Slik Saul Niguez spilte mot Liverpool, er det lett å skjønne om Klopp er interessert

Liverpool linkes mye til Saul Niguez i spansk media.

Etter å ha mistet sin mest brukte midtbanespiller, vil Liverpool være på jakt etter en erstatter denne sommeren.

Det er mange navn som har blitt nevnt – Yves Bissouma, Youri Tielemans, Florian Neuhaus, Renato Sanches – og nå virker det heteste navnet å være Saul Niguez fra den regjerende La Liga-mesteren Atletico Madrid.

Ryktene stammer i hovedsak fra spansk media, og nå har også storavisene Marca, AS og Mundo Deportivo kastet seg på og skrevet om den påståtte interessen fra Liverpool. Ingen av journalistene som følger LFC tettest på Merseyside har så langt kommentert linken.

Pete O’Rourke er en av de britiske journalistene som har snakket om Liverpools interesse:

«Dette er en sak som er i ferd med å få momentum, og det kan være veldig interessant for Liverpool-supportere som er veldig spente på tanken om å se Saul Niguez i Liverpool-drakt neste sesong. Rapporter fra Spania sier at de to klubbene er i samtaler. Jeg har hatt en kort samtale med en av de som representerer ham, og han sa at det var interesse fra Liverpool», sa han i «The Done Deal Show».

LINKET: Liverpool er linket til Saul Niguez.

LINKET: Liverpool er linket til Saul Niguez.

«Vi vet at Manchester United har vært begeistret for ham lenge. Det vil ikke være rett frem for Liverpool, men det er signaler om at Liverpool er favoritter i kampen om Saul Niguez, og for en god signering han kunne vært for Jürgen Klopps lag».

Storspilte mot Liverpool

Da Liverpool tapte 1-0 borte mot Atletico Madrid i Champions League åttendedelsfinalen i 2020, var Saul Niguez kanskje banens beste spiller. Ikke bare scoret han kampens eneste mål etter fire minutter, han viste en fantastisk ro med ballen, og var den viktigste årsaken til at Atleti i den kampen vant kampen om midtbanne.

Se høydepunktene fra prestasjonen hans i Twitter-videoen under.

Venstrebeint og «aldri» skadet

Niguez fyller 27 år i november, og har spilt for Atletico Madrid siden han kom som U17-spiller i 2008.

Han har spilt 337 kamper for hovedstadsklubben, scoret 43 mål og har 19 målgivende. Ifølge Transfermarkt har han kun mistet ni kamper på grunn av skade de fem siste sesongene. 

Han har kontrakt til 2026, og en utkjøpsklausul på 150 millioner euro – men slike summer er det ikke snakk om. Summen som går igjen i rapportene fra Spania er på 40 millioner euro, men at spillerens lønnskrav kan være en hindring.

Han har også blitt linket til Chelsea, Manchester United og Paris Saint-Germain.

Diego Simeone og Atleti trenger å få inn midler, og jobber med å signere Rodrigo de Paul fra Udinese, og han er ventet å koste ca 40 millioner euro.

Vi kommer til å følge utviklingen i denne saken utover sommeren.