Klopp har mislikt 13.30-kampene sterkt, men resultatene har etterhvert blitt ganske bra

Han har flere ganger uttalt seg om hvor mye han misliker at fotballen skal spilles 12.30 lokal tid.

At Jürgen Klopp ikke er spesielt begeistret for å spille tidligkamper har vi lært og forstått etter de siste seks årene med tyskeren som manager. Det er spesielt når laget hans skal spille onsdag kl. 21.00, og igjen kl. 13.30 at problemet og konflikt oppstår.

På lørdag er det klart for ny tidligkamp lørdag – men denne gang har de røde heldigvis fått én ekstra dag hvile i forkant.

Klopp har kalt kamper sent onsdag og tidlig lørdag for «kriminelt», og sier at det utsetter spillerne for fare. Han har langet ut mot både Sky Sports og BT Sport, som sitter på rettighetene og muligheten til å flytte kamper.

Klopp er langt ifra den eneste manageren som har snakket om problemet de siste sesongene.

Slik er dagen for spillerne

Det er i all hovedsak når det har blitt spilt onsdagen i forkant at dette er et stort problem, men siden det er ny tidligkamp kan vi gå gjennom det Klopp ser på som det store problemet med den kampbelastningen. 

Etter en kamp onsdag kveld, vil spillerne være sent i seng, etter at kampen er ferdig kl. 22.00 lokal tid. Det er ikke bare supporterne som ligger lenge oppe og grubler etter kamp, det gjelder også spillerne, som har adrenalin, behandling, dopingprøve, samtaler med reportere, før de skal reise og komme seg hjem for kvelden.

Torsdag skal spillerne komme til treningsfeltet for en restitusjonsøkt, og støtteapparatet vil få en oversikt over hvem som sliter eller har smeller etter forrige kamp.

Fredagen er det ny trening med lav intensitet, et lagmøte, før laget reiser dit kampen skal spilles og legger seg inn på hotell. Denne gang vil Liverpool reise til Brighton på fredagen, og overnatte der før kampen.

Med kamp kl. 12.30 lokal tid, står spillerne opp 07.30, for å gå en tur sammen før de må innta et pastamåltid. Det er noe Liverpool alltid har gjort under Jürgen Klopp.

– Det er avspark klokken 12.30 (engelsk tid), og da har vi det siste måltidet før kampen klokken 09.00. Det betyr altså at vi må spise pasta og slike ting allerede klokken 09.00. Vi står opp 07.30, slik at vi får gått en tur før frokost. Deretter har vi et lagmøte, og så blir det kamp, sa Klopp til Guardian i november 2020

– Dersom du har avspark senere på ettermiddagen, kan guttene sove lenger, og søvn er en viktig del av restitusjonen. Det er grunnen til at jeg aldri har sagt at det ikke er mulig å spille onsdag kveld og så lørdag klokken 15.00. Det ville ha vært en helt normal rutine for oss. Men nå er det onsdag kveld og lørdag 12.30, og det burde vi ikke gjøre. Bare spør folk som driver med sportsvitenskap, som har ingenting med fotball eller Liverpool å gjøre. De vil fortelle dere eksakt det samme.

Slik har det gått tidligere

Liverpool har spilt mange kamper kl. 13.30 under Klopp. Slik har det gått de siste sesongene:

2017/18-sesongen:

Watford - Liverpool 3-3
Manchester City - Liverpool 5-0
Liverpool - Manchester United 0-0
Manchester United - Liverpool 2-1
Crystal Palace - Liverpool 1-2
Everton - Liverpool 0-0
West Bromwich - Liverpool 2-2
Liverpool - Stoke 0-0

2018/19-sesongen:

Leicester - Liverpool 1-2
Tottenham - Liverpool 1-2
Bournemouth - Liverpool 0-4

2019/20-sesongen:

Liverpool - Newcastle 3-1
Sheffield United - Liverpool 0-1
Liverpool - Watford 2-0
Liverpool - Bournemouth 2-1

2020/21-sesongen:

Everton - Liverpool 2-2
Brighton - Liverpool 1-1
Crystal Palace - Liverpool 0-7
Leicester - Liverpool 3-1
Liverpool - Newcastle 1-1

2021/22:

21. august: Liverpool - Burnley 2-0
16. august: Watford - Liverpool 0-5

I tillegg til lørdagens 13.30-kamp mot Brighton, skal de røde ta imot Watford 2. april for tidligkamp etter den neste hektiske landslagspausen.

Liverpool har stort sett prestert godt også kl. 13.30 som alle andre tider på dagen de siste årene.

NYTT MØTE: Liverpool møter Brighton Graham Potter på AMEX Stadium på lørdag.

NYTT MØTE: Liverpool møter Brighton Graham Potter på AMEX Stadium på lørdag.

Hvorfor er det slik?

BT Sport har betalt 295 millioner pund per sesong for det som kalles pakke A i TV-avtalen. Pakke A inneholder 32 kamper med avspark kl. 13.30 norsk tid.

Det er de eneste kampene BT Sport sender i løpet av en sesong.

Til sammenligning har Sky Sports kjøpt rettighetene til 128 kamper.

Sky Sports har førstevalget når det skal velges TV-kamper hver helgerunde. Det betyr at de velger den kampen de har mest lyst å sende. BT Sport får deretter velge sin kamp – og for tredje gang denne sesongen blir det Liverpool kommende helg.

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.