I morgen spiller han trolig sin siste kamp for Liverpool

Med 10 000 tilskuere på tribunene kan Georginio Wijnaldum få en verdig avskjed med The Kop.

Georginio Wijnaldum spiller høyst sannsynlig sin alle siste kamp for Liverpool på søndag, når Crystal Palace står på motsatt banehalvdel i sesongens siste ligakamp. 

Nederlenderens kontrakt løper ut etter denne sesongen, og det er ingenting som tyder på at han kommer til å signere en ny avtale med Anfield-klubben. Og skulle midtbanespillerens Liverpool-karriere ende i morgen, er det med en viss symmetri at han takker av.

Wijnaldum ble kjøpt fra Newcastle for 25 millioner pund sommeren 2016, og det var midtbanespillerens åpningsmål i 3-0 seieren over Middlesbrough på sesongens siste dag som sendte Liverpool til Champions League det året. Tenk om vi får en reprise på både scoring og resultat mot Palace!

Vant både Champions League og Premier League

Nå, fem år senere, har Wijnaldum fått vinnermedaljer både i Premier League, Champions League og VM for klubblag om nakken. 

Mannen med det store smilet er så å si aldri skadet. Han har spilt nesten hver eneste kamp under Jürgen Klopp, og det er bare de siste ukene at han har blitt droppet fra startelleveren. 

Med Jordan Henderson og Virgil van Dijk på sidelinjen kan han til og med avslutte Liverpool-karrieren med å bære kapteinsbindet en siste gang, om visekaptein James Milner ikke blir valgt i startoppstillingen.

Fortsatt er det ingen som har fått vite hvor Ginis fotballfremtid ligger. Både Jürgen Klopp og spilleren selv har holdt kortene usedvanlig tett til brystet. 

Wijnaldum blir ikke den første Liverpool-spilleren som forlater klubben på Bosman-overgang. Det har for eksempel også spillere som Emre Can, Daniel Sturridge og Adam Lallana gjort i Klopp-epoken.

Men ingen av disse fikk tatt et skikkelig farvel med The Kop. Heldigvis for Wijnaldum vil det være fans på tribunene i hans siste kamp for klubben.

236 kamper og 22 mål

Nederlenderen står bokført med 236 kamper og 22 mål totalt. Hans mest minneverdige kamp var nok da han kom inn fra benken i Champions League-semifinalen mot Barcelona og scoret to mål da Liverpol kom tilbake fra de døde og vant 4-0 på Anfield.

Selv om 10 000 tilskuere aldri vil bli det samme som et fullsatt Anfield, så vil i alle fall de supporterne som er tilstede gi Wijnaldum den ovasjonen han fortjener, om det er som kaptein fra start eller som innbytter fra benken. 

ALDRI SKADET: Georginio Wijnaldum har spilt nesten samtlige kamper i Jürgen Klopps tid i klubben.

ALDRI SKADET: Georginio Wijnaldum har spilt nesten samtlige kamper i Jürgen Klopps tid i klubben.

Gini ble presentert som Liverpool-spiller 22. juli 2016. Han var 25 år gammel da han signerte en femårsavtale med Anfield-klubben. Wijnaldum var oppført med 30 landskamper for Nederland da han ble Jürgen Klopps sjuende signering som Liverpool-manager. Nederlenderen fikk Liverpool-debuten i ligaåpningen mot Arsenal, hvor Liverpool vant 4–3.

Nå, når han ser ut til å forlate Liverpool, er han blitt 30 år, og står bokført med 73 kamper og 22 mål for Nederland.