Dette skriver avisene:«Det eneste som betyr noe nå er å få Virgil van Dijk, Fabinho og Mo Salah klare til Paris»

Engelske medier er klare på hva som bør være Liverpools hovedprioritet nå.

Dominic King i Daily Mail forteller at Mohamed Salah var optimist da han forlot Wembley lørdag kveld, mens Virgil van Dijk virket mer reservert etter at han haltet ut av FA-cupfinalen før ekstraomgangene. Han mener at Liverpools prioritet nå må være å få duoen klar til å møte Real Madrid i Paris.

King melder at Van Dijk haltet rundt mens de andre Liverpool-spillerne feiret FA-cuptriumfen. Den viktige midtstopperen kjente at noe knøt seg på baksiden av kneet hans. Mohamed Salah ble byttet ut i første omgang med en lyskeskade.

«Da Kostas Tsimikas sendte Edouard Mendy feil gikk den røde brigaden amok. Bakerst i gruppen fikk vi øye på Virgil van Dijk. De fleste av hans lagkamerater sprintet mot matchvinneren, men Liverpools nummer fire klarte bare å halte i hans retning», skriver King.

Det hører med til sjeldenhetene at nederlenderen ikke avslutter en kamp han starter. Han har spilt 179 kamper for Liverpool siden overgangen verdt 75 millioner pund fra Southampton, og bare fire av disse kampene har ikke blitt fullført. To var ubetydelige ligacupkamper mot Lincoln og Arsenal i september 2020. De andre var mot hans gamle klubb i september 2018 da han brakk et ribbein, og mot Everton på Goodison Park i oktober 2020 da han ble påført en fryktelig kneskade av Everton-keeper Jordan Pickford.

«Det faktum at Jürgen Klopp og Van Dijk, lederen og hans nestkommanderende, konkluderte med at han ikke kunne fortsette i en FA-cupfinale, da ekstraomgangene sto for tur, fikk alarmklokkene til å ringe høyt», skriver King.

Før dette hadde en annen spiller som sjelden er skadet, Mohamed Salah, forlatt banen mens han skar grimaser.

«Mange følte at dette var som å fjerne to klosser fra et Jenga-tårn, og plutselig var to store navn borte som truet med å knuse Liverpools drøm om å gjøre rent bord», skriver King.

Han påpeker at Liverpool allerede var uten Fabinho etter hamstringskaden han fikk på Villa Park tirsdag kveld. To nye skader hadde nå nesten fjernet hele Liverpools ryggrad. Dersom man legger til Andy Robertson som måtte ut med krampe i ekstraomgangene, ble det et spørsmål om hvor mye bensin det var igjen på tanken. 

«Dersom Liverpool hadde tapt straffespark-konkurransen i tillegg til tapet av disse nøkkelspillerne, ville det ha vært demoraliserende», skriver King.

Skjebnen ville det slik at innbytter Kostas Tsimikas skulle vinne FA-cupen for Liverpool for første gang siden 2006. King mener det er utenktelig at ikke grekeren starter kampen mot Southampton tirsdag. 

Han opplyser at Mohamed Salah var den klart mest optimistiske av egypteren og Virgil van Dijk da Liverpool forlot Wembley. Han hadde et smil om munnen, og forsikret alle om at han ville bli spilleklar til Champions League-finalen mot Real Madrid i Paris om et par uker. 

Van Dijk virket litt mer anspent da han forlot stadion. 

«Det som skjer hos West Ham søndag ettermiddag vil avgjøre om Premier League-tittelen er utenfor Liverpools rekkevidde når de møter Southampton. Dersom det er tilfelle bør den sist uken med ligakamper handle om å ta vare på spillerne og drive restitusjon. Dersom de klarer å avslutte sesongen med å vinne sin sjuende Champions League-tittel i Paris ville det være en enorm avslutning på en utrolig sesong. Prioriteten nå må være å få Salah og Van Dijk klar til å takle Real Madrid - en kamp som betyr mer enn noe annet», skriver King.

«Røde smil. Tusener av dem, alle like brede som Themsen»

Neil Jones i Goal slår fast at Liverpool vant igjen, men konkluderer med at det gjorde også Real Madrid på grunn av at skadene til Salah og Van Dijk forsuret Liverpools FA-cuptriumf.

Jürgen Klopps lag vant sitt andre trofé for sesongen ved å slå Chelsea på straffespark, men ble påført to bekymringsfulle skader.

«Noen ganger slår lynet ned to ganger samme sted. Vi har sett denne slutten før. Wembley. Liverpool mot Chelsea. En nervepirrende straffespark-konkurranse som får hjertet til å banke ekstra hardt. Så til slutt farges alt rødt. Røde fakler, rød røyk, røde flagg, røde skjerf.», skriver Jones.

«Røde smil. Tusener av dem, alle like brede som Themsen», fortsetter ham.

Liverpool vant FA-cupen. For første gang siden 2006 fikk de hendene på fotballens eldste og mest historiske trofé. Jürgen Klopp ble dermed bare den andre manageren i engelsk fotballhistorie, etter Alex Ferugson, til å vinne alle trofeene med samme klubb, både ligaen, europacupen, ligacupen og FA-cupen.

«Det kan være mer i vente for Liverpool, i denne utrolige sesongen. En ny finale venter, i Paris den 28. mai. Real Madrid står i veien for Klopps lag og deres plass i Anfield-folkloren», skriver Jones.

«Mens Liverpool feiret på Wembley - og de feiret til gangs, og med rette - kan man saktens lure på om det ikke var noen fornøyde glis rundt middagsbordene i Madrid også. Seieren kostet nemlig dyrt for Liverpool. Mohamed Salah måtte ut med skade i første omgang, mens Virgil van Dijk måtte byttes ut før ekstraomgangene. Klopp har sagt at Fainbho vil være tilbake til Champions League-finalen, men han har plenty med bekymringer etter dette siste slaget mot mennene fra Stamford Bridge.»

Til slutt var det innbytter Kostas Tsimikas som fikk helterollen, da han satte inn sitt straffespark etter at Alisson Becker hadde reddet Mason Mount sitt forsøk fra ellevemetersmerket.

«Grekeren er et av de mest populære medlemmene av Klopps tropp, og han nøt dette øyeblikket. Han ble jaget og til slutt klemt av sine lagkamerater, som fant energien et ukjent sted. Akkurat som i ligacupfinalen måtte Liverpool gå i kjelleren. Akkkurat som i ligacupfinalen var det Liverpool som taklet presset best. Cesar Azpilicueta traff stolpen, Edouard Mendy reddet Sadio Manés straffespark. Så kom Mount og Alisson, og deretter Tsimikas. Så kom alle sangene, og Jordan Henderson som hevet trofeet. Så kom alle smilene. Så kom fargen. Wembley ble malt rødt, igjen. Liverpool vant, igjen. Den røde maskinen ruller fortsatt fremover. Til Paris.»

«Wembley ristet til lyden av Liverpool for tredje gang denne sesongen»

Paul Gorst i Liverpool Echo konstaterer at Wembley ristet til lyden av Liverpool for tredje gang denne sesongen. Jürgen Klopps direktiver til fansen om simpelthen å nyte reisen ble tatt på alvor. Liverpool-fansen nyter antagelig reisen mer enn de har gjort noengang tidligere.

Gorst mener at Klopp er i ferd med å gjøre seg selv udødelig i Liverpool, samtidig som han slår fast at de røde fortsatt kan ha igjen det beste denne sesongen.

«Dette Liverpool-laget vil ha mange historier å fortelle en dag. Dette er kamper man vil snakke høyt og stolt om i årene som kommer. Mai måned i 2022 kan bli en sentral måned i disse fortellingene», spår Gorst.

«Dette ligger an til å bli noen av de beste ukene vi har opplevd, selv i en klubb som har vunnet så mye som den fra Anfield. Et kyss er alt som skal til, og under flomlysene er de så glade for at Jürgen er rød. Hvilken utrolig reise dette laget har tatt sine supportere med på denne sesongen. Og det beste kan fortsatt komme i Paris den 28. mai, når Liverpool jakter sitt sjuende europacuptrofé.»

«Liverpool står på randen av en cuptrippel mens man fortsatt er med i kampen om Premier League-tittelen, og supportene nyter reisen mer enn noen gang tidligere. Men til syvende og sist er det sølvtøy som vil definere Klopps karriere for dem utenfor Liverpool-boblen i årene som kommer. Så klubbens åttende FA-cuptrofeet har mye å si for hans ettermæle.»