Alt du trenger å vite før Crystal Palace - Liverpool: Scoret syv i forrige møte på Selhurst Park. I dag er det tre poeng som er viktigst

Les deg opp før den siste kampen før vinterpausen i Premier League.

Dagens møte mellom Crystal Palace og Liverpool er de rødes siste kamp før Premier League tar en aldri så liten vinterpause på to uker. Det vil si at dette etter all sannsynlighet vil være siste kamp der vi må klare oss uten Naby Keita, Mohamed Salah og Sadio Mané ettersom Afrikamesterskapet er ferdig når neste ligakamp skal spilles igjen. 

Med en over to uker lang ligapause for Liverpools del føles det kanskje ekstra viktig med tre poeng i dag. De fleste fikk vel også med seg at Manchester City lørdag gikk på sitt første poengtap på 13 kamper og viste noen svakhetstegn, slik at håpet om å ta dem igjen fremdeles lever, om ikke i beste velgående.

Mot Brentford og Arsenal har Liverpool-spillerne vist at de kan klare seg uten sine største stjerner. Grunnlaget har blitt lagt med solid spill i de bakre rekker, og så har kvaliteten til Diogo Jota og de andre på topp vært god nok til å avgjøre kampene. 

Kan Liverpool avslutte januar på en god måte? Det finner vi ut av i ettermiddag. I mellomtiden kan du bli oppdatert på det du trenger å vite før kampen. 

Hva sier managerne?

Liverpool mangler noen viktige spillere, men Crystal Palace-manager Vieira tror ikke det blir særlig lettere av den grunn.

– Det handler ikke bare om spillerne de mangler. Salah og Mané er sterke spillere, men de har mange andre fantastiske talentet. De er først og fremst et sterkt lag, sa Vieira, som tar med seg noe positivt fra forrige gang lagene møttes selv om det da endte med 3-0-seier til Liverpool.

– Vi skapte nok til å score et par mål, men vi tapte kampen. Etterpå visste jeg hva vi måtte forbedre. Vi blir bedre og bedre, men Liverpool er et av de beste lagene i Europa. De er alltid gøy å se på takket være intensiteten. Det blir en utfordring for oss, men vi har vært gode på hjemmebane, og vi må gi dem en vanskelig kamp, sa manageren. Les mer her.

FREMGANG: Patrick Vieira ser laget sitt bli bedre og bedre.

FREMGANG: Patrick Vieira ser laget sitt bli bedre og bedre.

Jürgen Klopp erkjenner at det er et press for å vinne så mange kamper som mulig.

– Det eneste vi kan gjøre noe med er våre egne prestasjoner, vi må bare vinne så mange kamper vi kan. Det er nødvendig at vi gjør det også, fordi det er én plass til mesteren og ytterligere tre som gir kvalifisering til Champions League.

– Denne sesongen er helt vill. Tottenham, for eksempel, byttet manager fordi de ikke var fornøyd, og hvis de nå vinner kampene de har til gode kan de klatre til tredjeplass og være veldig nærme. Du vet aldri med United. Arsenal har potensial. Chelsea er der, og West Ham er der også, sier Klopp.

Han vil få frem at konkurransen er knallhard.

– Så vi må vinne fryktelig mange fotballkamper, og det er nøyaktig det vi skal prøve på. Så får vi se hvor det ender opp, sier han. Les mer i denne saken

Hvordan er skadesituasjonen?

Den største stjernen på begge lag er opptatt med Afrikamesterskapet, utover det er det Liverpool som sliter mest med skader. 

Som nevnt er Naby Keita, Mohamed Salah og Sadio Mané opptatt med AFCON. Crystal Palace-kampen kommer for tidlig for Thiago, Harvey Elliott, Nat Phillips og Divock Origi. 

Klopp kom fredag med noen skremmeskudd hva gjelder Joel Matip og Fabinho, som pådro seg smeller i semifinalen mot Arsenal. Vi kjenner ikke til hvordan deres tilstand er. Alex Oxlade-Chamberlain hadde et håp om å rekke kampen. 

Crystal Palace fikk Jordan Ayew hjem overraskende tidlig fra Afrikamesterskapet da Ghana leverte en elendig turnering. Cheikhou Kouyaté (Senegal) og Wilfried Zaha (Elfenbenskysten) er fremdeles i Kamerun og klare for sluttspillet. 

James Tomkins og James McArthur er de to navnene på skadelista til Vieira. 

Hvordan har det gått så langt?

Crystal Palace byttet i sommer ut Roy Hodgson med Patrick Vieira, men ser vi på tabellen er det vanskelig å tyde at det har vært en endring. Vieira har gjort en god jobb og levert like god poengfangst som sin forgjenger. Noen tegn til litt mer optimisme enn vanlig er det imidlertid. London-klubben har begynt å spille mer ballbesittende og moderne fotball og har i flere kamper vært uheldige som ikke har vunnet. Før kampen er de nummer 13 med 24 poeng fra 21 kamper, og det ser ikke ut til at The Eagles trenger å frykte nedrykk i år. 

Formen er som den har vært hele sesongen - variabel. Forrige kamp endte 1-1 med et heldig poeng borte mot Brighton. Før det hadde de to hjemmekamper. Den ene vant de 3-0 over Norwich, den andre tapte de 3-2 for West Ham. I mellomtiden har de også tatt seg videre i FA-cupen ved å slå Millwall 2-1 på bortebane. Crystal Palace sin toppscorer denne sesongen er Conor Gallagher, som er utlånt fra Chelsea. Han står med sju scoringer. 

Liverpool har som kjent funnet litt januarform. Torsdag ble de røde klare for sin første ligacupfinale på seks år da Arsenal ble slått 2-0 på Emirates. Forrige ligakamp endte med 3-0-seier over Brentford på Anfield. 

Før det var formen ikke helt på topp, med to uavgjorte og ett tap i ligaen. Det førte til at Manchester City fikk anledning til å øke sitt forsprang på tabelltopp - et forsprang som kan knappes litt inn i dag. 

Liverpool trives godt på Selhurst Park, spesielt under Jürgen Klopp, som aldri har avgitt poeng der. 2-1, 4-2, 2-1, 2-0 og 2-1 var fangsten før det forrige sesong altså ble hele 7-0 til Liverpool.

Anbefalt lesestoff

Her er noen saker vi anbefaler å lese før kampen.

Trent og Robertson sin fantastiske ferd til hundre målgivende pasninger

Trent og Robertson sin fantastiske ferd til hundre målgivende pasninger

Assistkongene på backene til Liverpool er på topplistene i verden, og ser bare ut til å fortsette leveransen.

«Arven etter Klopp» del 6: AFCON-bonus og skambud på Harvey Elliott

«Arven etter Klopp» del 6: AFCON-bonus og skambud på Harvey Elliott

Mohamed Salah har tilsynelatende glemt Afrikamesterskapet i vår alternative Football Manager-virkelighet. Vi sier selvsagt takk som byr. Se hvordan det går i del 6 av «Arven etter Klopp».

Jeg skal aldri tvile på dette laget igjen!

Jeg skal aldri tvile på dette laget igjen!

Jeg ønsker å komme med en lovnad til Jürgen Klopp og Liverpool.

Kommentar 21.jan 2022 18:00
Oxlade-Chamberlains ufortjente skaderykte

Oxlade-Chamberlains ufortjente skaderykte

Alex Oxlade-Chamberlain har fått store deler av sin Liverpool-karriere sabotert av skader. Men skadene har ikke vært mange. Bare lange.

Kommentar 17.jan 2022 15:44
– Pasningene hans er rett ut av læreboka, han har en nesten feilfri teknikk

– Pasningene hans er rett ut av læreboka, han har en nesten feilfri teknikk

Liverpool sitt akademi er proppfullt av talenter. Vi har snakket med en tidligere trener om hvem man burde holde øynene opp for, hvorfor Trent Alexander-Arnold var vanskelig å trene, og om spilleren som er nærmest perfekt.

Strålende fornøyd med hvordan Jones har levert etter den lange praten

Strålende fornøyd med hvordan Jones har levert etter den lange praten

Jürgen Klopp hadde en lang prat med Curtis Jones i forrige uke, og svarene han har fått på banen har imponert manageren.

Salah og Mané i hver sin semifinale

Slik kan du følge Liverpools spillere i AfrikamesterskapetSalah og Mané i hver sin semifinale

Mohamed Salah og Sadio Mané har spilt seg frem til hver sin semifinale i Afrikamesterskapet, og kan dermed i teorien møtes i finalen.

Innsikt 26.jan 2022 19:55
Klopp mener vi er inne i en vill Premier League-sesong

Klopp mener vi er inne i en vill Premier League-sesong

Jürgen Klopp er klar på at det er et press for å vinne mange kamper i årets Premier League.

Hvordan kan du følge kampen? 

Crystal Palace - Liverpool har avspark kl. 15.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).