Spissen Liverpool må passe ekstra godt på i kveld– Han kan minne litt om Suarez, Tevez og Aguero – og nå er han ønsket av alle storklubbene

Benfica har en uruguayansk spiss som må stoppes.

Helt på tampen av overgangsvinduet i januar la West Ham inn et bud på Benficas spiss Darwin Nunez. Ifølge Sky Italia skal budet ha vært på 37,4 millioner pund, pluss bonuser, men budet ble for lavt for den portugisiske klubben.

Benfica var nok glade for at de takket nei til det i midten av mars, da Nunez scoret det avgjørende målet i Amsterdam som sendte klubben videre til kvartfinalen i Champions League. Der er Liverpool motstander, og nå er det Virgil van Dijk og co som skal stoppe ham.

Vi tok en prat med Tor-Kristian Karlsen om Nunez, og hvorfor han er så ettertraktet.

– Det er en personlig favoritt for meg. Statistikken hans er ganske enorm. Etter 19 kamper fra start i serien har han scoret 21 mål. Han har tre kamper som innbytter. Han gjorde seg først bemerket for allmennheten med de to målene han scoret mot Barcelona i Champions League i fjor høst, sier Karlsen til liverpool.no.

– Han ble kjøpt fra Almeria i andredivisjon i Spania for 24 millioner euro, som er ganske mye penger. Det var sommeren 2020, og den første sesongen hans var egentlig ganske bra. Han scoret ikke så mye, men du kunne se hvilket potensiale han hadde. Han kom til veldig mye sjanser, men det er først i år at han har fått skikkelig uttelling, sier Karlsen.

Karlsen skrev en sak for ESPN om Nunez etter gruppespillet i Champions League, og hvilke spillere som hadde fått sitt gjennombrudd. Den ligger her.

Landslagskollega med Suarez

22-åringen har to mål på åtte kamper for Uruguay, og ble også tema på Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen.

Liverpool er blant storklubbene som har blitt linket til spilleren, senest av O Jogo tidlig i mars

– Han er en god spiss, og den neste store fra Uruguay! Jeg vet ikke hvordan de spiller sammen, Cavani, Suarez og ham, på samme lag – det er trolig en utfordring å sette opp det laget. En topp, topp gutt, og ja målene han scoret – åpenbart scoringen mot Ajax i Amsterdam som var enormt, og det han gjorde i gruppespillet også, sa Klopp.

– Han er ikke sjenert. Han startet ikke forrige kamp, og kom inn til pause fordi han var kommet tilbake fra landslagsopphold, så vi forventer at han starter i morgen. Da må vi sørge for at han ikke får så mange baller, sa Klopp.

SENDTE BENFICA VIDERE: Scoringen i Amsterdam sendte Benfica til kvartfinalen.

SENDTE BENFICA VIDERE: Scoringen i Amsterdam sendte Benfica til kvartfinalen.

Fotballekspert Karlsen sammenligner ham med nettopp Suarez.

– Det jeg synes er veldig spennende med ham er at han er litt som en «gatespiller», i den forstand at han er utradisjonell i valgene på banen. Søker litt spesielle posisjoner når laget har ballen dypere på banen, og ligger ikke alltid sentral der han skal ligge, men søker rom ute på kant. Når han da får rettvendt seg er da han er virkelig god, når han får løpe mot forsvaret, komme opp i løpedueller og utfordre, sier han.

– Han er ekstremt god én mot én, og kjapp selv om han nesten er 190 høy. Han minner bittelitt – ikke noen ren kopi – men litt om Luis Suarez, Carlos Tevez og Sergio Aguero – med at de spiller på instinkt og tar valg som kun de forstår noe av – men som blir bra, dersom det gir mening.

– Kan bli veldig, veldig god

Nunez har fire mål på åtte kamper i Champions League denne sesongen, og har scoret mot Barcelona, Bayern München og Ajax.

– Etter målet mot Ajax har han blitt linket til alt av klubber, og det er snakk om en prislapp på 80 millioner euro. Alt fra Real Madrid, Barcelona og storklubber, så han er veldig het, sier Karlsen.

Det høres ut som Liverpool må være skikkelig obs på ham i kveld.

– Jeg så også litt på statistikk, og han treffer mål på 60 prosent av avslutningene, som er veldig bra. Han scorer mål fra forskjellige posisjoner, med hodet, høyre, venstre, chipper, det er veldig få tap-ins. Han er veldig kjapp til å krangle seg inn foran stoppere, og sterk i kroppen i tillegg.

– Han har en ukonvensjonell teknikk som gjør ham enda mer spennende. Han er uferdig, til tross for at han scorer så mye mål, så her har jeg følelsen av at det er et enda større utviklingspotensiale her dersom han kommer seg til en enda større klubb i utlandet.

Benfica - Liverpool spilles i kveld kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.