Vanskelig periode for Joe Gomez, men Klopp maner til tålmodighet

Joe Gomez har vært uheldig, men Jürgen Klopp tviler ikke på at fremtiden er lys for 24-åringen.

Joe Gomez er inne i en vanskelig periode av sin Liverpool-karriere. Den 24 år gamle midtstopperen har vært direkte uheldig det siste halvannet året, og har nå havnet bak Virgil van Dijk, Joel Matip og Ibrahima Konate i kampen om de to stopperplassene. Det er en stor kontrast til 2019/20-sesongen, da han var van Dijks partner som tok Liverpool til ligatittelen.

Torsdag kom han ikke en gang med i kamptroppen da Jürgen Klopp fant ut at det ikke var nødvendig med mer enn én midtstopper på benken. Den plassen gikk til Konaté. 

– Joe tar det profesjonelt

FA-cup-kampen mot Cardiff forrige helg skulle være en av hans muligheter til å vise hva han er god for, men i stedet for å kunne gå ut tunnelen på Anfield, testet han positivt for Covid-19 og måtte følge kampen fra isolasjon i eget hjem.

På den lukkede delen av pressekonferansen onsdag snakket Jürgen Klopp om den noe uheldige England-spilleren.

– Det var virkelig uheldig for Joe. Han har spilt på et stabilt høyt nivå og har vært en av de beste midtstopperne i England, men så fikk han den store skaden og småskader i tillegg, sa Klopp ifølge Liverpool Echo.

– Og så fikk han Covid, og den timingen var virkelig dårlig for han skulle definitivt ha spilt mot Cardiff og det kunne ha gitt han rytme og momentum.

Joe Gomez

Født: 23. mai 1997

Debut: 9. august 2015, Stoke 1-0

Tidligere klubber: Charlton Athletic 

Kamper denne sesongen:12

Spilleminutter denne sesongen: 440

– Det finnes verre ting i livet og den eneste løsningen i fotballen er å jobbe seg gjennom de vanskelige øyeblikkene og vise at du er klar når ting forandrer seg.

– Vi har ofte hatt bare én midtstopper tilgjengelig, eller ingen, så vi kunne ikke ha handlet annerledes, men kvaliteten til guttene, spesielt Joe som ikke har spilt mye fotball de siste månedene, er utrolig, sa Klopp – med fjorårets voldsomme skadesituasjon på midtstopperplass i tankene.

– Det er aldri hyggelig for spillerne, jeg skjønner det 100%, men Joe tar det profesjonelt. Han er en ung fyr og alt vil ordne seg i fremtiden men akkurat nå er det klart det er vanskelig.

Mye spilletid i ligacupen

Gomez har så vidt fått sjansen i Premier League denne sesongen. Han har bare vært på banen i fire ligakamper – totalt 15 minutter. Men han har likevel fått litt spilletid, blant annet i Champions League der han spilte hele kampen mot AC Milan, og var på banen mot både Porto, Atletico og i bortekampen mot AC Milan. Han skulle nok ha spilt den andre gruppekampen mot Atletico også, men pådro seg en leggskade som holdt han ute i en måneds tid.

Gomez har spilt 90 minutter i ligacupen mot Norwich, Preston og Leicester. Mot Norwich bar han i tillegg kapteinsbindet for aller første gang etter over seks år i klubben.

KAPTEIN: Gomez bar kapteinsbindet i ligacup-kampen mot Norwich.

KAPTEIN: Gomez bar kapteinsbindet i ligacup-kampen mot Norwich.

– Det var en stor ære. Etter den perioden jeg har lagt bak meg, hvor jeg har kjempet meg tilbake fra ulike skader, så nyter jeg hvert minutt ute på banen, og på toppen av det fikk jeg være lagets kaptein. Det er utrolig. Jeg nøt det virkelig, sa Gomez til Liverpoolfc.com. Stopperen ledet laget til en eksemplarisk 3-0-seier og avansement i turneringen som de nå har tatt seg helt til finalen i.

Kampen var hans andre kamp på én uke – hard kost for en spiller som såvidt hadde spilt kamper de siste månedene.

– Jeg prøver å bruke hver eneste dag jeg har tilbragt på styrkerommet og på treningsfeltet som motivasjon. Det er alt jeg kan gjøre. Jeg vet jeg spiller for et topplag, og har utrolige spillere rundt meg, og jeg forsøker å gjøre mitt beste for å konkurrere med dem om plassen. Bortsett fra det handler det bare om å være tålmodig, sa Gomez da.

I kampen mot Arsenal fikk han de siste 14 minuttene, og måtte se returoppgjøret på Emirates fra benken.

Linket til Villa

Det er et VM-år. Gomez er nok desperat etter spilletid, for å få plass i Gareth Southgate sin tropp som reiser til Qatar i november. Før og under overgangsvinduet i januar ble det rapportert at Aston Villa var et av lagene som var veldig interessert i Gomez sine tjenester. Steven Gerrard og co ville ha stopperen inn, men fikk kontant avslag fra Liverpool, antageligvis livredde for at historien fra 2020/21-sesongen skal gjenta seg denne våren (da midtstopper etter midtstopper falt fra). I tillegg er de rødkledde fortsatt med i både ligacupen, FA-cupen, Champions League – samt at håpet om ligagullet heller ikke er helt slukket. Bredde i troppen er helt nødvendig. På overgangsvinduets siste dag forsvant heller en annen midtstopper, Nathaniel Phillips, ut på lån til Bournemouth.

ØNSKET AV VILLA: Hadde Gerrard fått viljen sin hadde Joe Gomez spilt fotball på Villa Park ut sesongen.

ØNSKET AV VILLA: Hadde Gerrard fått viljen sin hadde Joe Gomez spilt fotball på Villa Park ut sesongen.

Gerrard sies å være en stor fan av den tidligere Charlton Athletic-spilleren, og det er ikke helt utenkelig at Birmingham-laget kommer på banen igjen når vinduet åpnes i sommer. Den tidligere Liverpool-kapteinen er opptatt av å forsterke forsvarslinjen, men tok grep i januar selv om Gomez-overgangen ikke ble noe av. Villa hentet Calum Chambers ut av det blå, noen dager før overgangsvinduet ble lukket.

Skadeproblemene

Etter at van Dijk pådro seg en alvorlig skade i Merseyside-derbyet i oktober 2020, lå det meste til rette for at Gomez skulle være hovedmannen i forsvaret resten av sesongen. I stedet led han samme skjebne – under en trening på landslagssamling med England i november 2020 fikk han en kneskade. Langslagssjef Gareth Southgate fortalte pressen at det var «opprørende å se han i så store smerter», men at han ikke umiddelbart kunne fortelle hvor alvorlig skaden var. Dessverre var den av det alvorlige slaget. Gomez måtte opereres, og tilbragte ni måneder på sidelinjen.

I august 2021 ble han erklært skadefri, men siden har han slitt med å spille seg inn i laget.

Skaden Gomez pådro seg på landslagssamlingen i november 2020 var den fjerde langtidsskaden siden han kom til Liverpool i 2015. I kun én sesong siden han kom til Anfield har han spilt over 40 kamper, og det var 2019/20-sesongen der Liverpool tok det etterlengtede ligagullet.

MAKKERE: Van Dijk og Gomez utgjorde stopperparet i 2019/20 som vant Liverpool ligagullet.

MAKKERE: Van Dijk og Gomez utgjorde stopperparet i 2019/20 som vant Liverpool ligagullet.

Problemene startet et par måneder etter at han ble Liverpool-spiller. I en U21-kamp mellom England og Kazakhstan vred han kneet i en takling. Han røk fremre korsbånd, og en knust 18-åring fikk beskjed av legen om å ikke sparke ball på ni måneder. I juni 2016 ble han regnet som skadefri, men i løpet av preseaon pådro han seg en skade på akillesen. Først over ett år etter skaden mot Kazakhstan var han tilbake i trening med førstelaget.

I mars 2018 pådro han seg en ankelskade, på trening med England. Han mistet totalt syv kamper i løpet av 2017/18-sesongen pga ankelen. I desember 2019 ble Gomez taklet inn i reklameskiltene av Burnley-spiller Ben Mee. Resultatet ble nok noen måneder på sidelinjen, og det ble til slutt bestemt at Gomez måtte gjennomgå en rutinemessig operasjon. Han var tilbake på banen i april 2019.