Sabotører eller gode hjelpere?

Liverpool er allerede gruppevinnere av Champions League-gruppe B. Av de andre lagene er det nok Atletico Madrid som er minst fornøyd med det.

Da Liverpool vant 2-0 over Atletico Madrid på kampdag fire ble de samtidig gruppevinnere av gruppe B i Champions League. Dermed blir det to siste gruppespillkampene, hjemme mot Porto og borte mot AC Milan, betydningsløse for Anfield-klubben, om vi ser bort fra pengepremiene på 2,4 millioner pund som de røde kan innkassere for seier i hver av disse to kampene.

Det faktum at avansementet er sikret betyr at Jürgen Klopp kan rotere på sitt mannskap, og hvile sine beste menn i de to gjenværende kampene. Det spekuleres i at Liverpool vil stille med et reservepreget mannskap mot Porto i morgen kveld, og en rekke unggutter kan få sine Champions League-debuter.

GRUPPE B: To kampdager gjenstår.

GRUPPE B: To kampdager gjenstår.

Skjer dette, samtidig som Liverpool ikke vinner, vil det definitivt ikke falle i god jord hos Atletico Madrid, som for øyeblikket ligger på tredjeplass i gruppen med fire poeng. Det er poenget bak Porto på andreplass, som altså er motstander i kampen i morgen kveld.

Lar antagelig flere spillere bli hjemme

Liverpool vil nok også stille et svært B-preget mannskap når de reiser til Milano den 7. desember, noe som gir både Porto og AC Milan gode kort på hånden i konkurransen med Atletico Madrid om den viktige andreplassen.

Liverpool kan med andre ord bli gode hjelpere både for Porto og AC Milan, mens de av Atletico kan oppfattes som sabotører dersom de avgir poeng i disse to kampene.

Dersom de ikke klarer å ta seg videre fra gruppespillet har imdiertid Madrid-klubben ingen andre å skylde på enn seg selv. Samtidig som Liverpool spiller mot Porto er nemlig Atletico vertskap for AC Milan. Med seier i den kampen vil spanjolene ha skjebnen i egne hender når de gjester Porto på siste kampdag i desember.

TERMINLISTEN: Fire kamper gjenstår i gruppe B.

TERMINLISTEN: Fire kamper gjenstår i gruppe B.

To seiere vil med andre ord garantere Atletico andreplassen i gruppen. Det samme gjelder Porto, som på papiret vil ha lettere motstand dersom Liverpool stiller reservepreget i morgen kveld.

Veien til cupspillet virker absolutt tyngst og mest vanskelig for AC Milan. De er ikke garantert avansement selv om de slår både Atletico Madrid på bortebane og Liverpool på hjemmebane, da italienerne maksimalt kan få sju poeng. En poengsum som Porto kan passere allerede onsdag kveld, ved å slå Liverpool på Anfield.

Slik sett kan Liverpool fort bli beskyldt for å være sabotører både av Atletico Madrid og AC Milan.

Før kampen på Anfield i morgen er det i alle fall ikke tvil om at Porto har det beste utgangspunktet for avansement av de tre klubbene som kjemper om andreplassen i gruppe B.

Liverpool - Porto spilles på Anfield osndag klokken 21.00. Kampen blir vist TV 2 Sport Premium.