I kveld får vi vite hvem Liverpool skal møte i Champions League denne høsten

Liverpool er andreseedet i årets turnering.

Allerede i juni startet kvalifiseringen til høstens Champions League. Onsdag kveld ble de tre siste klubbene klare, og i kveld skal vi få vite hvem Liverpool skal møte i gruppespillet denne sesongen.

Trekningen er kl. 18.00 i kveld, og vi kommer til å følge den bredt her på liverpool.no. Vil du se trekningen direkte, vises den på TV 2 Sport 2, TV 2 Play og UEFA.com.

Lagene Liverpool kan møte

Liverpool er seedet i pot 2 i årets gruppespill i Champions League. Det er kun Bayern München (138.000) som er høyere på UEFAs koeffisientranking enn Liverpool (134.000) – der UEFA ser på prestasjonene etter de fem siste sesongene i deres turneringer.

Det har likevel liten betydning for Liverpool når gruppespillet i Champions League skal trekkes, etter en omlegging i 2015. Etter den omleggingen er det den regjerende Champions League-mesteren, den regjerende Europa League-mesteren, og vinneren fra de seks øverst rangerte ligaene i Europa som går inn som førsteseedet. Dersom vinneren av Europa-cupene også vinner hjemlig liga, går den sjuende- og eventuelt åttende plassen til neste vinner av høyest rangerte liga.

TILBAKE? Denne sesongen spilles Champions League-finalen på Atatürk i Istanbul, der Liverpool i 2005 hadde en av sine største kvelder.

TILBAKE? Denne sesongen spilles Champions League-finalen på Atatürk i Istanbul, der Liverpool i 2005 hadde en av sine største kvelder.

Det skjer i år, med Real Madrid som både La Liga-vinner og regjerende Champions League-mester. Med det er Ajax førsteseedet, og nederlandske Eresdivise tok den siste plassen. Ettersom det bare ble nesten for Liverpool i Europa og ligaen forrige sesong, er de plassert i pot 2.

Pot 1:

Real Madrid
Eintracht Frankfurt
Manchester City
AC Milan
Bayern München
Paris Saint-Germain
FC Porto
Ajax

Pot 2:

Liverpool
Chelsea
Barcelona
Juventus
Atletico Madrid
Sevilla
RB Leipzig
Tottenham

Pot 3:

Borussia Dortmund
FC Salzburg
Shakhtar Donetsk
Inter
Napoli
Benfica
Sporting
Bayer Leverkusen

Pot 4:

Rangers
Dinamo Zagreb
Marseille
FC København
Club Brugge
Celtic
Viktoria Plzen
Maccabi Haifa

Ferdig med gruppespillet allerede før VM

Det skal bli en veldig hektisk høst for klubbene som er med i Europa. Premier League-sesongen startet lørdag 6. august, og så skal det spilles 16 ligarunder frem til helgen 12. og 13. november, som blir siste serierunde før VM i Qatar. Ligaen starter opp igjen på Boxing Day, 26. desember, for de 22 siste serierundene frem til ligaen avsluttes 28. mai 2023.

I tillegg til det skal hele gruppespillet i Champions League spilles og avsluttes i god tid før VM starter. Det hele skal gjøres på én måned mindre enn det vi er vant med, der sjette gruppespillskamp er første uken i desember.

Slik er oppsettet i høstens Champions League:

1. kampdag: 6/7. september
2. kampdag: 13/14. september
3. kampdag: 4/5. oktober
4. kampdag: 11/12. oktober
5. kampdag: 25/26. oktober
6. kampdag: 1/2. november.

Slik spilles turneringen etter VM:

8. delsfinalene: 14/15/21/22. februar med returoppgjør 7/8/14/15. mars
Kvartfinalene: 11/12. og 18/19. april
Semifinalene: 9/10 og 16/17. mai
Finalen: Lørdag 10. juni på Atatürk Olympiastadion i Istanbul

Bekreftede datoer for gruppespillet er det nok mange som venter på for å bestille seg tur. Det forventes klart i løpet av torsdagskvelden, og vi kommer til å følge det opp her på liverpool.no.

TIL CHAMPIONS LEAGUE: Rangers er klare for Champions League denne sesongen.

TIL CHAMPIONS LEAGUE: Rangers er klare for Champions League denne sesongen.