Dette skriver avisene etter cupfinalen: «Hvem sier at ligacupen ikke betyr noe?»

Dette skriver de engelske avisene etter Liverpols triumf i ligacupen.

«Fra tårene til Thiago til synes av en henrykt Jürgen Klopp som danset til Dua Lipas hit «One Kiss» på Wembley-matten, var dette en intens og hektisk ligacupfinale som endte i glede for Liverpool, med Jordan Hendersons signatur-troféløft, badende i konfetti», skriver James Pearce i The Athletic

Dette var Liverpools første trofé på hjemlig grunn på ti år, og Jürgen Klopps første trofé på Wembley etter smertefulle tap mot Bayern München i 2013 og Manchester City i 2016. 

«Jubelscenene etter at Kepa Arrizabalaga sendte straffespark nummer 22 langt over mål var ville da målvakt Caoimhin Kelleher forsvant under et hav av spillere. Andy Robertson hang på ryggen til Ibrahima Konaté». 

«Da spillerne kom tilbake på banen og samlet seg rundt kapteinen på podiet, fikk Klopp øye på sitt støtteapparat, som hadde samlet seg i en gruppe ved siden av, og kalte dem bort for å ta del i feiringen. Meldingen var klar: alle er med på dette. Som banneret til the Kop så stolt sier: Unity Is Strength». 

Dette ble en viktig dag og et viktig trofé for Liverpool. 

«Ja, Liverpool har større ting i sikte denne sesongen. Ja, de har vunnet mer prestisjetunge trofeer under tyskerens ledelse. Men dette var ekstremt viktig, både her og nå og med tanke på hva det kan gjøre for Klopps tropp de neste månedene», skriver Pearce. 

Modig Kelleher-avgjørelse

Henry Winter i The Times skriver også at ligacuptrofeet er viktig for Liverpool. 

«Liverpool har vunnet større trofeer, men denne føltes så viktig på grunn av måten den kom på. En spennende straffekonk av utrolig høy standard, etter en av de beste finalene de siste årene, mot en motstander som er europeiske mestere. Det er ikke rart de feiret som de gjorde. Liverpool er med i kampen om tre andre, større, trofeer, men de kjempet hardt for denne og jublet da de fikk hendene på trofeet». 

«Det høyeste ropet var det Jürgen Klopp som fikk da han løftet trofeet tre ganger og danset litt i gledesrusen. Liverpool-fansen vet at manageren hadde gjort et modig valg da han gikk for urutinerte Caoimhin Kelleher i mål da han enkelt kunne ha valgt Alisson i startelleveren i finalen. Klopp innrømmet at han hadde lyttet til sin menneskelige side da han ga Kelleher tillit, og Liverpool-supporterne elsker ham bare enda mer av nettopp den grunnen, som også viste seg å være en strålende avgjørelse». 

Winter skriver at Kelleher, som var spiss i ungdommen, klarte å holde nervene i sjakk, mens Kepa ikke klarte det. 

«Kelleher har spilt 16 kamper for Liverpool og vunnet tre straffesparkkonkurranser. Chelsea-manager Thomas Tuchel satte Kepa på benken og gikk for sin beste keeper Edouard Mendy, som kjempet om bestemannsprisen med Virgil van Dijk før han ble erstattet av Kepa før straffekonken. Spanjolen er en spesialist på straffekonk - men ikke på å ta staffer selv», skriver Winter.

Eierne på plass

Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Liverpool med sin niende ligacuptriumf sørger for delvis å kvitte seg med en tittel som et lag som ikke henter trofeene de fortjener. 

«Det er ikke en tittel de har fortjent etter å ha hentet både Premier League og Champions League. Det sier mer om standarden de har satt. Ikke vær i tvil: klubbens slagord «This Means More» er byttet ut med «We Want More». Jürgen Klopp og spillerne er klare på at Premier League og Champions League ikke er nok». 

«Samtidig er dette bare starten på den delen av sesongen som betyr noe. Ligacupen vil ikke tilfredsstille alle ambisjonene. Det er imidlertid med på å bygge momentum inn mot FA-cupen, Champions League og tittelkampen i Premier League», skriver Bascombe. 

Han trekker frem at eiergruppen fra FSG var til stede på en Liverpool-kamp for første gang på to år. 

EIERNE: FSG på plass for å få med seg begivenhetene på Wembley.

EIERNE: FSG på plass for å få med seg begivenhetene på Wembley.

«Eier John W. Henry og Tom Werner må føle at de har levd en rekke år siden de måtte avbestille flyreisen til å få med seg tittelkampen i 2020, da de måtte sitte i Boston og Los Angeles da den 30 år lange ventetiden på en ligatittel tok slutt foran et folketomt stadion. De må ha lurt på om slike høyder igjen kunne nås da de så den vonde formen laget var i under nedstengningen for et år siden». 

«De skal sammen med klubbpresident Mike Gordon ha for at de aldri mistet troen, trygg i troen på at slike scener skulle komme tilbake da stadion igjen fylte seg opp». 

«Selv da kampen måtte avgjøres på de minste marginer, må Henry og Werner ha sittet og tenkt på hvor langt klubben har kommet siden forrige finaletap i England i 2016, da laget kjempet godt men tapte mot Manchester City». 

Kvadrupel i sikte? 

Neil Jones i Goal skriver at den første delen av en spektakulær kvadrupel laget kjemper mot, nå er i boks. 

«Laget og supporterne var gjennom mye for å komme hit. Dette vil gå ned som en av de mest utrolige fotballkamper, ikke bare finaler, vi kan huske. Hvor skal man begynne for å oppsummere det vi så på Wembley?». 

«Det tok 120 minutter og 22 straffespark for å avgjøre det. Men da Kepa Arrizabalaga sendte sitt straffespark til verdensrommet rundt klokken 20.20, kunne Liverpool endelig slippe jubelen løs. Og som de gjorde det». 

«Kepa ble byttet inn spesifikt for straffekonken. Jobben er å redde straffer, ikke å ta dem. Men den spanske landslagsspilleren kunne ikke gjøre noe da Liverpools stjerner beholdt nervene fra elleve meter. Caoimhin Kelleher var den ellevte røde til å gjøre det, da han på trygt vis scoret. For en dag dette var for iren, reserven for Alisson Becker, som ikke satte en fot eller hånd feil gjennom hele kampen». 

«Klopp, støtteapparatet og spillerne løp til Kelleher, som feiret foran Liverpool-supporterne da DJen på Wembley spilte «You'll Never Walk Alone». Hvem sier at ligacupen ikke betyr noe?».