Historien bak Jürgen Klopp-sangen: «Jürgen said to me you know»

Jürgen Klopp får sin hyllest fra tribunene, inspirert av Beatles-låt.

Man vet at Liverpool har en god sesong og at stemningen blant røde supportere er på topp når det dukker opp nye sanger. Tidligere i år var det Diogo Jota som fikk sin hyllest fra the Kop i form av sang, til melodien Bad Moon Rising av Creedence Clearwater Revival.

Sangen ble naturligvis sunget høyt og stolt på Etihad etter at portugiseren – han er bedre enn Figo, vet du – scoret Liverpools første utligningsmål.

Etter kampen var det dog en annen sang som fikk mest oppmerksomhet.

«Jürgen said to me you know»

Da Liverpools supportere reiste til Portugal for å støtte de røde i Champions Leagues kvartfinale mot Benfica, flokket de til pubene i Lisboa. Ved én av dem, ble det allsang om Jürgen Klopp.

Melodien er Beatles-hiten «I Feel Fine» og teksten er som følger:

Jürgen said to me you know,

We’ll win the Premier League you know,

He said so,

I’m in love with him and I feel fine.

I’m so glad, that Jürgen is a Red

I’m so glad, he delivered what he said

En video på Twitter av seansen spredte seg som ild i tørt gress, og sangen fikk kjapt fotfeste. Det hørtes godt på Etihad søndag, og drøssevis av videoer har dukket opp på sosiale medier både fra tribunene, under tribunene og på puber etter kampen.

Jürgen Klopp sa i 2016 at han ikke vil at supporterne skal synge navnet hans under kampene da han føler det jinxer resultatet. Kommentarene kom etter 4-1-seieren over Leicester, der the Kop sang om Klopp før kampen var over.

– Så fort de begynte å synge «Jurgen Klopp, la la la la la» var de alene gjennom mot Simon Mignolet. Det er som å feire et straffespark før man har scoret.

– Jeg spiller ikke! Det er hyggelig, men please ikke syng navnet mitt før kampen er avgjort.

Ønsket hans ble stort sett lyttet til den gang, men det spørs om han får viljen sin denne gangen. Det pleier å være ganske vanskelig å få Liverpool-supportere til å være stille når de har funnet en sang de liker.

Toppet listene

Man trenger mer Beatles på Anfield-tribunene. Dette er naturligvis ikke første gang en Beatles-sang har blitt en del av repertoaret. We All Dream of a Team of Carraghers ble sunget om Jamie Carragher til melodien til Yellow Submarine, og All You Need is Rush – ikke love – synges hver eneste kampdag den dag i dag, selv om Ian Rush la fotballskoene på hylla for godt over 20 år siden.

I Feel Fine fra 1964 er skrevet av John Lennon, kreditert Lennon-McCartney. Det var under innspillingen av Eight Days A Week at Lennon laget riffet, og senere teksten, men han var ikke overbevist om at dette var noe å ta videre. «Jeg gikk inn i studio en morgen og sa til Ringo «Jeg har skrevet en sang men den er elendig.» Men vi prøvde den, med riffet og det hele, og det hørtes ut som en A-side, så vi ga den ut sånn som den var» fortalte Lennon senere.

Det var definitivt ikke en elendig sang. Den tilbragte fem uker på topplasseringen på britiske hitlister, tre uker på topp i USA, og den var også på nummer én i Norge og Sverige. Låta starter med en feedback fra den halvakustiske gitaren til Lennon, en lyd de oppdaget ved et uhell under innspillingen av Eight Days A Week. Lennon insisterte på at en kontrollert feedback-lyd skulle være med på innspillingen.

«Plata hadde den første innspilte feedbacken noensinne», sa Lennon i 1980. «Jeg utfordrer alle til å finne en plate som bruker feedback på samme måte. Alle brukte feedback på scenen, og Jimi Hendrix holdt på lenge før. Faktisk, punk-musikken vi hører nå er det folk gjorde på klubbscenen før. Så jeg vil påstå at The Beatles – før Hendrix, før The Who, før noen – var de første til å ha feedback på en plate.»