Sentral da Rafa fikk managerjobben, og den som først slo alarm om Hicks og Gillett

Advokaten og rådgiveren var en svært viktig mann i kulissene.

18. apr 2021 kl 12.37Arild Skjævelandaskjaeveland

Det er ikke sikkert at så mange har hørt om Richard Green. En har kanskje sett navnet hans nevnt, som forsvarer da Steven Gerrard måtte i retten etter et slagsmål på et utested i Southport fordi DJ-en ikke ville spille Phil Collins i 2008, eller i ulike saker der de røde var involvert.

Som da da de røde gjorde et mislykket men ambisiøst forsøk på å kjøpe Gabriel Heinze fra Manchester United, mot Alex Ferguson og Uniteds vilje.

Green var i mange år Liverpool FC sin advokat. Han jobbet for firmaet Hill Dickinson, og spilte en sentral rolle som rådgiver.

Tidligere denne måneden gikk han bort, og mistet livet etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Han ble bare 56 år gammel.

I 2018 startet han 1810 Sports Ltd., og ble agent. Der hadde han blant annet Manchester Citys Phil Foden som en av sine klienter. Foden tok dødsfallet veldig tungt, og la ut denne Twitter-meldingen.

City-spilleren hadde også «RIP Richard Green» på T-skjorten under drakten da han spilte mot Borussia Dortmund, og viste den frem etter å ha scoret i Champions League-kvartfinalen.

Sentral da Benitez kom

Green vokste opp som stor Liverpool-supporter, og var blant annet på Leppings Lane på Hillsborough den fryktelige dagen i april 1989. Ifølge Tony Evans i The Independent, sa han alltid at han var heldig som kom fra katastrofen i live.

Han var sentral da Liverpool dro til Valencia sommeren 2004, og sikret seg Rafael Benítez som ny manager. De to ble etterhvert nære venner.

– Første gang jeg møtte Richard, var da han kom til Spania for å møte meg da jeg snakket med Liverpool om å bli manager. Han gjorde et stort inntrykk med en gang, og jeg kunne umiddelbart se at han var en ærlig person som hadde integritet og var utrolig profesjonell, sier Benítez til Liverpool Echo

– Det førsteinntrykket var ikke nok, for det jeg så i de første dagene var bare et glimt av hvem han var. I årene som fulgte lærte jeg at han var en spesiell person, som alltid var utrolig lojal og støttende, og det vil jeg alltid være takknemlig for. Det jeg husker etter mitt første møte med ham, var at jeg tenkte «dersom det er slik folk fra Liverpool og supporterne er, så er dette en klubb jeg ønsker å jobbe for». Han hadde lidenskapen til folkene og supporterne, for han var for dem, og det satte seg ved meg, sier han.

– Richard var avgjørende for å få meg til Liverpool, og hvem vet. Uten ham er det ikke sikkert at Istanbul ville skjedd. Gode mennesker gjør en forskjell, og Richard var en veldig god person sm gjorde en stor forskjell. Personlig skylder jeg ham mye, og det er mange andre som kan si det samme. Spesielt de i Liverpool som dro nytte av kunnskapen og erfaringen hans med årene. Dette er en veldig trist dag for Liverpool, og tankene mine er med hans kone, Louise, og barna hans Sophie, Issy og James. They will never walk alone», sier Benítez ifølge lokalavisen.

Benítez brukte Green som sin advokat og rådgiver også etter tiden i Liverpool.

Sir Kenny Dalglish er en annen som har delt fine ord om Green.

– Jeg møtte Richard da jeg jobbet i Liverpool, og han var til stor hjelp for meg og familien min. Han var veldig populær blant mange av guttene. Vi kalte ham Petrocelli etter en TV-advokat som var stor på den tiden, og jeg tror aldri han mistet det kallenavnet. Tankene mine er med Louise og hele familien», sier Dalglish.

Slo alarm om Hicks og Gillett

Da Green var Liverpools advokat, skal han ha vært den første som slo alarm om at noe ikke stemte med de nye amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett jr.

Han skal ha studert og analysert klubbens finanser i 2007, og blitt rystet over det han så. Han slo alarm om hvilken vei det gikk, og var den første høytstående ansatte i Liverpool som innså hvor ille det var i ferd med å gå med klubbens økonomi under de nye eierne.

Han hadde en så sentral rolle i klubben, men var modig som sa fra, og han gjorde det profesjonelt og i det stille til de riktige folkene. Tony Evans i The Independent skriver at han ble dypt involvert i kampen om klubbens fremtid under Hicks og Gillett. 

Green var en stor rød, og drømte om å bli profesjonell fotballspiller. Det ble han aldri, men fikk likevel en veldig stor rolle i klubben han var glad i. I år 2000 fikk han også, på en måte, drømmen i oppfyllelsen. I et intervju med The Times i 2011 fortalte han om hva han eide han satte størst pris på.

– En video av kampen mellom Liverpool og Celtic 16. mai 2000, som beviser at jeg spilte for Liverpool foran 36 000 tilskuere på Anfield, sammen med et kampprogram som sammen gjør det til bevis, svarte han. 

Det var Ronnie Morans testimonial. Erik Meijer (2), David Thompson og Titi Camara scoret målene da de røde vant 4-1.