Dette skriver avisene:«Denne kampen oppsummerte hvorfor Liverpool er det laget alle i Europa ønsker å unngå»

Klopp kunne hvile noen, gi etterlengtet spilletid til andre, og ønske skadede spillere velkommen tilbake. Den britiske pressen er imponert over Liverpools seier over Porto.

Thiago Alcantara og Tyler Morton stjeler mye av oppmerksomheten i avisene etter Liverpools sterke seier over Porto.

«Majestetisk øyeblikk verdt ventetiden»

«Reaksjonene til de rundt Thiago Alcântara fortalte historien», skriver Paul Joyce i The Times. «Alex Oxlade-Chamberlain sto ubevegelig og bare stirret, Ibrahima Konaté stakk hendene på hodet i vantro, og på sidelinjen brøt Jürgen Klopp ut i en langvarig applaus med et enormt smil. En lunken, men litt nervøs Champions League-kamp mot Porto ble livnet opp av et angrep fra Alcântara der han viste frem all teknikken han er velsignet med.»

«Et frispark fra Oxlade-Chamberlain kort tid etter pause ble headet ut av Otávio og ballen trillet innbydende, 30 meter ut, mot spanjolen som var den dypest plasserte av Liverpools utespillere. Det var ikke engang en sjanse. Likevel, med det søteste touchet, vinkelen på høyrefoten som holdt ballen nede, sendte ballen på en bane som føyk forbi Porto-målvakten Diogo Costa.»

MAGI: Thiago leverte spansk magi fra 25 meter.

MAGI: Thiago leverte spansk magi fra 25 meter.

«Et slikt majestetisk øyeblikk gjorde ventetiden verdt det og oppmuntret Liverpool-laget, med 19 år gamle Tyler Morton som fikk sin Champions League-debut, til å fortsette å presse. Mohamed Salah scoret sitt 17. mål for sesongen, og Klopps lag beholdt sin plettfrie statistikk i gruppespillet.»

«Totalt sett var dette nok en god kveld for Klopp, med en god respons på en usammenhengende første omgang der Porto burde ha fått til mer, supplert med synet av spillere som har returnert fra skade.»

«Mortons drøm»

«Tyler Morton gikk på banen, vridde hodet forsiktig for å titte over skulderen mot et kjent sted. Fra hans panoramaplass på Anfield-gresset for sin Champions League-debut mot Porto, tok 19-åringen inn sin forrige utsikt under flomlysene: første rad på Annie Road End», skriver Melissa Reddy i the Independent. «Morton satt sammen med faren og broren og pleide å tenke at «det er ikke the Kop», men de hadde «en utrolig utsikt over spillerne.» Nå var han en av de spillerne i Liverpool-drakt som representerte klubben i turneringen som er så innvevd i klubbens historie.»

«I en kamp der resultatet var meningsløst for Merseysiderne med avansement allerede sikret, betydde det alt for en gutt som kom til akademiet som syvåring.»

«Morton vokste opp med å idolisere Steven Gerrard, men de sene tenårene hans har blitt brukt til å se på og trekke ut egenskaper fra en helt annen midtbanespiller: Thiago.»

Onsdag spilte han ved siden av sitt nye idol, og fikk god utsikt til spanjolens magiske mål.

KLEM FRA IDOLET: Thiago ga Morton en stor klem etter scorignen.

KLEM FRA IDOLET: Thiago ga Morton en stor klem etter scorignen.

«Liverpool triumferte i en kamp som ikke var den mest minneverdige, men Morton vil aldri glemme den. Denne scenen, debuten, det målet… det var en drøm.»

«Ingenting kan stanse Liverpool»

«Ingenting kan stanse Liverpools progresjon gjennom en gruppe med europeiske tungvektere», skriver Andy Hunter i The Guardian. «Klopp hvilte spillere, ga spillere ny energi og restituerte spillere mot Porto og ble belønnet med en femte seier på rad som ga klubbens høyeste poengsum noensinne i Champions League-gruppespillet.»

«Thiago, Takumi Minamino, Ibrahima Konaté og Neco Williams fikk verdifull spilletid foran det intense vinterprogrammet. Jordan Henderson, Andy Robertson og James Milner dukket alle opp fra benken etter skader. Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota fikk alle fri. Porto kjente nok ikke igjen Liverpool-oppstillingen men de satt igjen med en kjent følelse av tap i selskap med Klopps spillere.»

«Liverpool er laget alle ønsker å unngå»

«Jürgen Klopp har samlet en omfattende liste over minneverdige Champions League-kvelder under hans tid i Liverpool», skriver Chris Bascombe i the Telegraph. «Denne til syvende og sist rutinemessige seieren over Porto er ikke blant dem, og likevel oppsummerte kampen hvorfor Liverpool er det laget alle andre i Europa ønsker å unngå.»

«Å slå et lag av Portos kaliber mens de bare bruker andregir – og sikret en femte gruppeseier på rad – er en ferdighet som kun mestres av de beste. Mens Porto, Atletico Madrid og AC Milan fortsetter i en gruppe som opprinnelig ble kalt «Dødens gruppe», bekreftet Liverpool sin overlegenhet selv med lav innsats.»

2-0: Salah fortsatte i det kjente sporet og scoret i nok en kamp.

2-0: Salah fortsatte i det kjente sporet og scoret i nok en kamp.

«Porto hadde alt å spille for på Anfield, Liverpool ikke noe annet enn noen millioner i UEFA-gevinster.»

«Portugiserne hadde noen sjanser, men klarte ikke å få gjennomslag og andre omgangs mål fra Thiago og Mohamed Salah demonstrerte hvorfor Klopps lag er seriøse utfordrere til å heve trofeet for en syvende gang, spesielt i en dominerende andre omgang da Portos forsvar visnet foran the Kop.»

«Klopp kunne starte med tenåringen Tyler Morton på midtbanen, Neco Williams på høyrebacken og gi Takumi Minamino en sjanse i angrep og selv om det generelle intensitetsnivået forståelig nok var lavere enn vanlig, var de komfortable ved full tid.»

«Anfield-publikummets belønning»

«Et sjeldent mål fra Thiago Alcântara og et standard mål fra Mo Salah var nok til å opprettholde Liverpools 100 prosent rekord i denne sesongens Champions League – en prestasjon kun matchet av Bayern München og Ajax», skriver Joe Bernstein i Daily Mail. «Porto hadde sjanser til å skape trøbbel på Anfield men ble stanset tidlig i andre omgang da  Thiago scoret sitt første mål for sesongen med en fantastisk halvvolley fra 25 meter.»

«Salahs scoringsbidrag var derimot helt forventet og han opprettholdt sin nåværende ett-mål-per-kamp-statistikk før han ble byttet ut av Jürgen Klopp for å spare han til større kamper fremover.»

«Det var gjestene som startet best og det var enkelt å se at resultatet hadde større betydning for dem med avansement fra gruppa fortsatt uavklart. Porto hadde tre gode sjanser til å score i løpet av de første 15 minuttene og bommet å alle.»

«Liverpool trodde de hadde tatt ledelsen etter 36 minutter da Thiagos pasning fant Mané som skjøt forbi Costa men etter en lang forsinkelse, annullerte VAR målet for offside.»

«Anfield-publikummet som hadde trosset kulden for en betydningsløs kamp ble belønnet med et strålende skudd fra Thiago.»