Trener med førstelaget, sammenlignes med Messi og lanseres allerede som det neste gjennombruddet

Den unge polakken ble hentet til Liverpool i høst, men har allerede rukket å bemerke seg på akademiet. Nå sikter han mot stjernene.

Artikkelen ble skrevet tidligere i vår, og har blitt trukket opp igjen i forbindelse med polakkens proffkontrakt. 

– Jeg vil bli den aller beste. Dere kommer til å se mer av meg, sa Mateusz Musialowski selvsikkert i et intervju med LFC TV gjort i landslagspausen. 

Det kan virke som i overkant store ord fra en 17 år gammel akademispiller, men de som har sett den unge polakken i aksjon på akademiet kan forstå hvorfor han stiller så høye krav til seg selv. 

Etter under en sesong på akademiet har han allerede bemerket seg for trenerne. 

Polsk stortalent

Det tok bare noen dager på prøvespill i 2020 før Liverpool hadde sett nok til å tilby Musialowski en permanent avtale med klubben. Manchester City, Arsenal, Borussia Dortmund og Ajax skal ha vært blant andre interesserte klubber, men Liverpool var de første som kom med et konkret tilbud. 

Fra polsk hold kom det store lovord om den unge polakken Liverpool hadde hentet, som blant annet ble sammenlignet med landets store stjerne Robert Lewandowski, men annet enn det var det få som viste stort om unggutten som var hentet til akademiet. 

I et nytt land, med nye lagkamerater og attpåtil midt i en pandemi var det ventet at tilpasningen kunne ta tid, men det tok ikke lang tid før stortalentet gjorde seg bemerket. 

Teknisk vidunderbarn

Ballen ligger som limt til føttene til Musialowski selv i høy hastighet, og tyngdeoverføringene hans fremstår noen ganger som fysisk umulige. Han virker i tillegg å ha overblikket til å avlevere ballen i riktige øyeblikk, om det er i form av skudd eller pasning. 

Det er ikke uten grunn at han sammenlignes med Lionel Messi, og spesielt et klipp som ble delt på Liverpools sosiale medier fikk flere supportere til å bite seg merke i unggutten. 

Fra han mottok ballen til den lå i nettmaskene mislykkes hele syv spillere i å stoppe ham. Det er bare et av flere tilsvarende raid denne sesongen, som han selv har uttalt at er basert på Messi. 

– Når jeg ser rommet går jeg bare for det. Jeg har sett flere Messi-mål som er slik, så jeg prøver å være som ham og kopiere det. 

Synlig forbedring

Det finnes flere eksempler på store talenter som ikke har levd opp til de gigantiske forhåpningene, men Musialowski virker også ha hodet på rett sted. 

Han har måttet arbeide med å få mer sluttprodukt i spillet sitt. Timingen på løpene inn i boksen har blitt bedre, og han har lært å gi fra seg ballen i riktig øyeblikk. Han står med om lag ett målpoeng per kamp så langt i sesongen. 

I tillegg har 17-åringen måttet bedre den fysiske formen etter overgangen til engelsk fotball. 

IMPONERTE: Musialowski gjorde seg ikke bort da han trente med førstelaget.

IMPONERTE: Musialowski gjorde seg ikke bort da han trente med førstelaget.

Da Liverpool U18 møtte Everton U18 til Merseyside-derby var polakken direkte skyld i de blåkleddes utligning da han somlet for lenge med ballen på egen halvdel og til slutt mistet den til en motstander. 

Han svarte med å dundre inn vinnermålet i sluttminuttene foran akademidirektør Alex Inglethorpe, John Barnes og Kenny Dalglish. 

Det neste gjennombruddet?

Da The Athletic snakket med Przemek Soczynski, en speider fra det polske fotballforbundet som følger spillerne i England, var han tydelig på at det var et spesielt talent Liverpool hadde skaffet seg. 

– Vi har ikke mange slike spillere som er fryktløse og som kan drible seg forbi to-tre spillere. Han er ikke en spiller polske folk er vant med. Han har x-faktoren. 

– Mange kaller ham «Polens Messi», og mange er veldig spente på ham. Det jeg liker med ham er at han ser ut til å ha det gøy på banen. Han er en type spiller som ikke lar noe stoppe ham når han har ballen i beina. 

– Dersom han bil drible seg forbi tre spillere eller skyte på mål gjør han det. Han har en fantastisk mentalitet, forklarer den polske speideren. 

Krzysztof Lazik, som trente Musialowski i ungdomsårene, tror den tidligere eleven får gjennombruddet kjappere en folk tror. 

– Jeg er overbevist om at han kommer til å få gjennombruddet kjappere enn alle tror. Jeg tror og håper det. 

Musialowski trente med førstelaget under landslagspausen og skal ha gjort et inntrykk på både spillere og trenere på treningsfeltet. Han kan få gjennombruddet fortere enn ventet, om vi skal tro den tidligere læremesteren.