Fra Chelsea-leiren:– Jeg tror de fleste supporterne ønsker hevn

Chelsea-supporterne håper å se at Liverpools kvadrupel-drøm knuses på lørdag.

Liverpool og Chelsea møter hverandre for andre gang i en finale på Wembley denne sesongen. På lørdag er det klart for FA-cupfinale, og Jürgen Klopp og Thomas Tuchel skal altså kjempe om å være den beste tyskeren i England nok en gang.

I februar møttes lagene i ligacup-finalen, der Liverpool kom seirende ut. Kampen måtte avgjøres på straffespark, der samtlige 11 spillere på hvert lag måtte til dyst. Til slutt var det Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga som ble syndebukk da han sendte ballen langt opp på tribunen.

På tribunen sto Chelsea-supporter Leonie Carpenter, som er en del av kanalen BluesFansTV.

– Det var hjerteskjærende. Vi ga så mye i den kampen og det er alltid kjipt å tape en finale. Men det var måten det skjedde på som var ekstra skuffende. Straffespark-konkurransen var så intens. Man følte hvert spark, og da Kepa bommet… Vi kunne ha vunnet kampen og til tross for avstanden på tabellen og at Liverpool er i Champions League-finalen, så føles det ikke som at det er mye som skiller lagene. Vi har jo spilt uavgjort i hver eneste kamp på 90 minutter denne sesongen.

Det var et par situasjoner i Ligacup-finalen mellom Liverpool og Chelsea som har fått Chelsea-supporterne til å rase i ettertid. På sosiale medier har mange ment at et annullert Romelu Lukaku-mål skulle blitt stående, og at Naby Keita var heldig som ikke ble utvist etter en takling på Trevoh Chalobah.

– Jeg tror de fleste supporterne ønsker en hevn! Jeg vil ikke skylde på dommer eller VAR, men som mange andre så kjenner man jo på det. Vi har sett gjennom hele sesongen at dommere og VAR-avgjørelser ikke akkurat er konsekvente. Om jeg mener at Lukakus mål var onside? Ja. Skulle Keita ha blitt straffet for sin hensynsløse og smertefulle stempling på Chalobah? Absolutt! Men det er ikke noe poeng i å dvele ved disse tingene i fotball, for det endrer ingenting. Alt vi kan gjøre er å møte opp på lørdag og forhåpentligvis vinne en rettferdig kamp. Det fortjener vi.

– Vil kvele kvadrupel-drømmen

Chelsea vant generalprøven mot Leeds 3-0 på onsdag, og Carpenter tror det kan være det troppen trenger for å gå til topps i FA-cupen.

– Jeg tror vi gir dem nok en god kamp. Formen vår har ikke vært den mest stabile i det siste men seieren over Leeds vil ha hjulpet på det mentale. Det er på tide at vi vinner en finale på Wembley og det hadde vært nydelig å få til det mot Liverpool. Det ville også reddet det som har vært en ganske vanskelig periode for oss. Vi har en langvarig rivalisering med den røde delen av Liverpool og jeg forventer en opphetet, lidenskapelig kamp.

Dette er tredje sesong på rad der Chelsea er i FA-cupfinalen. De tapte mot Arsenal i 2020 og Leicester i 2021. I tillegg tapte de ligacupfinalen mot Liverpool i 2022 og mot Manchester City i 2019. Tar man med Community Shield- finalen fra 2019 i beregningen, har Chelsea tapt sine fem siste finaler på Wembley.

– Liverpool er nok favoritter på forhånd og de kan fortsatt vinne kvadrupelen, men jeg ville ikke undervurdert Chelsea. Jeg tror vi kan komme seirende ut av en jevn kamp og selv om Tottenham gjorde Manchester City en tjeneste med å spille uavgjort mot Liverpool i ligaen, så ville det vært ganske deilig å offisielt kvele drømmen om fire trofeer. Jeg vet det høres slemt ut!

–Man må gå inn i disse kampene med en positiv tankegang for å støtte laget ditt. Jeg tror vi vinner, 2-1.

Chelsea ligger på en tredjeplass på tabellen etter at de i første halvdel av sesongen var med i tittelracet. De ligger fire poeng foran Arsenal på fjerdeplass, og fem poeng foran Tottenham på en femteplass når to ligakamper gjenstår. Det ser altså ut som at de mørkeblå vil sikre Champions League-spill neste sesong.

– Det har definitivt vært en ustabil sesong og en berg-og-dalbane både på og utenfor banen. Vi har spilt flere uavgjortkamper enn jeg liker å se, og formen vår spesielt på hjemmebane har ikke vært god nok.

– Forsvaret var briljant på starten av sesongen, noe som betydde at det at vi ikke scoret mange mål ikke alltid betydde så mye. Men nå har forsvarsspillet falmet litt.

– Det ser ut som at vi skal sikre en topp fire-plassering og vi har kommet til to finaler og vunnet VM for klubblag. Selv om det har vært mye motgang, har det ikke vært en forferdelig sesong på noen måte. Jeg gleder meg til å se hva som skjer neste sesong.

Turbulent tid som Chelsea-supporter

Britiske myndigheter sanksjonerte Chelsea-eier Roman Abramovitsj i februar, på grunn av krigen i Ukraina og hans bindinger til Vladimir Putin. Alle hans midler i Storbritannia ble frosset, og Abramovitsj ble tvunget til å gi fra seg kontrollen over Chelsea. Chelsea under Abramovitsj sin eiendom kunne ikke selge flere billetter til sine kamper (dette ble senere gjort om til å ikke gjelde i cupkamper), klubben fikk ikke selge suvenirer og annet til supporterne, og kunne ikke kjøpe eller selge spillere eller inngå nye kontrakter med nåværende spillere.

TURBULENT: Det har vært en turbulent tid for Chelsea utenfor banen denne våren på grunn av eier Roman Abramovitsj sine bindinger til Vladimir Putin. Her hilser Abramovitsj på manager Thomas Tuchel.

TURBULENT: Det har vært en turbulent tid for Chelsea utenfor banen denne våren på grunn av eier Roman Abramovitsj sine bindinger til Vladimir Putin. Her hilser Abramovitsj på manager Thomas Tuchel.

Thomas Tuchel og hans lag og supportere har hatt en ustabil vårsesong. Carpenter har fått kjenne sanksjonene direkte på kroppen.

– Det har naturlig nok vært en ganske tøff tid med usikkerhet rundt klubben og dens fremtid. Jeg personlig mistet jobben som frilans-programleder for Chelsea TV på grunn av sanksjonene. Jeg hadde nettopp fått den jobben så det var utrolig surt. Jeg håper at jeg kan få den tilbake når de nye eierne kommer inn.

Chelseas spillere virket lenge uberørt av det turbulente arbeidsmiljøet de jobbet i, men fra 2. april har ligaresultatene vært varierte. Londonlaget har bare vunnet tre av sine åtte siste ligakamper, og tapte blant annet 4-1 mot Brentford og 1-0 mot Everton.

– Det var uunngåelig at usikkerheten rundt alt som hadde med Chelsea å gjøre ville sile inn på banen på et tidspunkt også. Det er vanskelig å forstå situasjonen helt og hvordan det er bak kulissene, men jeg ser for meg at det har vært veldig vanskelig for spillerne og spesielt Thomas Tuchel som har måttet forholde seg til media. Han har vært strålende foran kamera hvor han hele tiden har blitt stilt vanskelige spørsmål.

– Det har vært vanskelig for supporterne også, å ikke vite om klubben vil være i stand til å gjøre signeringer, eller på et tidspunkt – om vi kunne se laget spille igjen, eller om vi i det hele tatt kunne overleve som klubb. Hele situasjonen er ute av vår kontroll og det har vært mye spekulasjoner.

Chelsea FC har bekreftet at et konsortium ledet av Todd Boehly er klare til å ta over klubben, så lenge det blir godkjent av britiske myndigheter og av Premier League. Den 46 år gamle amerikaneren er investor og filantrop, medeier i Los Angeles-lagene Dodgers og Lakers. Dette er Boehlys andre forsøk på å kjøpe Chelsea – hans forrige bud ble avslått av Abramovitsj for mange år siden.

– Nå venter en ny æra, og det vil bli interessant å se hvordan de nye eierne gjør det. Det hadde vært fantastisk å avslutte denne sesongen med mer sølvtøy, avslutter Carpenter.