– Dette er Anfield, det er dette de gjør

Thomas Tuchel er antageligvis lettet for at hans Chelsea skal møte Liverpool foran tomme Anfield-tribuner.

I kveld kommer Thomas Tuchel til Anfield for tredje gang. Tuchel har hatt to leie møter med Anfield-atmosfæren i Champions League. På pressekonferansen onsdag sa Tuchel at han tror Liverpool savner supporterne, spesielt etter fire strake hjemmetap.

– Jeg er ganske avslappet. Jeg er sikker på at Liverpool savner supporterne sine. Jeg vet av erfaring hvilken påvirkning supporterne på Anfield kan ha på laget, sa Tuchel i går.

– Ja, de har tapt poeng, ofte ikke fortjent og da har hatt noen uheldige resultater. De er et av de beste lagene i Europa men vi er sikre på at vi kan dra dit og gjøre det som skal til for å vinne.

Denne gangen er han nok lettet for at hans blåkledde skal spille foran tomme tribuner. Dette har han sagt om hans to tidligere turer til L4.

GLØDD: Det var et ivrig Anfield-publikum som ønsket spillerbussene velkommen i 2016.

GLØDD: Det var et ivrig Anfield-publikum som ønsket spillerbussene velkommen i 2016.

– Uforklarlig

– Jeg kan ikke forklare det, sa en blek og nedbrutt Thomas Tuchel i presserommet på Anfield i 2016.

– Jeg kan forklare noe logisk: det der var ikke logisk, sa Tuchel. Tuchel var Borussia Dortmund-manager, og Klopps gamleklubb kom på besøk i returoppgjøret i Europaligaens kvartfinale.

På et tidspunkt ledet gjestene 3-1 og det så ut til at Liverpool ville bli slått ut av turneringen. Men de rødkledde reduserte og utlignet, men 3-3 var ikke godt nok da de gule ville gått videre på bortemål. Men på overtid av kampen, satt Dejan Lovren ballen i mål og Liverpool vant 4-3.

Tuchel ville ikke den gangen innrømme at Anfields atmosfære hadde noe å si for Dortmunds kollaps, men han var enig med Klopp – atmosfæren var utrolig.

ANFIELDEKSPLOSJON: Anfield eksploderte da Dejan Lovren scoret vinnermålet mot Borussia Dortmund på overtid i 2016.

ANFIELDEKSPLOSJON: Anfield eksploderte da Dejan Lovren scoret vinnermålet mot Borussia Dortmund på overtid i 2016.

– Ikke logisk eller korrekt

Da Tuchel forberedte seg på en Anfield-retur høsten 2018 med PSG, visste han hva han gikk til. Likevel klarte han ikke å begripe at han nok en gang skulle ryke på overtid. Roberto Firminos mål i det 91. minutt sørget for en 3-2-seier for de røde og elleville scener på Anfield.

Da Tuchel skulle forsøke å forklare tapet etterpå, kom han meg en legendarisk kommentar.

– Dette er Anfield… det er dette de gjør, sa han, kort, før han utdypet.

– Det var ikke mye rom for Neymar. Det Liverpool er gode på er å fjerne rommet i nummer 10-området så planen vår var å bruke rommet på vingene og få backene til å jobbe fremover. Vi prøvde å spille bra. Dette er ikke tiden for en taktisk analyse, men det er tid for å gi honnør til den mentale styrken vi viste med ballen i kveld.

BOBBYMÅL: Nok en gang dro Liverpool en seier ut av hatten på overtid mot et Thomas Tuchel-lag.

BOBBYMÅL: Nok en gang dro Liverpool en seier ut av hatten på overtid mot et Thomas Tuchel-lag.

– Hvis du spiller på  Anfield er det ingen taktisk kamp. Det handler om å spille med selvtillit, og å stole på spillerne.

Liverpool ledet 2-0 etter scoringer fra Daniel Sturridge og James Milner, men PSG jobbet seg tilbake med mål fra Thomas Meunier og Kylian Mbappe.

– Kanskje resultatet ikke forteller hele historien. Helt på slutten hadde vi en sjanse med Julian Draxler hvor vi kunne ha vunnet, før Liverpool scoret, sa Tuchel.

Men nei, det var Roberto Firminos mål på overtid som avgjorde det hele.

– For meg, er ikke resultatet logisk eller korrrekt.