Signerer Salah en ny kontrakt med Liverpool får han muligheten til å slette «uslåelig» Henry-rekord

Den egyptiske kongen har notert seg for 25 mål + målgivende eller mer i samtlige fem sesonger han har vært i Liverpool.

Mohamed Salah har nå reist til Kamerun for å spille for Egypt i Afrikamesterskapet den kommende måneden, og det er ikke tvil om at toppscoreren vil bli sårt savnet i den måneden han blir borte.

Etter 20 ligarunder er han Premier Leagues suverene toppscorer med 16 mål. Det er seks mål flere enn lagkamerat Diogo Jota, som ligger på andreplass i kampen om toppscorertittelen i Premier League.

Ikke nok med det, Salah topper også assistlisten i Premier League. En topplassering han deler med lagkamerat Trent Alexander-Arnold. Begge har slått ni målgivende pasninger så langt denne sesongen.

Dette bringer altså Salah opp i 25 mål + målgivende, og det bemerkelsesverdige er at egypteren har klart denne bragden i hver eneste av sine fem sesonger i Liverpool.

Henrys fantastiske tall

Det er kun den tidligere Arsenal-spilleren Thierry Henry som kan vise til bedre tall i Premier League-historien. Han klarte 25 mål + målgivende eller mer i sju sesonger på rad fra 1999/2000 til og med 2005/06.

Henry kom til Arsenal fra Juventus for 11 millioner pund i 1999, og klarte å score minst 17 mål i hver eneste sesong han var på Highbury.  Totalt gjorde han 175 mål på åtte sesonger i nord-London. I den perioden la han også 74 målgivende pasninger til sine lagkamerater, og franskmannen har fortsatt rekorden for antall assists i en Premier League-rekord, med 20. Den sesongen gjorde han samtidig 24 mål.

Mot Chelsea gjorde Salah et enormt solomål, da han tok seg forbi Marcos Alonso og Antonio Rudiger, mottok Alexandar-Arnolds flotte pasninger, lurte Alonso og satte ballen inn ved nærmeste stolpe bak en fortvilet Edouard Mendy.

Salah har nå scoret fire mål mot Chelsea i Premier League. Ingen spiller har gjort flere mål mot London-laget i Premier League etter tidligere å ha spilt for dem. Manchester Citys Kevin De Bruyne har like mange. 

29-åringen vil, dersom han signerer en ny kontrakt med Liverpool, ha muligheten til å slette Henrys rekord for mål + målgivende i sju sesonger på rad. Det er i alle fall ikke tvil om at egypteren er en svært, svært viktig spiller for Liverpool.

Mané effektiv mot Chelsea

En annen spiller som er svært viktig for Liverpool, og som også har reist til Afrikamesterskapet, er Sadio Mané. 

Senegaleseren gjorde sitt åttende ligamål for sesongen på Stamford Bridge, og ligger på delt fjerdeplas på toppscorerlisten i Premier League, sammen med Michail Antonio, Emmanuel Dennis, Raphinha, Cristiano Ronaldo, Emile Smith Rowe og Son Heung-min. Bare Jamie Vardy (9) og Diogo Jota (10) har gjort flere mål enn Mané, i tillegg til ligaens suverene toppscorer, Salah. Men Salah har altså gjort dobbelt så mange mål som Mané!

Mané har imidlertid gjort flere bortemål på Stamford Bridge enn noen annen spiller i Premier League siden starten av forrige sesong. I går ble han den første Liverpool-spiller til å score i to ligakamper på rad borte mot Chelsea.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Lfc/StatisticsSlider.cshtml)