Dette skriver avisene:«Jürgen Klopps lag har én fot i kvartfinalen»

Hele Liverpool-laget imponerte stort, men i de engelske avisene er det spesielt én spiller som trekkes fram.

«De sliter kanskje innenlands, men Europa har alltid brakt det beste ut av Liverpool», skriver Neil Jones i Goal

«Og Jürgen Klopps lag har én fot i kvartfinalen etter 2-0-seieren i første oppgjør mot RB Leipzig i Budapest». 

Jones skriver at Liverpool fortjente seieren etter å ha vist selvtillit og giftighet foran mål. 

«Halvveis, med to 'bortemål' i bagasjen, har de full kontroll over oppgjøret. Liverpool hadde hellet på sin side tidlig, da Dani Olmo traff stolperoten til høyre for Alisson Becker med en heading, men 'gjestene' var komfortabelt det bedre laget etter dette, og kunne ha ledet til pause om Salah, Roberto Firmino eller Andy Robertson hadde hatt litt mer hell eller treffsikkerhet», skriver Jones, som mener hele laget viste seg fram.

«De var sjefer på midtbanen, der spesielt Curtis Jones og Thiago Alcantara hadde strålende kamper, mens Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson var mye mer som sitt gamle jeg på backene. Klopp setter nok også pris på å holde nullen for første gang på åtte kamper. Ozan Kabak så trygg ut på sin Europa-debut for klubben, mens Jordan Henderson fortsetter å vikariere strålende som midtstopper.

Mesterlig av Jones

«Det var åpenbart at Klopp ønsket friske bein på midtbanen da han byttet ut en forbedret Thiago Alcantara. Jones hadde blitt byttet ut hos Manchester City da kampen stod og vippet på 1-1. Han ble også byttet ut mot slutten mot Leicester City da Liverpool fremdeles ledet», skriver Pearce.

«På begge anledninger ble de mye verre uten ham. Denne gangen var han ute på banen hele kampen, og han var med på å sørge for at det ikke kom noen sene tvister». 

IMPONERTE: Curtis Jones var strålende mot RB Leipzig.

IMPONERTE: Curtis Jones var strålende mot RB Leipzig.

Jones har nå startet 18 kamper for Liverpool denne sesongen, i tillegg til ni kamper som innbytter. Pearce erkjenner at skader er noe av årsaken, men samtidig har 20-åringen tatt vare på sjansen. 

«Jones har tatt vare på sjansene som har kommet hans vei, og han fortjener enormt med skryt for å klatre på rangstigen. De siste ukene har han blitt valgt foran James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Xherdan Shaqiri». 

Et lag til å kjenne igjen

«Det har vært mange forskjellige versjoner av laget Jürgen Klopp har vært nødt til å takle denne sesongen, men denne kvelden vil han ha kjent igjen de gamle kvalitetene fra laget som en gang var den største trussel i europeisk og engelsk fotball», skriver Sam Wallace i The Telegraph

«En rekke på tre strake tap er over - den har i hvert fall tatt slutt i en åttedelsfinale i Champions League, mot en motstander som tidvis spilte med finessen man ser hos et lag som kunne se ut som de spilte en cupfinale. Men det var Liverpool som satte Julian Nagelsmanns unge og sultne lag ut av spill, laget som hadde eliminert Manchester United fra gruppespillet før jul». 

Henry Winter i The Times mener Liverpool viste sitt ekte jeg på tirsdag.

«Mot et av de mest selvsikre lagene i Europa, med et bakteppe av spekulasjoner, gjorde Liverpool narr av pessimistene og knuste Leipzig på kontringene. De trengte to tabber fra Leipzig, men Liverpool tvang fram feilene. Dette var ikke bare en viktig seier, det var en gjennomført imponerende og profesjonell forestilling», skriver han.

Også han trekker fram en ung scouser som kampens store spiller.

«Salah ble kåret til banens beste, men hvis det var én spiller som virkelig var symbolet på Liverpools mentalitet på en kveld der de bekreftet sin vilje og sine ambisjoner, var det Curtis Jones», skriver Winter.