Dette skriver avisene:«Topp fire-kampen ser ut til å være over for Liverpool. Nå står sesongen og faller på det som skal skje onsdag kveld»

De engelske avisene mener alt nå står og faller på Champions League-kampen onsdag kveld for Liverpool.

«Det er formildende omstendigheter. De er godt dokumentert. Hvis noen hadde fortalt deg i september at Liverpool skulle starte en Premier League-kamp med Nat Phillips og Rhys Williams som stopperpar, ville du spurt om de tok medisinene sine», skriver James Pearce i The Athletic.

«Men det finnes ingen unnskyldninger for en så patetisk forestilling som dette. Liverpool ble utspilt av nedrykkstruede Fulham i første omgang og var heldige som ikke havnet under før de gjorde, før Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og scoret. Andre omgang var bedre, men Alphonse Areola trengte likevel bare å gjøre én ordentlig redning». 

«Du må tilbake til Roy Hodgsons korte regjeringstid for et drøyt tiår siden for å finne forrige gang et Liverpool-lag leverte en slik rekke flaue prestasjoner», skriver Pearce. 

Pearce peker på at det foreløpig ikke stilles spørsmål rundt stillngen til Jürgen Klopp.

«De fleste managere ville vært nødt til å kjempe for jobben etter en slik rekke, men Klopps posisjon er ikke oppe til debatt. Eierne Fenway Sports Group står støtt bak ham - og det med rette». 

Samtidig kan han ikke gå fri av kritikk.

«Søndagens gambling med lagoppstillingen slo tilbake på ham, og igjen var han treg med å ta grep med spillerbytter». 

Nå mener Pearce alt står og faller på onsdagens kamp i Budapest.

«Topp fire-kampen ser ut til å være over for Liverpool. Nå står sesongen og faller på det som skal skje onsdag kveld i Champions League-åttedelsfinalen mot RB Leipzig i Budapest». 

«Liverpool har en 2-0-ledelse å gå på, men Julian Nagelsmanns lag vil være klare etter å ha sett det som har skjedd den siste uken». 

Bad champions

«Frykten nå er at bagasjen fra dette bemerkelsesverdige fallet blir med inn i neste sesong. Problemene er overalt, og antakelsen om at en frisk Virgil van Dijk skal fikse alt, gjør lite med å endre på synet om at de er et enmannslag», skriver Paul Joyce i The Times

«Mens Klopp forståelig nok ikke ville snakke om topp fire etterpå, har formen blitt så absurd dårlig at all oppmerksomhet nå må rettes mot Budapest på onsdag og Champions League-kampen mot RB Leipzig. Liverpools sesong står og faller på det - det indikerte også laguttaket. Julian Nagelsmann vil ha troen på at hans spillere kan snu en 2-0-ledelse, gitt at Scott Parker valgte en offensiv 4-4-2-formasjon», skriver han. 

Joyce peker på at Liverpool ikke endrer måten å spille på uansett hvem som spiller. Nat Phillips og Rhys Williams ble 16. stopperparet til å starte i ligaen denne sesongen, og det 19. i alle turneringer.

«Men til tross for det, og de forferdelige resultatene, har det ikke vært noen endring i hvordan de spiller. Den høye forsvarslinjen gjorde dem sårbare» .

«Seks strake hjemmetap, ett mål på de kampene (og det et straffespark), viser at de ikke lenger kan slå tilbake etter tap, men heller smelter sammen. Roy Keanes utspill om at de er 'bad champions' ser ut til å stemme».

Overgår Manchester City

«Det ser ikke ut til å være noe hull Jürgen Klopps lag ikke kan synke i, i et katastrofalt tittelforsvar. Fulham påførte dem det sjette strake hjemmetapet på en arena som har gått fra en uovervinnelig bastion til en som bare er full av feil», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Med all respekt til Manchester City og deres jakt på 'kvadruppelen', så er de i større fare for å bli overgått av deres nemesis fra Merseyside. De utgående mesternes utrolige fall er historien i 2021», skriver han. 

Han skriver at Liverpool ble utspilt mot Fulham og at de røde fortsetter med oppskriften på galskap - å gjøre det samme om og om igjen og håpe på et bedre resultat.

Fulham så i starten av sesongen ut til å være en soleklar nedrykkskandidat, mens Liverpool var gullfavoritt, men det har nå snudd. 

«Det er ikke mange mer ekstreme eksempler på en rask formendring enn Liverpools og Fulhams. Scott Parkers lag var så truende, fulle av fart, tidvis for sløsende foran mål, men de ga hele tiden inntrykk av at det bare var et spørsmål om tid før overlegenheten ble belønnet», skriver han.