Skademarerittet bare fortsetter for Liverpools ulykkesfugler

Duoen Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er igjen utilgjengelige for Jürgen Klopp.

Naby Keita gikk glipp av en plass i troppen, kanskje også i startoppstillingen, mot Manchester United mandag kveld, etter at han pådro seg en muskelskade på trening søndag.

– Han ble skadet i går. Skaden må undersøkes mer grundig, men det ser ikke ut til at han vil trene i morgen. Vi vet ikke hvor lenge han vil være ute. Han må til ytterligere undersøkelser, sa Jürgen Klopp etter tapet for United på Old Trafford. 

Klopp hadde fra før midtbanespillerne Thiago Alcantara, Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain på skadelisten, så en ny skade på en midtbanespiller passet særdeles dårlig. 

Mot United stilte Klopp med Jordan Henderson, James Milner og Harvey Elliott fra start. På benken hadde han Fabinho og Fabio Carvalho, som begge kom inn i løpet av matchen.

Omtrent like mange minutter på banen

De mange skadene har vært Keitas store problem gjennom hele Liverpool-karrieren. Afrikaneren kostet 52,75 millioner pund, og er inne i sin femte sesong i helrødt. Statistikken viser at han har spilt 117 kamper, hvorav 72 var fra start. Det har resultert i elleve mål og seks målgivende. Totalt har han vært 6012 minutter på banen.

Til sammenligning har Oxlade-Chamberlain spilt 133 kamper, hvorav 65 fra start. Han er er inne i sin sjette sesong etter å ha kostet 35 millioner pund da han kom fra Arsenal. Ox har gjort 17 mål, og har bidratt med 13 målgivende. Totalt har han vært 6062 minutter på banen.

Det kan derfor argumenteres for at Oxlade-Chamberlain har gitt marginalt bedre valuta for pengene enn Keita. Det ble også stilt atskillig høyere forventninger til sistnevnte da han ankom klubben.

Som vi ser av oversikten under er det en vesentlig forskjell på skadenes natur for de to spillerne. Mens Keita har vært plaget svært mange og relativt kortvarige skader, har Oxlade-Chamberlain vært utsatt for betydelig færre, men alvorligere skader, som det har tatt lang tid å komme tilbake fra. Blant annet fikk han to stygge kneskader i løpet av de første årene i Anfield-klubben.

Begge de to midtbanespillerne har kontrakter som løper ut i 2023, og dersom de ikke blir solgt eller signerer en ny avtale vil begge forsvinne gratis fra klubben neste sommer. Da vil dette være deres siste sesong i Liverpool. 

ET BILDE PÅ KEITAS LIVERPOOL-KARRIERE: Stadige småskader.

ET BILDE PÅ KEITAS LIVERPOOL-KARRIERE: Stadige småskader.

Skadene

Keita

2022/23

21. august: Fikk en muskelskade på trening den 21 august, som var dagen før bortekampen mot Manchester United.

31. juli: Ble meldt syk og kunne ikke være med mot Strasbourg. Dermed usikker til ligaåpningen 6. august. Den 5. august sa Klopp at han forventet at Keïta trolig ville trene igjen samme dag. Frisk og rask og klar til kamp mot Crystal Palace 15. august.

2021/22

20. mars: Trakk seg til Guineas privatlandskamper mot Sør-Afrika og Zamba på grunn av en kneskade han fikk i kvartfinalen i FA-cupen mot Nottingham Forest. Var tilbake i trening dagen før Benfica-kampen.

27. februar: Pådro seg en liten skade mot Chelsea i ligacupfinalen som gjorde at han mistet kampen mot Norwich i FA-cupen. Var tilbake i startoppstillingen mot West Ham 5. mars.

30. oktober: Måtte ut med en hamstringskade mot Brighton 30. oktober. Var tilbake i trening igjen den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro fem dager senere.

24. oktober: Ble taklet stygt av Paul Pogba 24. oktober mot Manchester United. Fikk behandling på banen, før han forlot gressmatta på båre. Var tilbake i full trening igjen allerede fire dager senere.

21. september: Sparket i gresset i førsteomgangen mot Norwich City. Ble byttet ut for å ikke forverre noe. Tilbake i troppen mot FC Porto 28. september.

2020/21

11. oktober: Testet positivt for Covid-19 på landslagssamling i Portugal, men avla en negativ test et par dager senere. Var tilbake i full trening søndag 1. november, og kom inn fra benken i andre omgang mot Atalanta to dager senere.

22. november: Måtte byttes ut etter 50 minutter mot Leicester City med en strekk på baksiden av høyre lår. Var tilbake i trening fredag 4. desember, og kom inn fra benken 81 minutter ut i 4-0 seieren over Wolverhampton to dager senere.

13. desember: Var ikke i troppen mot Fulham på grunn av en stram muskel etter kampen mot Midtjylland. Var tilbake på innbytterbenken mot Tottenham den 16. desember.

27. desember: Var ikke med i troppen mot West Bromwich på grunn av en hamstringskade, og var ikke tilbake i full trening før den 14. februar. Tilbake i kamptroppen mot Everton 20. februar.

24. februar: James Pearce hos The Athletic meldte at midtbanespilleren motttok behandling for en skade, men afrikaneren var tilbake med et innhopp fra benken mot Sheffield United fire dager senere.

8. mai: Var ikke i troppen mot Southampton på grunn av en hamstringskade, og gikk glipp av sesongens fem siste kamper.

2019/20

26. juni: Fikk skader i både legg og lår under spill for Guinea mot Nigeria i Afrika-mesterskapet. Satt på benken gjennom hele kampen da Guinea slo Burundi 2-0 i den siste gruppespillkampen den 30. juni, og ble etterpå fløyet til Merseyside for å bli undersøkt av Liverpools klubblege. Var tilbake i full trening 29. juli. 

14. august: Gikk glipp av Super Cup-finalen mot Chelsea. Keita pådro seg en strekk i hoftepartiet på trening dagen før, og var tilbake i trening med laget først fredag 20. september. Fem dager senere spilte han den første timen mot MK Dons i ligacupen.

30. oktober: Måtte tas av banen og holdt seg til lysken i ligacupkampen mot Arsenal. Men var tilbake på benken, og kom inn de siste minuttene mot Aston Villa bare noen dager seinere, 2. november. 

27. november: Var ikke i troppen mot Napoli grunnet sykdom, men var tilbake i trening et par dager senere.

2. januar: Skulle starte mot Sheffield United, men fikk en lyskeskade etter å ha skutt på oppvarmingen. Var tilbake i full trening 24. januar, og kom inn fra benken mot slutten av 2-0 seieren over West Ham den 29. januar.

29. februar: Var ikke med troppen til Watford. En liten skade i hofta førte til at han ikke kunne spille på Vicarage Road. Midtbanespilleren var tilbake på innbytterbenken i kampen mot Bournemouth den 7. mars.

2018/19

26. juli: Fikk en stiv nakke på flyet før treningskampen mot Man City som han måtte stå over. Var tilbake i trening den 1. august.

3. oktober: Måtte byttes ut med en ryggskade før det var spilt 20 minutter av kampen mot Napoli på Stadio San Paolo. Var tilbake på treningsfeltet to dager senere, og kom inn som innbytter i kampen mot Manchester City den 7. oktober.

16. oktober: Måtte forlate banen i 1. omgang av landskampen mellom Guinea og Rwanda, med en strekkskade i baksiden av låret (hamstring). Mistet fem kamper, men satt på benken mot Røde Stjerne og ble meldt helt skadefri til kampen mot Fulham 11. november.

21. desember: Fikk et kutt i foten og slag i ribbeina mot Wolves og måtte forlate banen. Trente igjen på julaften, og var tilbake på benken mot Newcastle på Boxing Day.

12. mars: Måtte stå over trening, og var ikke aktuell til kampene mot Bayern München og Fulham på grunn av et ankelproblem. Var tilbake på innbytterbenken mot Tottenham den 31. mars, etter å ha trent hele uken i forkant.

1. mai: Måtte forlate banen med et lyskeproblem, etter å ha blitt taklet av Barcelonas Ivan Rakitic på Camp Nou. Midtbanespilleren fikk en alvorlig adductor-skade, der muskelen ble avrevet. Var tilbake som innbytter da Guinea spilte mot Madagaskar i Afrikamesterskapet i Egypt den 22. juni, og spilte den siste halvtimen av den kampen.

26. juni: Fikk skader i både legg og lår under spill for Guinea mot Nigeria i Afrika-mesterskapet. Satt på benken gjennom hele kampen da Guinea slo Burundi 2-0 i den siste gruppespillkampen den 30. juni, og ble etterpå fløyet til Merseyside for å bli undersøkt av Liverpools klubblege.

SKADET UNDER PRESEASON: Alex Oxlade-Chamberlain ventes ikke tilbake før i oktober, etter å ha pådratt seg en alvorlig hamstringskade under sommerens treningskamp mot Crystal Palace i Singapore.

SKADET UNDER PRESEASON: Alex Oxlade-Chamberlain ventes ikke tilbake før i oktober, etter å ha pådratt seg en alvorlig hamstringskade under sommerens treningskamp mot Crystal Palace i Singapore.

Oxlade-Chamberlain

2022/23

12. juli: Haltet av banen like før pause under treningskampen mot Crystal Palace den 12. juli, med en strekkskade i baksiden av det ene låret. Jürgen Klopp bekreftet den 29. juli at det er snakk om en alvorlig hamstringskade for midtbanespilleren.

2021/22

16. januar: Måtte byttes ut etter 71 minutter mot Brentford etter å ha tråkket over. Klopp bekreftet at det var en ankelskade. Var tilbake i løpetrening 20. januar og startet mot Crystal Palace 23. januar.

2020/21

21. august: Fikk en smell i kneet på treningsleiren i Østerrike og reiste hjem til Liverpool for å starte rehabilitering. Var endelig tilbake i førstelagstroppen til bortekampen mot Fulham i midten av desember.

13. mai: Sto over kampene mot Manchester United og West Bromwich på grunn av sykdom. Jürgen Klopp rapporterte at han var frisk igjen og tilbake i trening med laget den 18. mai, og han kom inn fra benken og scoret det siste målet da Burnley ble slått 3-0 dagen etter.

2019/20

5. oktober: Skal ha blitt truffet i hodet av en ball på trening dagen før Leicester-kampen, og var derfor ikke i troppen.

21. desember: Tråkket over og fikk en leddbåndskade i høyre ankel i finalen i VM-for klubblag mot Flamengo. Var tilbake med et innhopp fra benken i FA-cupen mot Everton 5. januar. 

11. juni: Fikk en smell i den ene ankelen under en treningskamp mot Blackburn. Var tilbake med et innhopp fra benken i Merseyside-derbyet den 21. juni.

2018/19

24. april 2018: Måtte ut med en båndskade i høyre kne etter 18 minutter av den første semifinalen i Champions League mot Roma. Midtbanespilleren var gjennom en vellykket operasjon. Gjorde comeback for U23-laget fredag 8. mars 2019 mot Derby, hvor han ble byttet ut etter 40 minutter etter å ha fått kjenning med en hamstringstrekk. Ox var tilbake i spill igjen i en treningskamp bak lukkede dører 9. april, hvor han gjennomførte en time uten rapporter om nye problemer. Den 16. april sto han over treningen. I fredagskampen mot Huddersfield 26. april fikk han endelig comebacket da han ble byttet inn etter 73 minutter.

2017/18

19. september: Fikk et problem med baksiden av den ene leggen i ligacupkampen mot Leicester, men var i troppen igjen i ligakampen mot "revene" fire dager senere.

24. april: Måtte ut med en båndskade i høyre kne etter 18 minutter av den første semifinalen i Champions League mot Roma. Midtbanespilleren var gjennom en vellykket operasjon, men må regne med en rehabiliteringsperiode på hele seks måneder. Et comeback i november er det beste Ox kan håpe på, ifølge Liverpool Echo.

Naby Keita

Født10. februar 1995
Conakry, Guinea
Høyde172 cm
Debut12.08.2018 mot West Ham (4–0)
Innkjøp£52,75M
Kontrakt2023

SesongKamperPL
2022-230+1 /00+0 /0
2021-2225+15 /414+9 /3
2020-219+7 /07+3 /0
2019-2016+11 /49+9 /2
2018-1922+11 /316+9 /2

Alex Oxlade-Chamberlain

Født15. august 1993
Portsmouth, England
Høyde180 cm
Debut09.09.2017 mot Manchester City (0–5)
Innkjøp£35M + £5M
Kontrakt2023

SesongKamperPL
2021-2217+12 /39+8 /2
2020-212+15 /12+11 /1
2019-2025+18 /817+13 /4
2018-190+2 /00+2 /0
2017-1821+21 /514+18 /3