Steven Gerrard ledet Rangers til ligagull– Denne reisen er ikke over. Det er mer i vente

Det var i det minste én Liverpool-storhet som hadde en god helg.

7. mar 2021 kl 23.12Arild Skjæveland

Liverpools manager, spillere og supportere har hatt en veldig tung helg, etter at laget nådde et nytt bunnpunkt med hjemmetap mot Fulham. Men det var i det minste én Liverpool-mann som hadde en god helg.

Det var Steven Gerrard.

På lørdag vant laget hans 3-0 over St. Mirren, og ligagullet var så godt som sikkert. Det var sikkert nok til at 40-åringen sang og danset i garderoben, før stupte bortover på gulvet i jubelrus.

Søndag ble ligatittelen bekreftet, da Celtic snublet og kun klarte uavgjort borte mot Dundee United. Rangers vant dermed ligaen med seks gjenstående kamper. De har ikke tapt en ligakamp på over ett år, og har en luke på 20 poeng ned til sin argeste rival.

– Mye mer i vente

I sitt første intervju etter at tittelen var bekreftet, kunne Gerrard beroligge de Rangers-supporterne som tror at han vil ta en Premier League-jobb til sommeren.

– Det er vanskelig å beskrive det med ord akkurat nå. Jeg er skikkelig høyt oppe, emosjonell, og det har vært en reise som ikke er over, sier han til rangers.co.uk

– Det er mer i vente, og det neste for meg når du vinner, er alltid hva det neste er. Jeg er så stolt over spillerne først og fremst. De er de viktigste menneskene innad i klubben. Men de er ikke like viktig som supporterne. De er de som får denne klubben til å være det den er, og dette er for dem. Vi har vært nedfor til tider, og skikkelig langt nede, men dette er en utrolig opptur, sier han.

– Vi har vært på en fantastisk reise, og vi fortjener det.

Rangers er ubeseiret denne sesongen, og er videre i Europa League der Slavia Praha venter.

Carragher tror han vil vente

Før helgen skrev Jamie Carragher om sin kamerat Gerrard i sin spalte i The Telegraph. Den tidligere lagkameraten tror ikke at Gerrard vi hoppe på det første tilbudet som kommer fra Premier League.

«Dersom han fortsetter å vinne stort i Skottland, vil det helt sikkert gi ham mange jobbtilbud i Premier League, der de tror at det er mer attraktivt å lede en middelhavsfarer i England enn Rangers eller Celtic. For Steven Gerrard er jeg ikke så sikker på at det er slik», skriver Carragher. 

«Det var en tid da jeg ville sagt meg enig i at Rangers var et bra springbrett for min tidligere lagkamerat i Liverpool, og at han burde tenke seg å komme raskt til Premier League før han etterhvert kan få den uunngåelige returen til Anfield senere i sin karriere. Etter å ha sett det han bygger i Rangers, så tror jeg ikke at han må forlate Ibrox for å bevise noe et annet sted. I alle fall ikke ennå», skriver han videre.

Carragher er mektig imponert over hva kompisen har fått til.

«Det største komplimentet du kan gi ham, er at det nå er Celtic som må gå ut og finne noen som er gode nok til å utfordre Gerrard. Lykke til med det. Det er en ny konge i skotsk fotball, og han ser klar ut til å regjere en stund», skriver den tidligere midtstopperen.

At Rangers skulle vinne akkurat i år var ekstra spesielt. I Skottland har det lenge vært en sak med hvilken av de to gigantklubbene som skulle klare å vinne ti ligamesterskap på rad. Begge har tidligere stoppet på ni. Nå stoppet Celtic igjen på ni – og Rangers vant sin 55. ligatittel.

I tillegg til Gerrard, er også Gary McAllister, Michael Beale, Tom Culshaw og Jordan Milsom med Liverpool-bakgrunn med i trenerteamet.

En ekstra bonus for Gerrard, er at det er «Old Firm» på Celtic Park neste søndag. Da med Rangers som seriemestere for første gang på 10 år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]