United-manageren rådet Klopp til å kjøpe begge, men så langt har det gått bedre for den Liverpool fikk tak i

Da Liverpool var på midtstopperjakt, var det Ibrahima Konatés makker vi hørte mest om.

Da Liverpools skadekrise sto på som verst, var det klart at de røde kom til å forsterke midtforsvaret til sommeren.

De røde ble linket til mange stoppere, men det var spesielt én fransk midtstopper i RB Leipzig som gang på gang ble nevnt – og det var ikke Ibrahima Konaté.

Dayo Upamecano hadde imponert i flere år i Bundesliga, og hadde en utkjøpsklausul på 42,5 millioner euro. Den da 22 år gamle franske midtstopperen var ønsket av flere storklubber, og hver uke kunne vi lese fra de journalistene med best innsikt på Anfield, at dette var en spiller de røde hadde lyst på.

14. februar kom meldingen om at Bayern München hadde sikret seg midtstopperen, og at han ønsket å bli værende i Bundesliga. Franskmannen hadde signert en femårskontrakt fra 1. juli 2021 til 30. juni 2026, bekreftet klubben og sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

United-manageren sa Klopp burde kjøpe begge

Ibrahima Konaté spilte lite forrige sesong, og to skadeavbrekk gjorde at han var inn og ut av laget. Den høyreiste midtstopperen som er ett år yngre enn Upamecano spilte kun 21 kamper i alle turneringer for RB Leipzig.

Selv om det meste hadde handlet om Upamecano, hadde Konatés navn blitt nevnt ved flere anledninger det siste året.

Manchester Uniteds nåværende midlertidige manager Ralf Rangnick hadde vært sentral da RB Leipzig hentet de to franske midtstopperne til tysk fotball, og han også en mann Jürgen Klopp har kjent i lang tid.

Ifølge den tyske journalisten Guido Schafer hadde Klopp spurt Rangnick om hvem som var den beste spilleren.

– Liverpool var i kontakt med dem i mange måneder. Klopp spurte Ralf Rangnick for noen år siden om hvem som var den beste spilleren, Dayot Upamecano eller Konate? Rangnick skal ha svart «når du kan kjøpe begge - kjøp begge», fortalte Schafer i Liverpool Echo i fjor sommer.

GAMLE VENNER: Ralf Rangnick og Jürgen Klopp går langt tilbake.

GAMLE VENNER: Ralf Rangnick og Jürgen Klopp går langt tilbake.

Konaté er ubeseiret

Liverpool valgte å betale Konatés utkjøpsklausul, og sikret seg spilleren for 36 millioner pund. Så langt ser det ut som klubben har gjort et kupp.

Konaté startet borte mot Inter, og er i ferd med å virkelig spille seg varm i den røde drakten og inn i Liverpool-supporternes hjerter.

«Konate spilte sin beste kamp i en Liverpool-drakt siden han kom fra RB Leipzig i fjor sommer. Det beste øyeblikket kom midtveis i førsteomgangen da Denzel Dumfries stormet nedover høyrekanten og så ut til å skru ballen inn bak Konate mot en ventende Dzeko. Konate forsto situasjonen perfekt, og forsto at han ikke bare måtte plassere seg mellom Dumfries og Dzeko, men komme foran ballen for å stoppe det», skriver Michael Cox i sin analyse av Konaté og Virgil van Dijk for The Athletic

«Den situasjonen var den mest avgjørende denne kvelden, og han vant også ballen tilbake høyt oppe på banen ved noen anledninger».

Kampen mot Inter var hans 15. kamp for klubben – og han har fortsatt ikke tapt en eneste!

Dette er Konatés rekke

Champions League:
Liverpool - Porto 2-0
AC Milan - Liverpool 1-2
Inter - Liverpool 0-2

Premier League:
Liverpool - Crystal Palace 3-0
Manchester United - Liverpool 0-5
Liverpool - Brighton 2-2
Southampton - Liverpool 4-0
Liverpool - Newcastle 3-1
Tottenham - Liverpool 2-2
Chelsea - Liverpool 2-2

FA-cupen:
Liverpool - Shrewsbury 4-1
Liverpool - Cardiff 4-1

Tolv seire og tre uavgjorte så langt!

For Upamecano i Bayern har det ikke gått så bra så langt. Han har spilt 25 kamper i alle turneringer, men kun 22 har kommet fra start.

Da Bayern spilte 1-1 borte mot RB Salzburg i åttendedelsfinalen i Champions League onsdag kveld, ble han sittende på benken gjennom hele kampen.Bayern spilte med en trebackslinje, og valgte Niklas Süle i midten. Det er en spiller som allerede har signert for erkerival Borussia Dortmund som Bosman-spiller til sommeren.

Colin Millar i The Mirror skriver at den franske midtstopperen ikke har fullført en kamp for Bayern siden 17. desember - altså på to måneder.

I BAYERN: Dayot Upamecano har blitt kritisert fra flere hold etter starten sin i Bayern.

I BAYERN: Dayot Upamecano har blitt kritisert fra flere hold etter starten sin i Bayern.

Klubblegenden Lothar Motthaus har vært ute og kritisert spillet til Upamecano, og har havnet i ordkrig med sportsdirektør Salihamidzic over kommentarene sine.

Matthaus mente det så ut som at Upamecano så ut som en spiller som spilte i en annen persons kropp enn det han gjorde for RB Leipzig, og stilte spørsmål om hvor lenge Bayern skulle være tålmodige.