Hva nå, Curtis Jones?

Etter at han fikk en hjernerystelse mot Osasuna har vi sett fint lite til Curtis Jones, og nå ryktes det at Aston Villa vil ha scouseren.

Curtis Jones måtte forlate banen med en hjernerystelse etter bare en halvtimes spill i treningskampen mot Osasuna den 9. august. Midtbanespilleren fikk et kne i hodet da han ble dyttet ut over sidelinjen. 

Skaden medførte at Liverpool måtte følge Premier Leagues-protokoll for hodeskader, og dermed var Jones uaktuell for ligapremieren mot Norwich fem dager senere.

– Curtis er skadefri, men vi må forholde oss til protokollen for hjernerystelse. Vi respekterer den, sa Jürgen Klopp foran ligaåpningen.

Siden har Liverpool-manageren sagt lite om Jones, men nevnte han da han sa han hadde nok midtbanespillere og ikke trengte noen erstatter for Gini Wijnaldum under pressekonferansen foran kampen mot Chelsea.

Jones var tilbake på benken mot Burnley den 21. august, men kom aldri innpå i kampen som Liverpool vant 2-0.

Mot Chelsea var ikke scouseren i troppen i det hele tatt, og bare ett drøyt døgn før transfervinduet stenger kommer det nå rapporter om at Aston Villa skal ønske seg 20-åringen. Birmingham-klubben skal være villige til å bla opp 15 millioner pund for å få sin mann.

Nå tviler vi på at Liverpool vil gi slipp på et lovende talent som har gått gradene i klubben til en slik spottpris. Ikke minst siden de røde fikk Jones til å signere en langtidskontrakt så sent som i juli fjor, og den avtalen strekker seg helt frem til sommeren 2025.

34 kamper forrige sesong

Toxteth-gutten byttet trøye fra nummer 48 til nummer 17 foran forrige sesong, hvor han på mange måter fikk sitt endelige gjennombrudd. Totalt spilte han over 30 kamper for barndomsklubben, og noterte seg for fire mål.

– Det var stort. Jeg hadde en god rekke med kamper. En periode spilte jeg hele tiden - fra Premier League til Champions League og tilbake til Premier League igjen. Det var en flott erfaring å få med seg, og det førte til at jeg tok nye steg, uttalte Jones i begynnelsen av denne måneden.

Det faktum at tolv av 34 kamper kom etter innhopp fra benken, forteller likevel at den unge scouseren også forrige sesong fortsatt bare var en spiller for troppen, og ikke en spiller for startelleveren.

Det steget håpet nok unge og lovende Jones å ta denne sesongen, men sesonginnledningen har ikke vært lovende i så måte. Etter tre serierunder står det fortsatt 0 i kolonnen for antall kamper for 2001-modellen, og i midtbanekøen virker han nå passert av den to år yngre Harvey Elliott.

Mange foran i køen

Dermed har Jones totalt sju spillere foran seg i midtbanekøen. I tillegg til Elliott snakker vi her toppspillere som Jordan Henderson, Fabinho, Thiago Alcantara, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita. 

Jones har med andre ord grunn til å være bekymret med tanke på egen utvikling. Holder alle disse spillerne seg skadefrie og i form fremover kan Jones fort bli avspist med kamper i de hjemlige cupene, og i så fall kommer han neppe over 30 kamper dennne sesongen. Et slikt scenario vil være et steg i feil retning for den engelske U21-landslagsspilleren, og da kan selv et lokalt ungt talent begynne å tvile på om Liverpool er riktig klubb for egen utvikling.

Nå har Jones, og lagkamerat og konkurrent om plassen, Harvey Elliott, sluttet seg til den engelske U21-landslagstroppen. Kommende fredag står en privatlandskamp mot Romania på programmet, før England U21 starter EM-kvalifiseringen mot Kosovo neste tirsdag. To kamper som kan by på kjærkommen spilletid for en spiller som nok hadde planer om å ta det endelige steget opp på førstelaget denne sesongen.