Hodgson har ikke klart å få skuta på rett kjøl i Watford

De fleste trodde at Roy Hodgson hadde blitt fotballpensjonist for godt da han forlot managerjobben i Crystal Palace. Men den tidligere Liverpool-manageren lot seg friste av oppgaven med å redde Watford fra nedrykk.

74-åringen har aldri opplevd å rykke ned fra Premier League, men ting tyder på at den statistikken ikke vil stå seg ut denne sesongen.

Hodgson tok over Watford etter Claudio Ranieri, som ble sparket i slutten av januar, etter bare tre og en halv måned som Watford-manager. Italieneren sanket bare sju poeng på sin korte tid i klubben. Høydepunktet var en 4-1 seier over Manchester United på Vicarage Road i november. Etter det tok Watford kun ett poeng med italieneren ved roret, da kampen mot bunnrival Newcastle den 15. januar endte 1-1. 

Hodgson forlot Crystal Palace etter 2020/21-sesongen, etter fire år på Selhurst Park. Han ble Watfords tredje permanente hovedtrener denne sesongen. Først ble Xisco Munoz sparket av eier Gino Pozzo den 3. oktober, da Watford lå på 14. plass i Premier League. Hodgson jobbet under Pozzo-familen i Udineze i 2001.

Åtte poeng på ni kamper

Watford hadde akkurat tapt 3-0 for bunnrival Norwich og lå på 19. plass på tabellen da Hodgson tok over. Ni kamper senere har Hodgson klart å ta gultrøyene en plass opp på tabellen, men fem tap, to uavgjorte og to seiere, og dermed åtte poeng på ni matcher, er alt annet enn imponernede

Watford har foran møtet med Liverpool tre poeng opp til Everton på sikker plass, men Hodgons mannskap har spilt to kamper mer enn Liverpools naboer, og har også to kamper mer spilt enn Burnley på plassen bak, som har ett poeng mindre enn Herthfordshire-klubben.

Hodgson begynte managergjerningen i Watford med å spille målløst mot nettopp Burnley på Turf Moor den 5. februar. Deretter ble det tap 1-0 for West Ham på London Stadium, og så tap 2-0 for Brighton på sydkysten. 

Hodgsons første seier med Watford var en sterk 1-0-triumf over Aston Villa på Villa Park. Men deretter fulgte en rekke på fire kamper uten seier. Det ble tap hele 4-1 for Hodgsons forrige arbeidsgiver, Crystal Palace, hjemme på Vicarage Road. Så fikk gultrøyene med seg ett poeng fra en målløs kamp mot Manchester United på Old Trafford. Dette sterke poenget ble imidlertid fulgt av et 3-2 tap for Arsenal hjemme, før Hodgons mannskap gikk på en skikkelig smell på Molineux, og tapte hele 4-0 for Wolverhampton. I sin foreløpig siste kamp som Watford-manager ledet så Hodgson laget til seier for andre gang i hans korte Watford-karriere, da Southampton ble slått 1-0 på St Mary's.

En fiasko i Liverpool

Hodgson har masse manager-erfaring. Han har ledet landslagene til både England og Finland, og han har i tillegg til Liverpool også vært manager for Fulham, West Bromwich, Blackburn og Bristol City i England. 

Hodgson tok over som England-manager etter Fabio Capello i mai 2012. Han tok England til kvartfinalen i EM i 2012, men klarte ikke å føre engelskmennene videre fra gruppespillet i VM i 2014 og ble slått ut av Island i åttendedelsfinalen i EM i 2016.

Croydon-fødte Hodgson tok over som manager i Liverpool den 30. juni 2010, da han erstattet Rafael Benitez. Allerede den 8. januar 2011 fikk han sparken, etter svært skuffende resultater. I Liverpool vil han derfor alltid huskes som en fiasko.