Dyche har tettet slusene - og styrket angrepet med den fødte Burnley-spiss

Etter en fryktelig sesong så langt for Burnley, er spissen Wout Weghorst det nye håpet som skal krige laget til ny Premier League-kontrakt mens forsvaret holder tett.

Burnley har hatt en fryktelig sesong så langt i Premier League, og de står kun med 14 poeng etter 20 kamper. Det gjør at de ligger helt sist på tabellen, riktignok med en del kamper til gode på lagene foran seg. 

Etter en tung periode kan det imidlertid nå se ut til at Sean Dyche sitt lag har funnet seg selv igjen. Ett baklengsmål på de tre siste kampene er fasiten, og alle kampene har endt uavgjort. Burnley virker å være nære å finne seg selv igjen - der de kriger inn seiere i tette og jevne kamper. 

Med en ny spiss på 197 centimeter på plass i angrepet, kan Burnley ha funnet mannen som skal skyte laget til ny kontrakt. Wout Weghorst kan være mannen som gjør uavgjort om til seier for bunnlaget. Mer om han senere. 

Kun én seier

Sesongstarten ble alt annet enn god for «The Clarets». Første serierunde endte med hjemmetap mot Brighton, før de ble offer for Liverpools reunion med supporterne på Anfield i serierunde nummer to og tapte 2-0. 

Det skulle gå helt til 30. oktober før de innkasserte sesongens første seier, hjemme mot Brentford. Siden den gang har det imidlertid ikke blitt en eneste seier til, noe som betyr at laget til Dyche bare har vunnet én av 20 kamper. 

TOPPSCORER: Burnleys toppscorer Maxwel Cornet senket Brentford i lagets eneste seier denne sesongen.

TOPPSCORER: Burnleys toppscorer Maxwel Cornet senket Brentford i lagets eneste seier denne sesongen.

Samtidig har de som alltid vist seg å være vanskelige å slå. Elleve av kampene har endt uavgjort, og bare åtte har endt med tap - det samme som West Ham, som ligger på fjerdeplass på tabellen. 

De siste ukene kan de imidlertid se ut til å ha funnet seg selv. 0-0 borte mot Arsenal ble fulgt opp av 0-0 hjemme mot Watford, og 1-1 hjemme mot Manchester United. Det er nok resultater Dyche er fornøyd med. Manageren håper nok snart bare at noen av poengdelingene kan bli gjort om til seier. 

Fem utsatte kamper

En annen faktor i Burnleys vanskelige sesong har vært utsatte kamper - av flere årsaker. Allerede før koronabølgen rammet Premier League for alvor i desember fikk laget en kamp utsatt mot Tottenham. Deres møte i slutten av november måtte bli flyttet som følge av tungt snøvær på Turf Moor. 

I desember skulle det bli verre, og totalt har laget fått hele fem kamper utsatt denne sesongen. Den nevnte kampen mot Watford er endelig spilt, men fremdeles må flere av kampene få nytt tidspunkt, og fremdeles er det noen kamper som ikke har fått ny dato.

Det har ført til en ekstra vanskelig situasjon for Dyche og co, som virkelig er i nedrykksstriden. 

– Vi er der vi er, vi aksepterer realitetene og det er ansvar både på meg som manager, på støtteapparatet og på spillerne. Vi har fremdeles troen på at vi skal vinne kamper, og vi må kjempe for å klare det. Vi må jobbe hardt og prøve å komme på rett side av tette kamper, sier Dyche før møtet med Liverpool. 

«TARGET MAN»: Wout Weghorst er Burnleys nye spydspiss.

«TARGET MAN»: Wout Weghorst er Burnleys nye spydspiss.

Ny gigant på topp

Burnley måtte selge sin spydspiss Chris Wood til nedrykksrival Newcastle da utkjøpsklausulen ble aktivert i januarvinduet, men Dyche fikk på plass en erstatter før vinduet stengte. Han heter Wout Weghorst, er fra Nederland, er 197 centimeter høy og 29 år gammel. Spissen som ble hentet fra Wolfsburg virker å være født for Burnley. 

Så langt har han spilt to kamper for sin nye klubb. På 180 minutter har han vært i 31 hodedueller, fyrt av fire avslutninger og levert én målgivende pasning. Den kom mot Manchester United, til sin nye spissmakker Jay Rodriguez, og der viste Weghorst at han også har tekniske egenskaper. 

– Wout sin spilleforståelse er god, og han har tatt til seg måten vi spiller med to spisser. Måten han spilte frem Jay på var veldig smart. Han kan avslutte, men det er også andre måter vi kan bruke Wout på som kan føre til scoringer, sier Dyche.

Også Jürgen Klopp har latt seg imponere av Burnleys nye kraftspiss. 

– De har hentet inn en ny spiss. Dersom dere så kampen, vil dere ha sett at han var en livlig type. Han var veldig aktiv over hele banen. Burnley spiller med all den fysikken det er mulig å bruke i fotball. Vi kan ikke ha ballen hele tiden, og de er gode når de har ballen, sa Klopp fredag.

Om laget hans er klare til å stanse Weghorst får vi vite søndag klokken 15.