Forrige møte var i kvartfinalen av FA-cupen i 1989

De røde har ikke møtt Brentford på mange år.

Lørdag kveld er Brentford motstander. Det blir et nytt bekjentskap for mange – for det er lenge siden klubben fra vest i London har vært oppe i den øverste divisjonen.

Sist klubben var oppe var i 1947.

Deres beste plassering på det øverste nivået er en femteplass i 1935/36-sesongen. Det var en sesong da Liverpool kom på 18. plass. Dette var en tid da du fikk to poeng for en seier – så det var fryktelig tett. Det skilte faktisk kun åtte poeng fra Brentford på femteplass, ned til Liverpool på 18. plass.

Målforskjellsystemet var også helt annerledes – der det ble sortert etter snitt per kamp. DE røde kom dårlig ut, med 0.938 i målforskjell.

Har møttes i cup

Siden Brentford rykket ned like etter andre verdenskrig, har de ikke vært oppe igjen på det øverste nivået. Det har heller ikke vært et lag Liverpool har trukket ofte i cupene.

Det skjedde i 1974, da Liverpool gikk videre til 3. runde av ligacupen etter en 2-1-seier på Anfield. Ray Kennedy og Phil Boersma scoret målene, ifølge lfchistory.net

Det skulle gå ni år til neste gang, da ligacupen ble spilt over to kamper – hjemme og borte. 4-1-seieren på Griffin Park 5. oktober 1983 var sist Liverpool møtte laget i vest-London. Da scoret Ian Rush to mål, og Michael Robinson og Greame Souness ett hver for Joe Fagans lag. Returoppgjøret på Anfield ble vunnet 4-0, så LFC tok seg komfortabelt videre til tredje runde.

Kvartfinalen i 1989

Liverpools forrige møte med Brentford var 18. mars 1989, i kvartfinalen av FA-cupen.

Brentford spilte da i tredjedivisjon, det vi nå kaller League One, og 7. plassen var deres høyeste plassering i ligasystemet på 24 år. Laget var ledet av Steve Parryman, som var spillende trener. Et navn som kanskje vil være kjent både for reisende supportere, og bergensere som kjøpte sine første suvenirer og drakter, etter reiseselskap og butikker i Norge som bar hans navn.

Steve McMahon og John Barnes scoret hvert sitt mål i kampen, før Peter Beardsley scoret to ganger mot slutten. Med seieren tok Liverpool seg videre til semifinalen i FA-cupen, som dessverre skulle bli spilt på Hillsborough der den tragiske tragedien som kostet 97 Liverpool-supportere livet inntraff.

Liverpool har møtt Brentford i 15 offisielle kamper. Det har endt med ni seire, tre uavgjorte og tre tap. På seks bortekamper har Liverpool tre seire, én uavgjort og to tap – men det var på gamle Griffin Park, som ble stengt i 2020.

Nå spiller laget på nye Brentford Community Stadium, som tar 17 250 tilskuere. Det gjør det til Premier Leagues minste stadion.

Brentford - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.