Dette skriver avisene:«Lyset i Liverpools sesong har ikke slukket ennå»

Fabinho var tilbake på midtbanen, og Liverpool lignet på seg selv igjen. Kan sesongen fortsatt reddes? Dette skriver den engelske pressen etter avansement i Champions League.

Liverpool tok seg videre til Champions Leagues kvartfinale da de feide RB Leipzig av banen med 4-0 sammenlagt. Dette skriver de engelske avisene etter at Liverpool lignet på seg selv igjen.

«Øynene var på Fabinho»

«Liverpool vant på hjemmebane. Jürgen Klopp vil glede seg over disse ordene selv om det var helt i tråd med de ubegripelige siste månedene at de gjorde det mens de var stasjonert 1000 engelske mil fra Anfield», skriver Paul Joyce i The Times.«Øynene var på Fabinho, som utmerket seg da han returnerte til midtbanen for første gang på fem måneder og patruljerte midten med effektivitet, og også Nat Philllips i forsvar bak ham.»

«Da kampen var over hadde Fabinho produsert 12 gjenvinninger, fire avskjæringer og tilbudt et ekstra beskyttelseslag bare ved å være på rett sted til rett tid. Alt ga mer mening med han der. Lagets dynamikk flyttet seg positivt fremover.»

«Thiago Alcantara kunne dra nytte av å spille ved siden av ham og leverte en godt komponert opptreden. Et godt løp fra spanjolen etter tre minutter indikerte at Leipzig hadde en travel kveld foran seg. Alcantara forsøkte å finne Salah, istedet for å skyte selv fra sekstenmeterstreken, og det var ganske representativt for Liverpools tidlige forsøk på å ta kontroll over oppgjøret. Sjanse etter sjanse ble skapt, men avslutningene var flyktige.»

«Ved hver bortkastet mulighet snurret Klopp på hælene på sidelinjen i frustrasjon. Han ville ha blitt oppjaget av sitt lags initiativrike tilnærming, hjulpet av Leipzigs behov for å angripe, men mangelen på nådløshet ville ha plaget ham.»

«Det majestetiske øyeblikket som ga  dem pusterom kom ikke fra ingenting, men den kliniske avslutningen etter strålende pasninger og bevegelser som skar Leipzig fra hverandre, var annerledes enn tidligere.»

«Alexander-Arnold fant Jota på høyresiden, og bevegelsen skapte illevarslende driv. Gjennom Salah, deretter Alcantara og Mané før Jota og Salah ble involvert igjen. Egypteren gikk på innsiden av Upamecano og fant hjørnet av målet med venstre fot, og han har nå 25 mål på 43 Champions League-kamper.»

«Målet fjernet enhver dvelende spenning – Sørloth hadde truffet tverrliggeren med en heading fem minutter tidligere – og Liverpools humør ble enda bedre da Divock Origi pisket over et innlegg som Mané avsluttet med høyrebenet fra femmeteren. Det var Liverpools 100. Champions League-mål under Klopp, i hans 44. kamp.»

2-0: Liverpool vant komfortabelt over to oppgjør mot RB Leipzig.

2-0: Liverpool vant komfortabelt over to oppgjør mot RB Leipzig.

«De så ut som seg selv»

«Endring i natur og konkurranse var vidunderlig for Jürgen Klopps menn, som har en plattform å berge sesongen på kontinentet, når formen i hjemlig liga plasserer dem på åttendeplass på tabellen», skriver Melissa Reddy i The Independent.

«Det var interessant å se Liverpool med så mange nyanser av det laget vi husker: gegenpressing, kontring med troverdighet, og de så til og med farlige ut på dødball. Mens hjemlig liga har sett dem vakle på den mest underlige måten, har Europa blitt en stadion for frihet og fortrolighet.»

«Det er tydelig at Liverpool har spesifikke taktiske problemer å løse i Premier League, men å flytte Fabinho tilbake til midtbanen kan være en del av dette puslespillet. Han ga større beskyttelse for det rå midtstopper-partnerskapet til Ozan Kabak og Nat Phillips, samtidig som han ga Thiago sjansen til å være mer offensiv.»

«Liverpool var aldri ukomfortable på kvelden, eller i oppgjøret generelt. De så, ganske betydelig, ut som seg selv. Å teleportere denne typen troverdighet og kontroll inn i ligaen vil være hovedmålet, men det vil være store europeiske drømmer som fargelegger deres umiddelbare tanker.»

FANT SIN PLASS: Med Fabinho ved sin side kunne Thiago Alcantara brukes i en mer offensiv rolle.

FANT SIN PLASS: Med Fabinho ved sin side kunne Thiago Alcantara brukes i en mer offensiv rolle.

«Hvor har dette Liverpool vært?»

«Champions League fortsetter å være redningsskøyta for Liverpools sesong, og de grep den ivrig etter å gå inn i kvartfinalen med en omfattende, gjenopprettende seier over RB Leipzig», skriver Jason Burt i The Telegraph.

«Hvor har dette Liverpool vært? Dette var deres første seier hjemme etter seks tap på rad, men det ble selvfølgelig spilt i Budapest på grunn av Covid-begrensninger. Liverpool trenger virkelig en forestilling som denne når de kommer tilbake til Anfield.»

«Såret, sint, opprørt, forvirret og med noe å bevise; Liverpool burde være en farlig motstander i kvartfinalene, og hvem vet, i denne galeste av alle sesonger kan det til og med bli en retur til Istanbul hvor finalen skal spilles? Det ville være i tråd med Liverpools trass. Europacup nummer syv er fortsatt en mulighet.»

«Vil de ha flere spillere tilbake neste runde om en måneds tid? Sannsynligvis. Vil de være fast bestemt på å redde kampanjen og vise verden hva de kan gjøre? Sikkert.»

«Det som utspilte seg i Budapest var dypt oppmuntrende over hele banen og fremfor alt med Fabinho tilbake på midtbanen, hvor han må bli værende, og Diogo Jota viste at han kanskje fortjener å være den tredje søylen i den angripende trioen foran den skadede Roberto Firmino. Jota burde ha scoret, men forble en trussel hele tiden.»

«Klopps megawatt-smil kom tilbake da han mumlet «enestående» for seg selv, og uttrykket var der igjen da Liverpool-sjefen, som har hatt like få svar som spillerne, snakket etterpå om å dempe «monsteret» som Leipzig kan være.»

KLOPPELI-KLEMMETID: Jürgen Klopps brede glis og store klemmer var tilbake etter kampen.

KLOPPELI-KLEMMETID: Jürgen Klopps brede glis og store klemmer var tilbake etter kampen.

«Lyset er ikke slukket»

«Europa er fortsatt Liverpools trygge havn», skriver Andy Hunter i The Guardian. «De har vært ugjenkjennelige i forsvaret av Premier League-tittelen, men det var noe påfallende kjent ved Liverpool på Champions League-scenen når Fabinho kunne befale den sentrale midtbanen, Mohamed Salah var i det avgjørende hjørnet og et svært glis returnerte til Jürgen Klopps ansikt. RB Leipzig, det nest beste laget i Tyskland, ble feid til side på Liverpools vei til kvartfinalen.»

«Tiden, og hjemmeformen på Anfield i stedet for Puskas Arena i Budapest, vil vise om dette var kvelden Premier League-mestrene gjenoppdaget selvtilliten og gnisten de har mistet denne sesongen. Selvtilliten vokste gjennom en sikker oppvisning mot Julian Nagelsmanns lag, og Liverpool virker frigjort fra problemene hjemme da Salah og Sadio Mané leverte en gjentagelse av første oppgjør med to mål i andreomgang raskt etter hverandre. “Vertene” koste seg igjen. Den eneste kritikken av Liverpools opptreden var deres sløsing foran mål.»

«Nat Phillips og Ozan Kabak avviste enhver bekymring over deres manglende Champions League-erfaring, eller forståelse som et nytt partnerskap, med autorative bidrag i midtforsvaret. Fabinho, som endelig kunne returnere til sentral midtbane for første gang siden oktober, brakte etterlengtet beskyttelse, intelligens og balanse i sin foretrukne rolle. Thiago Alcantara forbedret seg ved siden av ham som et resultat.»

«Begge målene kom fra fine lagbevegelser.»

«Sammenlagtresultatet ga en rettferdig gjenspeiling av Liverpools overlegenhet.»

«Salah og Mané oppdaget endelig den kliniske berøringen som Liverpool har savnet, og hjemlige problemer ble glemt da Klopps lag tok seg inn blant de åtte siste. Lyset i Liverpools sesong har ikke slukket ennå.»

MUR: Nat Phillips headet og blokkerte det meste som kom hans vei.

MUR: Nat Phillips headet og blokkerte det meste som kom hans vei.

«En velsignet lettelse»

«Heng opp girlandere, gjør klar den takløse bussen – Liverpool har vunnet en hjemmekamp», skriver Andy Dunn i The Mirror.«Glem at dette var en hjemmekamp i Budapest, Jürgen Klopp har vært sulten etter envher smule komfort i disse magre tider. Puskas Arena har blitt et fort. Det er synd Premier League-mestrene ikke kunne ha spilt mot Burnley, Brighton og resten her.»

«En av de merkelige side-fortellingene i historien om Liverpools nylige hjemlige nedgang har vært den kontinuerlige kontraktsituasjonen mellom klubben og Gini Wijnaldum, kveldens kaptein. Den nederlandske midtbanespilleren har lenge vært en viktig del av Klopps metoder, men det er ingen tegn til at avtalen hans vil bli forlenget når den utløper denne sommeren. To tidlige pasninger for å sette opp Diogo Jota og Sadio Mané var bevis, om det var behov for mer, på hvorfor å overtale Wijnaldum til å bli på Anfield burde  være øverst på agendaen.»

«Etter nylige problemer var denne seieren en velsignet lettelse for Klopp og hans lag. En velsignet lettleste for et lag som har blitt så sterkt frarøvet sin selvtillit.»