Vår spillerbørs fra kveldens viktige seier: Alisson reddet to ganger på rad, og plutselig var Liverpool i ledelsen

Tre poeng, i ryggen på West Ham på 5. og heng på 4.-plassen, før Manchester United venter på torsdag.

8. mai 2021 kl 23.20Øystein Tronstadoysteit

Alisson Becker 8

Slår noen utrolige pasninger, sånn at man kan lure på hvordan han hadde klart seg som utespiller. Redder to ganger på kort tid og setter raskt i gang. Sekunder senere ligger ballet i nettet på 1-0. Kvikk når han er ute og stopper innbytter Obafemi ved et par ganger i andre omgang. Matchvinner.

Trent Alexander-Arnold 7

Kommer høyt i banen, skaper sjanser og har flere gode initiativ. Pasningsfoten hans er viktig, spesielt i lengderetningen, for dette laget. Får støtte så han ikke blir like sårbar defensivt som ved enkelte tidligere kamper.

Nathaniel Phillips 6

Nat er som vanlig dominant i lufta, og har og et brukbart hodestøt i motstanderens boks etter 19 minutter. Slipper Tella bak ryggen, helt alene i feltet, rett før hvilen men han header heldigvis rett på Alisson. Tempoet til å følge Che Adams, Nathan Tella og Michael Obamfemi har han ikke, men det gikk bra, så vidt.

Rhys Williams 7

Inn på laget fra forrige kamp. 20-åringen kunne havnet i trøbbel mot jevnaldrende Nathan Tella ved flere anledninger, men klarte å ta ut akkurat nok rom og få kroppen tett på angriperen. Null baklengs, men det satt langt inne.

Andy Robertson 7

Ikke like offensiv som i enkelte tidligere kamper, men er solid defensivt. Farta hans er nyttig bakover på banen også. Har en «målgivende» til Manés annullerte scoring. Burde man forvente mer mot det som har vært Premier Leagues verste lag i 2021?

Thiago Alcântara 7

Viser noen flotte detaljer med ball, men mangler totalt sett litt på sluttproduktet i begge ender, før han endelig får sitt første mål. Punkterer kontrollert oppgjøret. Med det er han den 140. Liverpool-spilleren med Premier League-scoring. Forhåpentligvis kan han bygge videre på den.

Fabinho 7

Dekker opp, gjenvinner ballen og er delaktig i at Liverpool både tar og holder på ledelsen her. Ikke dårlig som midtstopper, bare mye viktigere i denne rollen.

Georginio Wijnaldum 6

En som tydelig har hatt godt av at det har vært en periode uten kamp. Litt mer gnist i beina. Svært sterk heading etter 26 minutter i metallet. Faller litt av etter hvert i omgangene.

Mohamed Salah 7

Scoret i de to siste hjemmekampene og ville mye. Får den første store sjansen etter 18 minutter fra litt spiss vinkel. Bruker venstrebeinet, fra kanten av boksen, og finner flott Mané til 1-0. Første gang stjerneduoen setter opp hverandre siden juni 2020. Ny stor mulighet etter 36 minutter, kommer løs, men blir blokkert. Byttes med Ox etter 87 minutter.

Diogo Jota 6

Scoret på det meste i starten av sin Liverpool-karriere. Nå virker det som at det skal en del til før det sitter. Mye nesten. Glir strålende gjennom etter 25 minutter og kunne sendt Liverpool foran, men Fraser Forster slår til corner. Åpner andre omgang på samme måte, igjen blir det kun hjørnespark. Er i situasjonene, men går målløs av for Firmino etter 79 minutter.

Sadio Mané 7

Utnytter rommene når Liverpool spiller av gjestens press i innledningen. Blåser en god skuddmulighet over etter 10 minutter. Aktiv i åpningen, skaffer hjørnespark, setter opp Jota nydelig, før han får hull på byllen. Er sterk mot Walker-Peters og nikker inn ledelsen etter 31 minutter. Har en ball i nettet i andre omgang også, men er klart i offside.

Curtis Jones

Erstatter Mané tre minutter på overtid. Taktisk bytte.

Alex Oxlade-Chamberlain

Erstatter Salah etter 87 minutter og får så vidt litt spilletid mot barndomsklubben.

Roberto Firmino

Erstatter Jota etter 79 minutter. Kommer rett i en kontring hvor Liverpool kunne punktert kampen. Ødelegger en situasjon med et dårlig timet hælspark. Får målgivende på Thiagos scoring.