Linkes til nytt brasiliansk stjerneskudd, men det er et marked Liverpool har slitt i

Liverpool linkes atter en gang til et brasiliansk stjerneskudd. På akkurat det området pleier de imidlertid komme til kort.

Brasilianere har vært helt essensielle i Liverpools reise til toppen av europeisk fotball. 

Phillipe Coutinho var sentral i å sikre Champions League-fotball i 2016/17-sesongen, før midlene fra hans salg sponset kjøpene av Alisson Becker og Virgil van Dijk. 

Roberto Firmino har vært med på hele reisen under Jurgen Klopp etter å ha blitt hentet fra Hoffenheim i 2015, mens kjøpene av Alisson og Fabinho i 2018 løftet laget fra finalister til seiersherrer i Champions League. 

I tillegg har spillere som Lucas Leiva og Fabio Aurelio gjort seg svært bemerket i den røde drakta. 

Men - selv om Liverpool er blant de aller største navnene i europeisk fotball, med muligens verdens fremste spillerutvikler i sjefsrollen og med et åpenbart ledende speiderteam - så sliter de med å sikre seg de brasilianske stjerneskuddene direkte fra deres marked. 

Gikk glipp av Champions League-heltene

Det er ikke til å komma unna at Liverpool har gått glipp av noen store talenter de siste sesongene. 

Klopp skal ha vært svært interessert i å hente Rodrygo Goes fra Santos da han bare var 16 år gammel for en liten sum i forhold til hans verdi i dag. Tidligere Manchester City-spiller Elano har senere uttalt at det var han som stoppet overgangen. 

– Jeg gikk til styret og sa at vi ikke kunne slippe ham. Det var et tilbud på 3 millioner euro og samtalene var kommet langt. Avtalen var omtrent i orden, men jeg insisterte på at vi ikke skulle gjøre det, skal brassen ha sagt ifølge blant andre Empire of the Kop

Hvorvidt akkurat den historien stemmer kjennes ikke til, men at det var interesse i Rodrygo er det liten tvil om. En annen spiller Liverpool skal ha vært interesserte i er Vinicius. 

Ifølge Sam Dean i The Telegraph skal Liverpool ha lagt merke til Vinicius før både Real Madrid og Barcelona. 

Den søramerikanske-speideren skal ha undersøkt muligheten for å gjøre en kjapp og enkel avtale før U17 Copa America i 2017, for å prøve å komme i forkant av resten av Europa dersom han leverte i mesterskapet. Han fikk ikke napp, og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert. 

Vinicius Junior ble toppscorer i mesterskapet, ble kåret til turneringens beste spiller og ble da solgt til Real Madrid. 

Rodrygo Goes var svært sentral i at Real Madrid tok seg til Champions League-finalen, før Vinicius Junior som kjent senket de rødkledde i finalen. 

EKSTASE: Rodrygo og Vinicius feirer sammen.

EKSTASE: Rodrygo og Vinicius feirer sammen.

Nytt stjerneskudd

Liverpool linkes nå til et nytt brasiliansk stjerneskudd - Marcos Leonardo. 

Bare 19 år gammel har 2003-modellen fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, med seks mål og to målgivende på bare 13 kamper. 

Leonardo sammenlignes med både Roberto Firmino og Luis Suarez, og i hjemlandet Brasil har han fått kallenavnet «den nye Romario». 19-åringen er lynrask, god med begge bein og har en strålende nærteknikk. 

Hvorfor glipper spillerne?

Liverpool hentet Marcelo Pitaluga fra Brasil i 2020, og vi får håpe det er starten på en periode hvor Klopps menn i større grad kan lokke til seg søramerikanere. 

Historisk sett har spanske Real Madrid og Barcelona alltid tatt det største markedet av europeiske klubber i Brasil, mye grunnet spillere som Ronaldinho, Bebeto og Romario. 

Samtidig er de kulturelle likhetene større mellom Brasil og Spania enn mellom Brasil og Storbrittania, og det er derfor enklere for både spillere og familie å tilpasse seg. Det skal ha vært en av hovedgrunnene til at Coutinho hadde et så sterkt ønske om å dra fra Liverpool. 

Med spillere som Firmino, Fabinho, Alisson Becker og Gabriel Jesus store suksess i Premier League er det lov å håpe at det bildet kan snus noe, men de engelske klubbene kjemper fortsatt i motbakke mot de spanske gigantene. 

BRASILIANSKE LEGENDER? Kan trioens suksess lokke flere søramerikanere til England?

BRASILIANSKE LEGENDER? Kan trioens suksess lokke flere søramerikanere til England?

Kan Ward snu bildet?

En som har gode forutsetninger til å snu Liverpools dårlige historie på det brasilianske markedet er den nye sportsdirektøren Julian Ward. 

Han har allerede vist at han har et godt portugisisk nettverk etter kjøpene av Luis Diaz og Darwin Nunez samt utlånet av Owen Beck, og det er et land som har nære bånd med Brasil. I tillegg var Ward ansvarlig for Manchester Citys speidestrategi i Sør-Amerika under hans periode hos rivalene. 

Sportsdirektøren skal ha vært sentral da Liverpool hentet Roberto Firmino i 2015, og hans status i klubben har bare økt siden den gang. 

La oss håpe at Ward klarer å snyte de spanske gigantene for noen søramerikanske supertalenter i løpet av de neste årene.