Dette skriver avisene:«Dette var ikke Liverpool på sitt beste men seieren var forbasket imponerende»

Jürgen Klopp gjorde ni bytter, men «Ferrariene i garasjen» fikk jobben gjort. Dette skriver avisene etter seieren på sørkysten.

Drømmen lever, og alt vil avgjøres på Premier Leagues siste dag. Dette skriver avisene etter at et veldig forandret Liverpool-lag slo Southampton 2-1 og ligger ett poeng bak Manchester City på tabellen før siste serierunde.

«Stygg seier»

«James Milner ledet Liverpool-spillerne over til sine jublende supportere ved sluttsignalet, og ga den svette drakten sin til en fan», skriver Henry Winter i The Times. «De er i dette sammen, spillere og supportere, og gir ikke opp jakten på Manchester City, og har troa helt til siste slutt, selv om oddsen er i mot dem.»

«Nok en gang, i denne bemerkelsesverdige sesongen, fant Liverpool en måte å vinne på. De lå under, men slo tilbake. De hvilte stjernene men reservene tok steget opp og leverte. Milner startet, ankret og ledet eksemplarisk fra midtbanen, og ga alt. Da Jordan Henderson kom inn for Joe Gomez, gikk Milner til høyrebacken, og hadde et par vanskelige øyeblikk mot Nathan Redmond, men ga alt.»

«Milner legemliggjør alt som er en Jürgen Klopp-spiller: alt handler om laget, om å trene hardt og å være klar når man trengs.»

«TV-selskapene bestemmer programmet, og betaler regningene, og Liverpools 61. kamp denne sesongen var en påminnelse om deres dominanse i fire turneringer. Det kunne se ut som at Klopp tok en risiko med laget sitt, men det var rett og slett han som hadde tro på troppen sin, og spillerne sviktet ikke.»

«Laget var endret men prinsippet var det samme: pressingen, backene som ga bredde, arbeidshastigheten. De var ikke fremmede for hverandre, men gjestene trengte å bygge en forståelse av hverandre. Først da Milner begynte å ta kontroll over midtbanen kom Liverpool tilbake i kampen.»

«Southampton scoret etter 13 minutter, om enn litt kontroversielt. Liverpool ropte etter at Diogo Jota hadde blitt felt av Lyanco, da Southampton kontret og scoret.»

«Klopp var rasende og mente målet burde annulleres for fellingen av Jota. Humøret ble ikke bedre da Firmino headet ballen i mål og feiringen ble stoppet av et offside-flagg. Men laget responderte, fast bestemt på å fortsette sitt ubeseirede løp, fortsette jakten på City.»

UTLIGNET: Takumi Minamino utlignet mot klubben han var på lån hos halve fjorårssesongen.

UTLIGNET: Takumi Minamino utlignet mot klubben han var på lån hos halve fjorårssesongen.

«Liverpool utlignet etter 27 minutter. Milner og Matip kombinerte på midtstreken og Matip sendte ballen til Gomez. England-spilleren sendte ballen mot boksen og den falt perfekt til Jota. Han kontrollerte ballen, sendte den til Minamino, som raste nedover høyrekanten. Minamino, som spilte 12 kamper på lån i Southampton i fjor, kontrollerte ballen og gjorde seg klar til å skyte. Jack Stephens kom stormende til men det var for sent, og Minamino var for kjapp og nøyaktig og skuddet fløy forbi McCarthy.»

«Liverpool var mer skjerpede, sultne, og pushet for en ledelse som kom etter 67 minutter. Tsimikas sin dødball-ekspertise har vært viktig for Liverpool de siste dagene. Etter vinnermålet fra straffespark på Wembley, leverte Tsimikas en utsvingede corner som skapte kaos i Southampton-boksen. Mohamed Elyounoussi forsøkte å klarere men hjalp bare ballen på sin vei. Walker-Peters forsøkte å heade ballen unna men den gikk til Matip og feis forbi McCarthy.»

«Dette var ikke en pen seier, den var faktisk ganske stygg, men den holder Liverpool i tittelracet.»

VANT: Joel Matip ga Liverpool ledelsen og det som ble kampens vinnermål i andre omgang. Her feirer Minamino og Diogo Jota.

VANT: Joel Matip ga Liverpool ledelsen og det som ble kampens vinnermål i andre omgang. Her feirer Minamino og Diogo Jota.

«Klopps balansegang»

«Liverpool vil spille hver eneste kamp i de fire turneringene denne sesongen, men Champions League-finalen mot Real Madrid lørdag neste uke satt til å bli den siste», skriver David Hytner i The Guardian. «Før det – med de hjemlige cupene allerede sikret – vil de håpe å fullføre den tredje etappen av kvadrupelen. De trenger fortsatt at ligaleder Manchester City, taper poeng mot Aston Villa på søndag, og for en historie det ville være. City har skadeproblemer i forsvar og én Liverpudlian vil være spesielt interessert i å utnytte seg av det – Villa-manager Steven Gerrard.»

«Liverpool må slå Wolves på hjemmebane og håpe at City spiller uavgjort eller taper men det vil avgjøres på sesongens siste dag etter at Klopps lag var for sterke for Southampton.»

«Det var kamp nummer 61. for sesongen for Liverpool – deres tredje siden 7 mai, som var forrige gang Southampton spilte – og Klopp måtte gjøre endringer. Men det var likevel oppsiktsvekkende å se hvor mange. Virgil van Dijk og Mohamed Salah var ute etter noen smeller på Wembley mens Trent Alexander-Arnold og Sadio Mané fikk fri.»

«Klopp måtte finne balansen og vurdere risikoen. Han måtte vurdere sjansen for at City roter det til på sesongens siste dag, og muligheten for nye skader før Champions League-finalen. Uten en krystallkule valgte han å støtte styrken til backupene sine; «Ferrariene i garasjen» som han kalte dem.»

GOD KAMP: Roberto Firmino og "reservene" klarte å gjøre det de måtte for å holde liv i titteldrømmen. Brasilianeren ble kåret til kampens beste spiller av Sky.

GOD KAMP: Roberto Firmino og "reservene" klarte å gjøre det de måtte for å holde liv i titteldrømmen. Brasilianeren ble kåret til kampens beste spiller av Sky.

«Klart for siste akt»

«Over til Pep Guardiola og Steven Gerrard, for den siste, avgjørende akten i denne Premier League-sesongen på Etihad på søndag, hvor en seier for hjemmelaget vil levere katalanerens fjerde tittel på fem år», skriver Sam Wallace i The Telegraph. «Men hvis det skulle vise seg at den kanskje største spilleren i Liverpools historie, som som kjent aldri klarte å vinne ligaen, kan klare et sjokkresultat, så virker Jürgen Klopp og hans menn klare til å slå til.»

«De spiller mot Wolverhampton Wanderers i den nest siste kampen i deres episke sesong med maksimalt med kamper og selv om det er vanskelig å tippe mot City på hjemmebane, er det enda vanskeligere å gjøre det mot Liverpool. De er det eneste laget som fortsatt er ubeseiret i 2022, gjennom 18 kamper, og både ved denne anledningen og i forrige uke mot Gerrards Villa, ble de liggende under. Bare for å komme tilbake igjen med et langt, bestemt angrep på motstanderen.»

«En viktig utligning i første omgang fra Takumi Minamino og et vinnermål fra Joel Matip. Den 37 år gamle veteranen James Milner hadde en fin kamp fra midtbanen og deretter, fra andre omgang, på høyrebacken. Han startet sammen med 19 år gamle Harvey Elliott – som ble født seks måneder etter Milners Premier League-debut for Leeds i november 2002. FA-cupfinalens vinner, venstreback Kostas Tsimikas ble en annen nøkkelfigur. Bare Ibrahima Konaté og Alisson ble beholdt fra lørdagens startellever.»

«Sjokkert av solomål»

«Joel Matips avgjørende mål i andre omgang tok de røde ett poeng bak Manchester City og legger til rette for en spennende finale søndag», skriver Ed Elliot i The Independent. «Jürgen Klopps menn visste at de måtte vinne på sørkysten for å bli  værende i kampen om ligagullet for bare andre gang på 32 år og ble sjokkerte av Nathan Redmonds suverene solomål.»

«Men de besøkende kontrollerte kampen nesten hele kvelden og utlignet med tidligere Saints-utlånte Takumi Minamino før Matip fullførte snuoperasjonen.»

DRØMMER VIDERE: Borteseksjonen på St. Mary's var i fyr og flamme, og ligatitteldrømmen lever videre.

DRØMMER VIDERE: Borteseksjonen på St. Mary's var i fyr og flamme, og ligatitteldrømmen lever videre.

«Sin egen lykkes smed»

«Den som sa at tittelracet er et maraton, ikke en sprint, har muligens undervurdert», skriver Martin Samuel i Daily Mail. «Hvor mange maratonløp har Liverpool løpt for å komme hit? Mer enn bare ett, det er sikkert. Til St Mary’s kom de med reservelaget, og de lå under etter bare 13 minutter. Likevel vant de. De fant en måte, som de alltid ser ut til å gjøre. Det var ikke det vakreste vinnermålet fra Joel Matip, noen vil kanskje til og med hevde at de var litt heldige. Likevel er Liverpool sin egen lykkes smed, som de beste alltid er. Det var ikke noe heldig ved corneren fra Kostas Tsimikas, som satt opp målet. Ingenting heldig ved Takumi Minaminos utligning i første omgang heller.»

«Og ingenting heldig med rekrutteringspolitikken som er så sterk at Klopp kan utelate ni av sine mest sannsynlige startere i Champions League-finalen og likevel ta ut et lag som får jobben gjort.»

«Det spillerne igjen beviste er at dette er et lag som ikke gir opp, som vil kjempe til siste slutt for tittelen.»

«Tirsdag kvelds seier var ikke Liverpool på topp men den var på sin måte forbasket imponerende.»

«Klopp har produsert et lag som har funnet en måte å vinne to trofeer på allerede denne sesongen, kanskje tre, og kanskje til og med fire. Det er en fantastisk prestasjon, uansett hva fremtiden bringer.»

«Til tross for mange hevede øyebryn, var dette et så godt lag som Klopp kunne bruke. Han så etter friske bein, friske hoder. Dette handlet ikke om å gi opp tittelen eller om å konsentrere seg om Champions League-finalen om to uker. Dette handlet om et lag som så ut til å være utslitt mot Chelsea, og hvordan Klopp hindrer dem i å gå tom for bensin. Han tok sjansen på spillere som ikke har fått mye spilletid denne sesongen og det ga resultater.»