Dette skriver avisene:«Det høres kanskje bare ut som semantikk, men Liverpool tapte ikke tittelen. City forsvarte tittelen»

Håpet levde lenge på Anfield, men til tross for seier over Wolves må Liverpool nøye seg med andreplassen. Dette skriver avisene.

Det ble høydramatisk til siste minutt da Premier League ble avsluttet søndag ettermiddag. Liverpool snudde 0-1 til 3-1 mot Wolves, men Manchester City sitt comeback mot Aston Villa gjorde at ligagullet endte i Manchester. Dette skriver avisene.

«Falske rykter skapte oppstandelse»

«Liverpool kom nærme, så nærme, og kunne ikke ha gjort mer på siste dag for å levere tittel nummer 20 og en Treble», skriver Andy Hunter i The Guardian. «En tidligere favoritt fra Jürgen Klopp sine Borussia Dortmund-dager holdt tittelen utenfor rekkevidde. Anfield våget å tro på den enestående kvadrupelen og et fascinerende klimaks til Premier League-sesongen, da et lite utbrudd oppsto i hjørnet til Wolves-supporterne. Det var Wolves-supporternes måte å annonsere det sene vinnermålet til Ilkay Gundogan og Manchester City mot Aston Villa.»

«Liverpool svarte med å bryte ned Wolves imponerende motstand i andre omgang med mål fra Mohamed Salah og Andy Robertson. Seier sørget for at Klopps lag avsluttet ligaen med den eneste ubeseirede hjemmerekorden i Premier League og fantastiske 92 poeng. I 24 av 29 tidligere sesonger ville det ha vært nok til å vinne ligaen.»

«Tusenvis kom til Anfield Road for å ønske spillerbussen velkommen før avspark og atmosfæren var enorm da Klopps spillere kom inn på banen. Så ble Anfield stilnet da Pedro Neto ga gjestene ledelsen etter tre minutter.»

MØTTE BUSSEN: Liverpools supportere gir aldri opp håpet, og møtte spillerbussen med pyroteknikk og rød røyk før kampen.

MØTTE BUSSEN: Liverpools supportere gir aldri opp håpet, og møtte spillerbussen med pyroteknikk og rød røyk før kampen.

«Vertene fikk en oppvekker etter å ha sovnet etter et utspark fra José Sá. Ibrahima Konaté leste Wolves-keeperens klarering feil og ballen seilet gjennom til Raul Jimenez, som kastet et blikk opp og kunne se Neto spurte umarkert inn i boksen og sentret til sin angrepspartner som satt ballen i mål bak Alisson.»

«Liverpool svarte med energisk, truende spill, men virker nervøs på midtstopperplass uten Virgil van Dijk som satt på benken ved siden av Salah.»

«Så snudde det. Neto, en konstant plage for Liverpool-forsvaret, haltet av og ble erstattet av Hwang Hee-chan. To minutter senere utlignet Liverpool takket være herlige ferdigheter fra Thiago. Han mottok Konates pasning med ryggen mot mål, låste opp Wolves-forsvaret med en herlig hælflikk mellom beina på Willy Boly. Sadio Mané kunne sette ballen i mål bak Sá.»

«Nyhetene om Villas åpningsmål kom gjennom kort tid etter, det utløste pandemonium og sang av Gerrards navn. Stemningen ble stilnet da Thiago måtte gå skadet av banen og ble erstattet av James Milner ved pause.»

«Gjestene forsvarte seg imponerende, og til tross for nyheten om at Philippe Coutinho økte Villas ledelse, var motstandskraften til Boly, Conor Coady og Toti Gomes en formidabel hindring for Liverpools tittelambisjoner.»

«Liverpool tok ledelsen som kunne ha gitt dem tittelen da seks minutter gjenstod da Matip møtte Alexander-Arnolds corner med en heading som ble stoppet på streken. Ruddy skuffet bort ballen som falt til Matip igjen, som headet ballen til Salah som satt ballen i mål fra kloss hold.»

«Falske rykter om en sen Villa-utligning forårsaket oppstandelse innenfor Anfield, men det var alt de var – falske. Robertson sikret seieren i sluttminuttet etter kombinasjoner med Firmino. Bekreftelsen på Citys seier kom på kort tid, og Liverpool var knuste da sluttsignalet lød. Nå til Paris.»

UTLIGNET: Sadio Mané utlignet Wolves ledelse i første omgang.

UTLIGNET: Sadio Mané utlignet Wolves ledelse i første omgang.

«Kvadrupelen er død, Treble-drømmen lever»

«I et kort, lykkelig øyeblikk blusset håpet opp for Liverpool», skriver Paul Joyce i The Times. «Mohamed Salah hadde akkurat kjempet Jürgen Klopps lag var i ledelsen og brølet som fulgte målet ble kjapp etterfulgt av nok et øredøvende brøl som ga gjenlyd rundt Anfield. Lyden bar med seg ryktet om at Aston Villa hadde utlignet mot Manchester City og skapt scenarioet som skulle til for å gjøre Liverpool til mester. Men så, like raskt som støyen oppsto, forsvant den. Det var ikke noe mål. Virkeligheten beit hardt.»

«Kvadrupelen er død, men håpet om en treble lever videre og neste helgs Champions League-finale mot Real Madrid vil fungere som en trøst for den sviende skuffelsen over å havne på andreplass i Premier League igjen.»

«Salahs sene mål og et til fra Andy Robertson sørget for at Wolves ble slått, men på tross av det uutholdelige dramaet, var aldri Klopps lag faktisk på toppen av Premier League-tabellen denne ettermiddagen.»

«Ingen følelse av anger burde følge Liverpools hjemlige ligakampanje med 16 seire – og to uavgjort – på 18 kamper i 2022, pluss suksess i FA-cupen og ligacupen, som samlet utgjør en arbeidsmengde som fortjente æresrunden etter kampen.»

«Det høres ut som semantikk, men Liverpool tapte ikke tittelen. City forsvarte tittelen.»

TRODDE PÅ SEIER: Salah og Firmino feiret ledermålet så lidenskapelig, at det kanskje kan tyde på at de ikke var klar over Citys snuoperasjon på Etihad.

TRODDE PÅ SEIER: Salah og Firmino feiret ledermålet så lidenskapelig, at det kanskje kan tyde på at de ikke var klar over Citys snuoperasjon på Etihad.

«Historisk øyeblikk var innenfor rekkevidde»

«Det var ingen tvil om stemningen. Plutselig var hele verdens øyne rettet mot denne delen av Merseyside, spesielt i de syv minuttene da Manchester City lå to mål bak, og Premier League-tittelen kunne bli Liverpools med ett enkelt mål», skriver Sam Wallace i The Telegraph. «Det var en vill periode: Liverpool-publikummet følte at et historisk øyeblikk var innenfor rekkevidde. Bare ett mål – fra et lag som allerede hadde scoret 92 mål på det tidspunktet.»

«Men det var også kaotisk, i det minste sammenlignet med den type kontroll som Jürgen Klopps spillere vanligvis utøver. Innsatsen var høy, og det må ha føltes surrealistisk, at et av det beste laget i historien på en eller annen måte tapte mot Aston Villa, og en utrolig mulighet lå foran dem. Likevel klarte Liverpool å score målene som gjorde at de vant kampen, deres 19. ligakamp siden årsskiftet – ingen tap, og dette ble deres 16. seier – men innen den tid hadde verden kommet tilbake til normalen.»

«Da innbytter Mohamed Salah scoret Liverpools andre, feiret han med en type rå glede som antydet at han følte det fortsatt var en sjanse. Men da hadde City scoret tre mål på seks minutter. Ledelsen på 14 poeng som City hadde over Liverpool i januar var redusert til ett, men klokken hadde stoppet, jakten var avsluttet og Premier League-trofeet som ble brakt til Anfield for sikkerhets skyld, lå fortsatt i boksen sin.»

«Det var en kamp, som helt til slutt da det ble klart at City ville triumfere, ble spilt som de siste to minuttene av en cup-kamp. Det var det tidlige Wolves-målet, reaksjonene på Villas første mål på Etihad som startet som et sus av spenning før det svulmet opp til et brøl i løpet av sekunder. Så var det det andre Villa-målet med rundt 20 minutter igjen og en sterk følelse av at dette var mulig.»

«Akkurat som stemningen økte, falt den med erkjennelsen av at for alle ettermiddagene og kveldene som har tilhørt Liverpool på Anfield, var ikke dette et av dem.»

«Salahs to oppgaver»

«Da Mohamed Salah kom fra benken, var oppgaven hans todelt: vinn kampen og ligaen for Liverpool», skriver Richard Jolly i The Independent. «Han klarte en av dem men ikke den andre, et Manchester City-comeback tok Liverpools skjebne ut av deres egne hender. Kampen om en historisk kvadrupel endte til slutt, kanskje i passende stil, med at Liverpool vant.»

«På en rar ettermiddag på Anfield gikk den høyeste jubelen til Liverpools fortid. Da Philippe Coutinho satt Aston Villas 2-0-mål inn på Etihad, var alt Liverpool trengte ett mål. De scoret to til slutt, men Andy Robertsons mål fikk mindre lyd enn Coutinhos. Til og med Jürgen Klopp så dempet ut, klar over at ni måneders arbeid kan ende med Liverpool som mester i Europa, men ikke England.»

«Liverpool avslutter den hjemlige kampanjen ubeseiret i 2022 og på Anfield. Men, avgjørende, ikke som mestere. Deres forsøk har vært modig men, i 2022 som i 2019, ender de ett poeng bak City. Igjen, så nært og likevel så fjernt.»

INDIVIDUELLE PRISER: Mo Salah fikk tildelt to individuelle priser etter kampen, men ansiktsuttrykket kan nok tyde på at at han hadde fortjent en annen tittel etter kampen.

INDIVIDUELLE PRISER: Mo Salah fikk tildelt to individuelle priser etter kampen, men ansiktsuttrykket kan nok tyde på at at han hadde fortjent en annen tittel etter kampen.

«I det øyeblikket skjønte de at tittelen ikke var deres»

«Hvis et bilde skal fortelle historien om en dag, en sesong og en rivalisering, så var det det som TV-seerne ble servert da Mohamed Salah feiret målet som han kanskje trodde skulle gi Liverpool en sensasjonell Premier League-tittel», skriver Ian Ladyman i Daily Mail. «Da Salah og lagkameratene feiret foran the Kop seks minutter fra fulltid på denne hektiske ettermiddagen, holdt en tilskuer hendene opp. Tre fingre til høyre og to til venstre. Manchester City 3 Aston Villa 2. Det var i det øyeblikket Salah og lagkameratene skjønte at tittelen ikke var deres likevel.»

MELDING FRA PUBLIKUM: En supporter, på høyre side i bildet, viser spillerne resultatet fra City-kampen.

MELDING FRA PUBLIKUM: En supporter, på høyre side i bildet, viser spillerne resultatet fra City-kampen.

«Her på Anfield var vi vitne til noe spesielt nok en gang, men denne gangen endte det ikke slik Liverpool ønsket. Liverpool var dårlige etter deres høye standarder. For mye av det de gjorde ble drevet av følelser og desperasjon. De må være roligere og bedre mot Real Madrid lørdag kveld.»

«De spilte engstelig og rotete. Forsvaret var dårlig. Men likevel klarte de det. Likevel fikk Liverpool det de trengte. Et sent mål fra innbytter Salah og deretter et nytt fra Robertson som snudde uavgjort til 3-1.»

«Ettermiddagen var så merkelig at ingen av målene ble møtt med like stor jubel som nyhetene om de som ble scoret i Manchester av Steven Gerrards Aston Villa. Da målene kom gjennom på mobiltelefoner på Anfield, vibrerte den praktfulle gamle stadion med et nivå som var uvanlig, selv her.»

«Vi lever i uvanlige tider i Premier League. Liverpool vant 16 og spilte to uavgjort av sine siste 18 kamper og vant likevel ikke ligaen. En dag kan det kanskje tjene som en trøst for Klopp og spillerne hans. Bare ikke ennå. Ikke på en stund.»