– Det er en entusiasme rundt dette Arsenal-laget jeg ikke har sett på mange år

Arsenal flyr høyt om dagen.

Arsenal har vunnet fem ligakamper på rad, og ligger på den viktige fjerdeplassen på tabellen. De har ett poeng ned til Manchester United på femteplass, tre kamper til gode, og ingen europacupfotball denne sesongen.

Manager Mikel Arteta vil kunne konsentrere seg om Premier League hver eneste uke, og nå er virkelig målet om topp fire innen rekkevidde denne sesongen.

På søndag vant «the Gunners» 2-0 hjemme mot Leicester, og overbeviste. Nå venter en ny hjemmekamp, og denne gang mot titteljagende Liverpool, som muligens må klare seg uten sin toppscorer Mohamed Salah.

Arilas Ould-Saada dekker Premier League for TV 2 Sporten. Han forteller om hvordan stemningen rundt Arsenal nå har snudd fullstendig fra hvordan det var for et halvt år siden.

– Stemningen i klubben nå er helt fenomenal. Det er en entusiasme rundt Arsenal-laget som jeg ikke har sett på mange år, sier Ould-Saada til Liverpool.no.

– Det er en genuin tro på at klubben er på vei til å kjempe om større ting igjen.

Skiftet kurs

Det så bekmørkt ut for Arsenal tre kamper inn i 2021/22-sesongen. Tre kamper, tre tap, 0-9 i målforskjell, bunnplassering på Premier League-tabellen. Nyopprykkede Brentford vant 2-0, Chelsea vant 2-0 og Manchester City 5-0.


Starten på Arteta sin tredje sesong som Arsenal-manager – andre hele sesong – var langt fra ideell, og selv om utenforstående snakket om et managerbytte, var det aldri et alternativ for Arsenal-styret. De hadde full tiltro til Arteta og hans prosjekt.

– Det er et ungt og fremadstormende lag med en veldig populær manager, som skaper en voldsom positivitet, sier TV 2-journalisten.

Arsenal har kanskje sett til Liverpool og begynt å handle smart. I stedet for å kaste enorme summer på allerede etablerte, og aldrende spillere, har de fokusert på å samle en ung tropp for fremtiden. Sommerens seks nye tilskudd var alle under 23 år da de signerte for laget.

Samtidig har de gradvis tatt en skikkelig opprydding og kvittet seg med overbetalte spillere som uansett ikke var en del av Artetas planer.

– Han har blitt støttet av klubben i form av store investeringer, og for første gang siden Arsenal flyttet til Emirates har de åpnet pengesekken og brukt store summer på overgangsmarkedet. Ikke bare åpnet pengesukken og kjøpt slump og spillere som har mislykket, men de har stort sett lykkes med alle signeringene, sier han videre.

FEM PÅ RAD: Arsenal har vunnet fem ligakamper på rad.

FEM PÅ RAD: Arsenal har vunnet fem ligakamper på rad.

– Aaron Ramsdale, Ben White, Thomas Partey, Martin Ødegaard – det er en sentrallinje som har slått til i sin første sesong, og som hever laget ekstremt mye. Det har vært de beste spillerne på laget denne sesongen, og det skal rekrutteringsavdelingen har stor ros for.

Lagets toppscorer holdes på benken

Emile Smith Rowe er Arsenals toppscorer, med 10 mål denne sesongen. 21-åringen har vært inn og ut av laget, og har vært litt plaget av skader og sykdom – men det er ikke hovedgrunnen til at han er ute nå.

– Det er blant annet på grunn av Ødegaard, men Gabriel Martinelli og Bukayo Saka holder ham også ute av elleveren. Han har også vært covidsmittet den siste tiden, sier Ould-Saada.

Trolig vil han sitte på benken igjen når Liverpool gjester Emirates Stadium på onsdag. Der tror TV 2-journalisten at det kan bli jevnere enn det har vært de siste sesongene.

– Jeg så Arsenal mot Manchester City på Emirates, og de klarte å holde City lenge. De spilte en ekstremt god kamp, men hadde marginene imot seg med rødt kort og noen straffesituasjoner, sier han.

– De har vist at de kan spille veldig bra mot de beste også, så jeg tror at de være på høyde med Liverpool, selv om Liverpool er favoritter, sier han, og legger til at han tror «the Gunners» klarer topp fire til slutt denne sesongen.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.

STOR SELVTILLIT: Liverpool møter et formlag på onsdag.

STOR SELVTILLIT: Liverpool møter et formlag på onsdag.