– Vi vet at dette blir en av de tøffeste kampene vi kan spille

Det blir første gang Nottingham Forest-manageren møter sin tidligere arbeidsgiver.

Cooper ønsket seg en spillerkarriere, men det gikk ikke. Da manageren hans i Wrexham anbefalte Cooper å gå trener-veien i stedet, lyttet han. 42-åringen fikk trenerlisens fra UEFA som 27-åring. Da han jobbet for lisensen tilbragte han blant annet en uke i Lyon samtidig som Gerard Houllier var manager der.

Etter at han fikk pro-lisensen sin ble han rekruttert tilbake i Wrexham hvor han jobbet på akademiet, før han ble hentet av Liverpool.

I Liverpool ble han trener på U12-nivå i 2008. Han gjorde jobben godt, og ble kjapt flyttet oppover i systemet og promotert til akademi-manager sommeren 2011. Der jobbet han med klubbens største ungdomstalenter, som Raheem Sterling og Trent Alexander-Arnold.

– Jeg tenker aldri på hva dette betyr for meg, men jeg tenker på hva det betyr for klubben jeg jobber for. Jeg tror alle er oppglødd over at Liverpool er i byen, spente før cupkampen, og glade for at det er på hjemmebane. Vi ønsker at det skal bli en god kamp på og utenfor banen, sa Cooper på pressekonferansen da han fikk spørsmål om hvordan det ville bli å møte gamleklubben på søndag, ifølge thisisanfield.com.

2013: For ni år siden var Cooper akademitrener i Liverpool.

2013: For ni år siden var Cooper akademitrener i Liverpool.

Han ser frem til å møte et Liverpool-lag han har stor beundring for.

– Liverpool har vært strålende å se på, og spesielt så lenge Jürgen har ledet dem. Jeg tror alle har beundret måten de har spilt på, og turneringene de har vunnet. Vi vet at det kommer til å bli en av de tøffeste kampene vi kan spille, og vi er nødt å være klare for det.

Imponert mot Premier League-motstand

Dette er Forest sin første kvartfinale siden 1996. Laget har ikke møtt Liverpool siden 1999 – så det begynner å bli veldig lenge siden for den gamle storklubben.

I FA-cupens tredje runde trakk de knallhard motstand. Arsenal skulle komme til The City Ground, men Cooper tvilte ikke – og det gjorde ikke spillerne heller.

Ett mål fra Lewis Grabban var det som skulle til for å sende ut Premier League-laget og ta Forest til neste hinder; regjerende FA-cupmester Leicester. Med selvtillit på topp, kunne de ønske East Midlands-rivalen velkommen til Nottingham og sende dem på hodet og ræva ut av konkurransen, overlegent, 4-1.

I femte runde var det Huddersfield som ble slått, og nå venter altså Liverpool.

– Vi har hatt muligheten til å nyte det så langt, men vi har åpenbart en ekstremt tøff test i vente på søndag, men det er en vi virkelig gleder oss til, sier Cooper.

– Vi har et mål om å lykkes i denne kampen, for hvorfor ellers skulle spillerne tro på noe av det jeg sier? Vi vil fokusere på det vi gjør, hvordan vi spiller, og ha tro på oss selv, men vi vet samtidig at mye må gå vår vei dersom det skal gå, sier han.

Nærmer seg også i Championship

Forest er kun poenget bak playoff-plassene etter en veldig imponerende snuoperasjon etter at Cooper tok over for Chris Hughton.

Forest hadde sin dårligste start på en sesong siden 1913, og hadde kun ett poeng etter sju serierunder før den tidligere akademitreneren fra Liverpool kom inn. De lå helt sist. Nå er de nummer åtte, og med formen de er inne i kan de fint klare en playoff-plass denne våren.

Cooper er ikke bekymret for at denne kampen skal komme i veien for det som skjer i Championship.

– Jeg vil heller ha det på denne måten, for vi er fortsatt i en prosess der vi prøver å bygge noe. Vi har kommet litt lenger nå, men vi går til hver kamp med samme type forberedelser, respekt og forpliktelse. Måten vi har spilt på etter cupkampene er et godt tegn på at vi har holdt oss til planen, sier Cooper.

UTE: Steve Cook mister kampen mot Liverpool.

UTE: Steve Cook mister kampen mot Liverpool.

Det er ikke bare Liverpool som må klare seg uten en viktig forsvarer i Trent Alexander-Arnold. Forest må klare seg uten forsvarsspilleren Scott McKenna. Fra før er Steve Cook ute, og han har gjort det veldig bra etter overgangen fra Bournemouth. Venstreback Max Lowe vil miste kampen, og det er ventet at midtbanespilleren Jack Colback må komme inn i en uvant posisjon.

I tillegg er helten fra Arsenal-kampen ute, spissen Lewis Grabban.

Klopp er imponert

Jürgen Klopp har merket seg jobben Cooper har gjort på City Ground.

– Vi er det tredje Premier League-laget Nottingham møter i denne turneringen, så de har ikke hatt noen enkel vei. Likevel har de klart det. De hadde en viktig kamp mot QPR på onsdag, og er nå nære nok til å tenke på opprykk igjen, sa Klopp på sin pressekonferanse på fredag.

– Vår tidligere Liverpool-trener gjør åpenbart en skikkelig jobb der, og det er en annen grunn til at dette er en spesiell kamp, sa Klopp.

Nottingham Forest - Liverpool spilles søndag kl. 19.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.