Liverpool slipper å møte en som har vært plagsom de siste ti årene

Eden Hazard ser ut til å miste begge kampene mot Liverpool.

Det er ikke mange som har vært mer plagsomme for Liverpools forsvarsspillere enn Eden Hazard de siste ti årene.

De røde møtte ham allerede i mars 2010, da han var 19 år gammel og spilte for Lille i 16.delsfinalen i Europa League. Liverpool tapte i Frankrike, etter at Hazard scoret kampens eneste mål, men vant 3-0 hjemme på Anfield.

Liverpool var en av flere klubber som stadig ble linket til belgieren, men det var Chelsea som fikk tilslaget, da de gjorde sitt fremstøt som regjerende Champions League-mestere sommeren 2012.

Kanskje den beste i Premier League

Fra 2012 til 2020 var Hazard en av de aller beste spillerne i Premier League.

Han var sentral da Chelsea vant ligaen i 2014/15 og 2016/17, og var med på å vinne Europa League i 2012/13 og 2018/19, i tillegg til FA-upen i 2017/18.

Han kom med på årets lag i Premier League fire ganger, og ble årets spiller både av journalistene og spillerne selv etter 2014/15-sesongen.

Kantspilleren likte også å gjøre livet surt for Liverpools backer. På 15 kamper for Chelsea vant han fem, spilte åtte uavgjort, og tapte tre. Han scoret sju mål på de kampene.

Sommeren 2019 gikk han til Real Madrid for en voldsom overgangssum. Han er kanskje den siste spilleren i den aldersgruppen som kommer til å gå for en slik sum. Den spanske hovedstadsklubben betalte hele 100 millioner euro for å få ham fra Chelsea, selv om han kun hadde ett år igjen av kontrakten sin på Stamford Bridge. Summen kan stige til vanvittige 146,1 millioner euro – og han betales £400 000 i uka!

Ser ut til å miste kampene

Hazard har på ingen måte slått til i sin nye klubb. På grunn av en rekke ulike muskelskader, har han fått veldig lite spilletid.

Forrige sesong spilte han kun 22 kamper, og scoret ett mål. Denne sesongen har han fortsatt på samme måte. Han har kun spilt 14 kamper denne sesongen, og scoret tre mål.

Nå er han skadet igjen.

Igjen er det en muskelskade som holder ham ute, og comebacket kommer ikke til å komme før etter kampene mot Liverpool.

– Eden er rolig i alle situasjoner, men nå er han desperat etter å komme tilbake på banen. Uansett hvor mye erfaring du har – når du er en spiller som ikke kan være på banen, er det merkelig. Det er tøft når du har spilt 90 minutter i kamper i 12-13 sesonger, og plutselig ikke lenger kan gjøre det slik du har gjort det, sier Belgias landslagssjef Roberto Martinez til Daily Mail

Han kjemper nå en kamp for å bli klar til EM, og vil ikke være tilbake i trening før tidligst i midten av april. Da er to kamper mot Liverpool i Champions League og «El Classico» ferdigspilt.

– Det er på en måte et sjokk, men Eden er alltid i godt humør når jeg møter ham. Han er desperat for å komme tilbake for Real Madrid.

Real Madrid - Liverpool spilles tirsdag 6. april kl. 21.00, med retur på Anfield onsdag 14. april kl. 21.00.