Dette skriver avisene:«Fotballen trenger kamper som dette»

Den britiske sportspressen storkoste seg med den heseblesende kampen på Stamford Bridge søndag. Dette skriver avisene etter Liverpools uavgjort mot Chelsea.

Det ble 2-2 på Stamford Bridge i en av sesongens mest underholdende kamper. Vinneren ble Manchester City, men det var Liverpool og Chelsea som sto for fantastisk underholdning. Dette skriver avisene.

«Skadet hverandre – underholdt alle andre»

«Både Chelsea og Liverpool ga alt de hadde i denne pulserende 2-2-kampen, så mye så at intensiteten var nødt til å halte, og det gjør kanskje tittelracet også», skriver Miguel Delaney i the Independent. «Resultatet betyr at City er ti poeng foran Chelsea med like mange kamper og elleve poeng foran Liverpool som har én kamp til gode.»

«Sannheten er at intensiteten var helt nødvendig, da begge lagene spilte som om seier var det eneste som var godt nok. De endte opp med å skade hverandre, og underholde alle andre.»

«Måten kampen startet på antydet at det ble brukt startpistol, ikke fløyte. I løpet av bare seks sekunder hadde Sadio Mané vist Liverpools kraft, pluss litt til. Han var kanskje heldig som ikke fikk et rødt kort da han gikk etter ballen men endte med å slå Cesar Azpilicueta i ansiktet.»

Mané var mannen å følge med på i åpningsminuttene. «I løpet av åtte minutter rundet Mané Edouard Mendy og dundret ballen i nettet.»

Etter 26 minutter var det en egypters tur. «Alexander-Arnold sendte en strålende ball til Salah, som var rett gjennom på mål. Egypteren kunne ha gått for det enkle skuddet, men fikk i stedet det ekstremt vanskelige til å se enkelt ut. På et blunk hadde Salah plutselig funnet åpningen til å hamre ballen inn. Det var enda et øyeblikk av verdensklasse i en sesong hvor han har tatt spillet til et nytt nivå.»

GJØR DET UMULIGE MULIG: Salah valgte ikke letteste utvei men fikk det til å se enkelt ut.

GJØR DET UMULIGE MULIG: Salah valgte ikke letteste utvei men fikk det til å se enkelt ut.

«Det så ut som starten på en klassisk Liverpool-seier. I stedet ble det en fantastisk omgang som var helt på toppen av Premier Leagues kvalitet.»

«Mateo Kovacic, som bare hadde scoret fire klubbmål på syv sesonger før dette, leverte et vanvittig skudd. Kelleher var sjanseløs.»

«Kampen var full av energi og eventyr. Chelsea hadde mer av det i øyeblikket etter Kovacic sitt mål. Antonio Rudiger vant ballen på midten, N’Golo Kante sendte den videre og Pulisic kontrollerte den ypperlig og sendte ballen i øvre hjørne.»

«The show must go on»

«Fotballen trenger kamper som dette», skriver Henry Winter i The Times. «Anarkistiske oppgjør fulle av kaos og skjønnhet. Fotball trenger kamper til tross for Covid-problemer. Fotball trenger oppgjør som dette, som er en feiring av teknikk, samhold og utholdenhet. Supportere trenger voldsomme, eskapistiske møter som dette, og de 40 072 på et fullpakket Stamford Bridge kunne nyte den første kampen av safe-standing-prøveperioden som forbedret atmosfæren ytterligere.»

«Tenke seg til at Romelu Lukaku heller vil opptre i Serie A-operaen enn i et Premier League-drama som dette. I hans fravær serverte Chelsea og Liverpool en klassiker. Det hjalp til slutt ingen av partene i tittelkampen, og de eneste vinnerne var Manchester City, men det var et fantastisk show, spilt i et latterlig tempo.»

«Det er så mye å diskutere i fotballen, inkludert nivået på dommerne – og Anthony Taylor burde ha sendt Sadio Mané av banen for en tidlig albue på Azpilicueta – men dette var også et øyeblikk for å beundre spillet, inkludert mål fra Mohamed Salah og Mateo Kovacic som var vakre nok til å pryde enhver scene. Salah som danset forbi Chelseas forsvar og deretter Kovacic sin volley av verdensklasse er grunnen til at fotball kan ta pusten fra en, og hvorfor selv med Covid som en ubuden gjest på festen, «the show must go on.»»

HELDIG?: De britiske journalistene mener Mané var heldig som slapp unna med bare gult kort i åpningssekundene.

HELDIG?: De britiske journalistene mener Mané var heldig som slapp unna med bare gult kort i åpningssekundene.

«Én manager var den lykkeligste»

«Det hadde vært fristende å fokusere på Thomas Tuchels beslutning om å droppe Romelu Lukaku fra Chelsea-troppen etter det intervjuet», skriver David Hytner i The Guardian. «Men det fortalte mye om de 90 pulserende minuttene at dramatikken rundt Lukaku føles som en fotnote.»

«Liverpool spilte sin rolle i det underholdende dramaet, med mål fra Sadio Mané og Mohamed Salah; førstnevnte stanset en scoringstørke på ni kamper, og sistnevnte fortsatte med sitt hete touch. Salahs mål var den siste perlen i samlingen hans, og måten han stivnet Marcos Alonso på med et lite hofterist og åpnet opp for sjansen fra en trang vinkel var et av kampens mange minneverdige øyeblikk.»

«Mané og Salah drar nå til AFCON, og det samme gjøre Chelsea-keeper Edouard Mendy, som var utmerket her – og gir med det ytterligere problemer til klubbene deres i en sesong som har vært full av dem.»

«Andre omgang levde ikke helt opp til tempoet fra første, og begge lag så litt slitne ut i sluttminuttene, selv om det var sjanser i begge ender, og når støvet hadde lagt seg, var det én manager som var den lykkeligste av alle. Det var ikke Tuchel eller Jürgen Klopp, som ikke reiste etter å ha testet positivt for Covid. Det var Manchester Citys Pep Guardiola, som leder med ti poeng over Chelsea og elleve poeng over Liverpool, selv om sistnevnte klubb har en kamp til gode. Tittelracet er ikke over enda, men det føles ikke som det er langt unna.»

VIKAREN: Pep Lijnders "vikarierte" på sidelinjen etter Jürgen Klopps positive Covid-19-test.

VIKAREN: Pep Lijnders "vikarierte" på sidelinjen etter Jürgen Klopps positive Covid-19-test.

«Et epos»

«Vinneren av sesongens mest pulserende, halsbrekkende Premier League-kamp?» spør Jason Burt i The Telegraph. «Etter det minneverdige uavgjortresultatet er det Manchester City, hvis ti poengs ledelse på toppen av tabellen virker uangripelig, men fotball er fotball. For et epos. For et oppgjør; en rå kamp som oppsummerte briljansen og appellen til denne ville ligaen, men også dens kaos og kontroverser og mangel på kontroll. Kampen hadde alt. Chelsea og Liverpool gikk nådeløst opp mot hverandre. Det føltes hjerterått at de bare kom unna det med ett poeng hver.»

«Det er store spørsmål for begge klubbene. For Liverpools del er det frustrasjonen over å gi fra seg en tomålsledelse, mangelen på å kontrollere kamper når de leder, og hvordan de skal klare seg uten Salah og Mané som nå reiser til AFCON i Kamerun. De er rett og slett uerstattelige og som Virgil van Dijk sa, så føles det ut som dette er Citys tittel å tape. Og ingen forventer vel at det skal skje nå?»

«Viktigheten av Mané var også hvorfor Chelsea ble så sinte. Akkurat som Salah så scoret han men Chelsesa argumenterte høyrøstet og med berettigelse for at han skulle ha blitt utvist etter bare 15 sekunder, etter at han slo Cesar Azpilicueta i ansiktet da de begge gikk etter en ball fra Ibrahima Konate. I stedet viste Anthony Taylor et gult kort – det tidligste kortet i Premier League siden OPTA sin statistikk startet i 2006.»

GOD STAND-IN: Kelleher gjorde en knalljobb i buret i Alissons fravær. Alisson var en av tre spillere som testet positivt for Covid-19 før avspark.

GOD STAND-IN: Kelleher gjorde en knalljobb i buret i Alissons fravær. Alisson var en av tre spillere som testet positivt for Covid-19 før avspark.

«Feilene gjorde kampen enda mer severdig»

«Forrige gang Liverpool slapp inn et mål som Mateo Kovacic sin volley, kom det fra støvelen til Eric Cantona og kostet dem FA-cupfinalen», skriver Ian Ladyman fra Daily Mail. «Dette målet – et kvart århundre senere – kan til en viss grad koste Liverpool Premier League-tittelen.»

«Mål endrer kamper, og dette målet gjorde det virkelig. Liverpool ledet med to mål da ballen falt til Kovacic fra en Kelleher-klarering tre minutter før pause. På det stadiet hadde Chelsea ikke registrert et eneste skudd på mål og manglet retning og kontroll på alle områder av banen.»

TEMPO: Kampen hadde et voldsomt tempo, spesielt i første omgang, og Liverpools 2-0-ledelse ble spist opp i kjølvannet av Mateo Kovacic sin lekre redusering.

TEMPO: Kampen hadde et voldsomt tempo, spesielt i første omgang, og Liverpools 2-0-ledelse ble spist opp i kjølvannet av Mateo Kovacic sin lekre redusering.

«Det var et fantastisk mål, et som måtte sees på nytt for å virkelig settes pris på, så perfekt var geometrien. Det var et mål som ikke bare endret hele følelsen i kampen, men også frarøvet Liverpool muligheten til å ta innpå Manchester City.»

«Før målet virket Liverpool klare for seier. De hadde scoret to strålende mål og truet med et tredje. Men – med stemningen på “broa” forvandlet – fulgte Christian Pulisics utligning raskt og gjestene så aldri helt ut som seg selv igjen.»

«For en fotballkamp dette var. På en måte illustrerte den at Pep Guardiolas City kanskje er noen hakk bedre enn disse to lagene. På dette stadiet i sesongen virker det i hvert fall sånn. City har tatt alle de siste 33 tilgjengelige poengene, mens Liverpool bare har tatt to av de ni siste og Chelsea syv fra 15. I løpet av den mest utfordrende perioden i sesongen har City funnet formen og ledelsen i toppen ser illevarslende ut.»

«Men feilene til Liverpool og Chelsea gjorde bare kampen enda mer severdig. Det var hektisk, helt uforutsigbart og med det desto bedre.»

«Liverpool var uten sin manager, førstelagsmålvakt og to sentrale utespillere. Alle var ofre for Covid-19. De var dog gjenkjennelige i måten de angrep på. Sadio Mané og Mo Salah var suverene og vil bli savnet enormt når de drar til AFCON.»