

Vi har sett nærmere på spillerne som kan være tilgjengelig på billigsalg eller gratis som kan fylle tomrommene. 

La Liga-målvakter

Tre målvakter fra den øverste divisjonen i Spania er på utgående kontrakt. 

Rui Silva er en 26 år gammel målvakt som spiller i Granada. Portugiseren verdsettes til ni millioner pund på Transfermarkt. 

Flere klubber skal ha meldt sin interesse for 26-åringen, men han kan stadig forhandle med klubber. Silva har levert fem rene bur på 14 kamper denne sesongen.

Tomas Vaclik er en annen sisteskanse som er på utgående kontrakt. Tsjekkeren verdsettes til ni millioner pund på Transfermarkt, og blir 32 år i vår. Hans nåværende arbeidsgiver er Sevilla. 

Vaclik har stor erfaring fra Champions League, samt over 30 kamper for det tsjekkiske landslaget. 

Marko Dmitrovic fyller 29 år denne måneden, og er i likhet med sine La Liga-kamerater på utgående kontrakt. Serberen har en fortid i Charlton Athletic, men spiller for øyeblikket i Eibar. 

29-åringen har vist at han holder det øverste nivået, og har de siste sesongene levert 31 rene bur på 108 kamper. 

TOMAS VACLIK: Tsjekkerens kontrakt løper ut i 2021.

TOMAS VACLIK: Tsjekkerens kontrakt løper ut i 2021.

Rutinerte midtstoppere

Det er flere rutinerte midtstoppere Liverpool kan hente i januar for å lindre skadekrisen. 

Nikola Maksimovic er en 29 år gammel midtstopper med lang fartstid bak seg i italiensk fotball. Serberen startet begge Champions League-kampene for Napoli mot de rødkledde i 2018, og var også involvert da Liverpool spilte uavgjort mot det samme laget høsten 2019. 

Denne høsten har det blitt lite spilletid, og han søker derfor nye utfordringer i ny klubb.

Jerome Boateng trenger ingen videre introduksjon. 32-åringen har i lang tid vært en av verdens beste midtstoppere. Karrieren så ut til å være på hell, men han fikk en renessanse under Hansi Flick, og var sentral i det Champions League-vinnende Bayern-laget. 

Spiller enda nokså fast på et godt Bayern-lag, og ønsker nok et godt kontraktstilbud velkommen. 

Fabian Schar har vært av de mer stabile spillerne for Newcastle United de siste sesongene. 29-åringen fra Sveits har vist seg å ta Englands øverste nivå, og har fortsatt noen gode år i seg. 

Schar var en bauta da Newcastle holdt buret rent mot Liverpool. 

Roman Saiss er en sentral brikke i Nuno Espirito Santos bunnsolide Wolves-lag. Den venstrebente 30-åringen er farlig på dødballer, og kan også bekle en venstreback-posisjon. 

Aissa Mandi var linket til Liverpool i sommer, men det ble aldri rapportert om noen konkret interesse fra de regjerende mesterne. 29-åringen fra Marokko er god med ballen i beina, men har feil i seg defensivt. 

AISSA MANDI: Marokkaneren dirigerer forsvaret sitt.

AISSA MANDI: Marokkaneren dirigerer forsvaret sitt.

Sergio Ramos er en annen mann som ikke trenger noen introduksjon. Spanjolen har vunnet alt som kan vinnes, men ser ikke ut til å få ny kontrakt i hovedstaden. 34-åringen er fortsatt bemerkelsesverdig godt trent, og har vært en av Real Madrids viktigste spillere etter fotballens korona-avbrekk. 

Real Madrid-kapteinen kommer nok aldri til å nærme seg Liverpool, men det er allikevel verdt å merke seg at han kan være på flyttefot.

David Alaba er nok den av forsvarsspillerne på utløpende kontrakt som er best på papiret. Den allsidige østerrikeren har vist seg å kunne spille alt fra midtstopper til offensiv midtbane på det øverste nivået. 

Snart 29 år gammel er han nok ute etter en siste og beste kontrakt, og det virker usannsynlig at Liverpool går for et så stort navn. Han er imidlertid verdt å holde et øye med i ryktebørsen. 

Offensiv kraft

Helt fremst på banen er det også noen spennende spillere på utgående kontrakt. 

Gini Wijnaldum og Virgil van Dijks landsmann og gode kamerat Memphis Depay har nylig kommet tilbake fra en alvorlig kneskade, men har allikevel startet sesongen i et godt tempo. Åtte mål og fire målgivende har det blitt så langt. 

Med en fortid i Manchester United er det nok usannsynlig at nederlenderen velger de rødkledde som neste arbeidsgiver. 

Julian Draxler har i lang tid ønsket seg bort fra PSG, men sliter med å finne seg en passende arbeidsgiver. Tyskeren har fått lite spilletid for de franske mesterne denne sesongen. 

27-åringen har lenge vært på Klopps radar, og var nok en mann vår tyske trener hadde stor interesse for tidligere, men det toget har sannsynligvis gått. 

Sist men ikke minst, så kan verdens beste fotballspiller være på markedet i 2021. Lionel Messi er på utgående kontrakt, og kan se ut til å søke seg bort fra Barcelona for å oppnå suksess på fotballbanen. 

Liverpool kommer aldri til å gå med på argentinerens skyhøye lønnskrav, og 33-åringen passer ikke inn i Klopps høyoktans spillestil. Han vil uansett dominere ryktene i året som venter.