Dette skriver avisene etter Liverpool - Aston Villa: «Liverpool måtte grave dypt for å sørge for at Gerrards hjemkomst endte i tap»

Det meste handler om Steven Gerrard i de engelske avisene etter møtet mellom Liverpool og Aston Villa.

«Dette skulle bare handle om Steven Gerrard, men i idrett er nåtiden alltid viktigere enn fortiden. Helten på Anfield er ikke lenger en scouser fra Huyton, men et ustoppelig og innflytelsesrikt talent fra en landsby i Nildeltaen. Fotball går videre. Og denne kampen, eller hele sesongen, handler om Mohamed Salah for Liverpools del», skriver Jonathan Northcroft i The Times

«Det var ikke blant egypterens mest spektakulære kamper, men han var likevel den klart mest kreative spilleren i en tøff batalje. Da hans øyeblikk kom, var han som alltid avgjørende».

Northcroft skriver at Salah fikk en korrekt straffe etter å ha blitt felt av Tyrone Mings, selv om Steven Gerrard var uenig i avgjørelsen.

«Mings prøvde å drøye straffesparket ved å stå foran ballen og diskutere med dommer Stuart Attwell, men Salah lot seg ikke forstyrre. Med hendene på hoftene pustet han dypt, inn gjennom nesen og ut gjennom munnen, fullt fokusert», skriver Northcroft.

Gerrard kunne ta imot hyllesten

«Steven Gerrard tok en kort pause på sidelinjen før han tok et lite steg tilbake ut på Anfield-matten han briljerte på i 17 år. Hans Aston Villa-lag hadde akkurat blitt slått som følge av Mohamed Salahs straffespark, men etter 94 minutter med kompromissløs kjemping kunne han endelig tillate seg å tenke litt på den følelsesmessige reisen», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«The Kop ropte Gerrards navn, og mens han gikk rundt og trøstet sine utslitte spillere kunne han takke for støtten fra tribunen. Til høyre for Gerrard var Jürgen Klopp på vei til den berømte tribunen, klar for å løfte knyttnevene som følger etter viktige seiere», skriver Bascombe.

Han skriver at kvelden representerte Liverpools fortid, nåtid og også fremtid med tanke på at det er mye å glede seg til også i fremtiden.

«Liverpool pleide å bli inspirert av Gerrard da de trengte det. Det kommer de sikkert til å bli igjen i hans managerkarriere. For øyeblikket var det viktigste å slå laget han leder».

«Det ble en spennende kamp der Villa måtte kapitulere etter 65 minutter før de selv lurte på hvorfor de ikke fikk straffe da Liverpool haltet over mållinjen». 

Gerrards rykte er intakt

Richard Jolly i The Guardian skriver at kvelden ikke gikk etter planen for Steven Gerrard, men at hans lag ga Liverpool kamp til døra. 

«Det gikk kanskje ikke helt etter planen for Liverpool-fansen heller. Hadde Villa blitt feit av banen kunne de brukt mer tid på å hylle Gerrard. I stedet sørget hardtkjempende Villa for at det ble lite tid til sentimentalitet», skriver han.

«Da noen på The Kop begynte å synge en gammel hyllest-sang til Gerrard i åpningsminuttene, ble de druknet av de som ropte 'Liverpool'. De har fremdeles brukt mer tid på å synge «Ole's at the wheel» enn Gerrards navn denne sesongen». 

«Villa -supporterne ropte også hans navn og var fornøyd med det laget hadde vist og at ikke returen til Liverpool var preget av for mye følelser. Det var kun etter at sluttsignalet gikk at hans navn igjen ble sunget på tribunen. I halvannet tiår var det sangen som betydde at uansett hva de andre 21 spillerne på banen gjorde, kunne Steven Gerrard vinne kampen for Liverpool. Hans rykte er intakt».

«Nå har statusen som talisman blitt sendt videre, til matchvinner Mohamed Salah og katalysatoren Jürgen Klopp.

En tøff batalje

«Til slutt kunne Anfield endelig hylle Steven Gerrard. En helt for livet, men fiende for en dag. "He'll pass the ball 40 yards, he's big and he's f*cking hard, Steve Gerrard, Gerrard", sang the Kop», skriver Neil Jones i Goal

«Det er lett å vise storhet når man vinner, selvsagt. Liverpool måtte grave dypt for å sørge for at Gerrards hjemkomst endte i tap. Mohamed Salahs straffespark midtveis i andre omgang avgjorde en utmattende batalje mot et hardtkjempende Aston Villa-lag.

Jones skriver at det var tre uvurderlige poeng på en dag der også tittelrivalene avgjorde tette kamper fra straffemerket. Klopps reaksjon etter kampen viste hvor viktig seieren var.

«For Gerrard var det bare frustrasjon. Han er en legende, kanskje den største spilleren i klubbens historie, men han var ikke her for å snakke om gamle minner og bli hyllet. Han kom for å vinne». 

«Likevel visste han at han ville ha hovedrollen, uansett hva. Alle øyne var rettet mot han. Gerrard taklet det bra. Stålblikket var tilbake - det blikket Liverpool-supporterne kjenner så godt. Ingen følelser, bare fokus», skriver Jones.

«Det var selvsagt en varm velkomst, men supporterne ropte "Liverpool, Liverpool" - en påminnelse om at også de var her med mål om å vinne».