Dette skriver avisene:«Det var mesternes mest dødelige våpen – nå har det blitt deres akilleshæl»

Liverpool imponerte ingen da Graham Potters menn fulgte kampplanen til punkt og prikke. Dette skriver den engelske pressen etter tapet mot Brighton.

Steven Alzates mål ble kampens eneste da Brighton leverte en imponerende kamp mot de regjerende ligamesterne på Anfield. Liverpool var visst ikke friskmeldt likevel. Dette skriver avisene.

«De så ut som inntrengere»

«Det var mesternes mest dødelige våpen, men nå har Liverpools Anfield-form blitt deres Kryptonitt», skriver David Maddock i Mirror. «De røde lignet ikke de Supermennene som slo hvert eneste lag foran dem i nesten fire uslåelige år, da deres andre Premier League-tap på hjemmebane på rad ble påført dem av Brighton.»

«Ett tap her, mot Burnley, kan man kalle uflaks, men to er bare uforsiktighet. De så ut som inntrengere i laget som vant to ganger på seks nydelige dager i London i deres forrige kamper. Men uansett hva problemet er, signaliserer det slutten på tittelforsvaret.»

«Brightons Steven Alzate produserte et av hans største øyeblikk i karrieren så langt, selv om han sannsynligvis visste lite om det da ballen spratt opp fra han, kanskje den til og med var innom Leandro Trossard, og forvirret Liverpool-keeper Caomhín Kelleher.»

«Kelleher ble tvunget til å gjøre to gode redninger til men det var Brightons evne til å holde nullen som imponerte de fleste, og deres defensive besluttsomhet med tre menn på midtstopperplass som knapt ga hjemmelaget en sjanse.»

1-0: Brightons Steven Alzate scoret kampens eneste mål.

1-0: Brightons Steven Alzate scoret kampens eneste mål.

«All moroa er i Manchester nå»

«Du venter nesten fire år på et Premier League hjemmetap, og så kommer to på en gang. Jürgen Klopp setter neppe pris på ironien», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Liverpools krone var allerede på gli, og nå kan Manchester City ta et skritt mot sin tredje kroning på fire år når de kommer til Anfield i helgen.»

«Brighton lykkes der hvor Liverpools topp fire-rivaler i London feilet, ved å kapitalisere på deres defensive svakheter, og avslørte mangelen på angrepskraft, og vant på Anfield for første gang siden 1982. «Take a bow», Graham Potter. Ambisjonene ble belønnet. Man lurer på hva Spurs og West Ham-fans tenkte da de så dette.»

«All moroa er i Manchester nå. Banen er klar for City og United til å kjempe seg i mellom, og Liverpool må se seg over skulderen på de med Champions League-ambisjoner som stadig får fornyet håp av den voldsomme uforutsigbarheten fra Klopps side.»

«Det burde være en ukentlig konkurranse på Anfield om å gjette hvilken seniorspiller som er fraværende neste gang. Hver kampdag starter på samme måte, med rykter som fyller sosiale medier om det seneste offeret. På onsdag tidlig ettermiddag begynte ryktet som riktig spådde at målvakt Alisson Becker ikke ville stille til kamp. Brasilianeren er syk, noe som i det minste kan bety at han er tilbake mot City.»

«Ikke at Alisson ville gjort noen forskjell her. Hadde det ikke vært for Kelleher ville Brighton vunnet med flere mål. Det er midtbanen og angrepet som ikke har klart å produsere på hjemmebane i 2021. Liverpool har fortsatt ikke scoret her i år.»

GODKJENT: Den kanskje eneste Liverpool-spilleren som leverte til over godkjent var Kelleher i mål.

GODKJENT: Den kanskje eneste Liverpool-spilleren som leverte til over godkjent var Kelleher i mål.

«Så kom den langvarige rutinen som vi har sett så ofte denne sesongen, hvor Liverpools midtbanespillere utveksler utallige pasninger uten å klare å penetrere, og tendensen til Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri til å gå dypt for å holde på ballen, og som stadig førte ned en blindvei av Brighton-forsvarere.»

«Liverpool stoler så mye på at Firmino skal linke spillet sammen, som han gjorde strålende mot Spurs. Når han ikke fungerer så bra, visner den offensive trusselen – spesielt uten Manés evne til å snu spillet på et øyeblikk.»

«Samler opp skader»

«Man må spole tilbake til 2012 for å finne forrige gang vertene tapte to ganger på rad på hjemmebane i ligasammenheng, noe som virket usannsynlig for ikke så lenge siden», skriver Melissa Reddy i The Independent.

«Der Merseysiderne forrige sesong samlet poeng utrettelig, har det denne sesongen blitt erstattet av et uopphørlig tap av spillere, hovedsaklig gjennom alvorlig skade. Kanskje det ikke var så overraskende at Liverpool vendte tilbake til å ikke se ut som seg selv etter seire på rad borte mot Spurs og West Ham.»

«Begge lag var kompakte, og ved halvtimes spilt hadde det bare vært tre skudd – ingen av dem på mål. To av dem burde dog ha resultert i mål. Under tre minutter var spilt da Jordan Henderson skjøt en fantastisk langpasning som skjærte gjennom Brighton og landet perfekt i Mohamed Salahs løp på høyresiden. Egypteren hadde et utsøkt førsteberøring, men skjøt over mål.»

Etter det var det Brighton som sto for de største sjansene.

«Møtet åpnet seg opp i andre omgang og Brighton utnyttet seg av Liverpools passivitet uten ballen og tok ledelsen.»

«Liverpool prøvde igjen og igjen å bryte ned Brighton, men de var for forutsigbare og ensformige.»

HJEMMEBANEFORDEL?: Liverpool tapte på hjemmebane for andre gang på rad.

HJEMMEBANEFORDEL?: Liverpool tapte på hjemmebane for andre gang på rad.

«Kampen ble oppsummert i sluttminuttene»

«Til rekken over knuste leddbånd, forstuede ledd og anstrengte muskler, kan Jürgen Klopp legge til knuste drømmer», skriver Paul Joyce i The Times.

«Listen over de fraværende kan virke uendelig for Liverpool, men i går kveld ble den mest åpenbare skaden påført deres håp om å beholde ligatittelen.»

«Livligheten og glamouren vi så i seirene over Tottenham og West Ham, som minnet om en oppvekkelse, var borte, og Brighton utnyttet det fullt ut. De var forberedt på å være tålmodige i ballbesittelse, og bygde angrep gjennom midtbanen hvor, som Klopp innrømmet, Liverpools tilbøyelighet til å gi bort ballen billig hjalp, og de forsvarte seg suverent gjennom hele kampen.»

«Liverpool hadde slitt før de slapp inn målet og fortsatte å slite etterpå, og det er på kvelder som disse, når kavaleri-angrepet ikke kommer, at Klopp kan føle på et annet fravær – supporterne i den tomme stadion.»

«Kampen ble pent oppsummert i sluttminuttene. Andy Robertson kom seg gjennom i en lovende posisjon og traff Origi, som ble omringet av en gjeng Brighton-spillere og spilte en pasning rett bak mål i stedet for å finne en lagkamerat.»

«Viser de det samme på søndag vil City forsvinne i horisonten.»

«Mentalt utslitt»

«Akkurat da det så ut som at Premier League-mesterne hadde gjenreist sin sesong med borteseire mot Tottenham og West Ham, bukket de under for sitt andre hjemmetap på rad, da Brighton utførte sin spilleplan til perfeksjon», skriver Andy Hunter i The Guardian.

««Mentalt utslitt», var Klopps forklaring. Det samme kan sies om bena. Kreativt og klinisk viste Liverpool mangler igjen da de ikke klarte å score i en tredje hjemmekamp i ligasammenheng for første gang siden oktober 1984. De så sjeldent ut til å gjøre det heller, ettersom Brighton, defensivt suverene og farlige på kontringer, holdt seg organisert på veien til en fortjent seier.»

«Brighton-keeper Sanchez trengte ikke gjøre en eneste redning i første omgang da Brightons tre midtstoppere ga god beskyttelse mot Liverpools innlegg og åtte, noen ganger ni, spillere trakk ned dypt hver gang hjemmelaget hadde ballen.»

«Firmino og Shaqiri var anonyme i Liverpool-angrepet og ble byttet ut, selv om de var involvert i en forbedret start på andreomgang av vertene. Dunk reiste seg like mye som Liverpools trussel, og gjorde en strålende avskjæring for å hindre Andy Robertsons innlegg i å finne Salah, for så å kaste seg for å blokkere Firminos oppfølging.»

«Presset økte på gjestene, men ikke bare var de relativt uforstyrret, de tok også ledelsen med et mål som kombinerte flytende fotball med flaks.»

«En utligning hadde vært vel flatterende for Liverpool, og Kelleher var tvunget til fine redninger for å stanse Gross og Trossard.»