Brighton har fått med seg poeng fra Anfield de to siste gangene

Sydkystklubben virker å ha blitt husvarme på Anfield, og har plukket fire av seks mulige poeng i Liverpools storstue på sine to siste besøk.

Brighton tar lørdag fatt på en ny æra under ledelse av sin nye hovedtrener Roberto De Zerbi. Ilddåpen på britisk jord kommer på Anfield. 

Graham Potter har lagt et godt grunnlag for italieneren. Brighton ligger helt oppe på fjerdeplass i Premier League, etter en god sesongstart under den nye Chelsea-manageren. Sydkystklubben har sanket 13 poeng på sine seks første kamper, noe som er fire poeng mer enn Liverpool på åttendeplass. De har blant annet slått lag som Manchester United, West Ham, Leeds og Leicester.

Uavgjort forrige sesong

Sydkystklubben har også gjort det bra på Anfield på sine to siste besøk der i Premier League-sammenheng. Forrige sesong endte det 2-2 i Liverpools storstue, i en kamp hvor Liverpool ga fra seg en 2-0-ledelse.

Jordan Henderson ga vertene oppskriftsmessig ledelsen etter bare fire minutter, etter å ha blitt servert av Mohamed Salah. Sadio Mané doblet de rødes ledelse etter 24 minutter, etter en assist fra Alex Oxlade-Chamberlain.

Gjestene fikk imidlertid blod på tann da Enock Mwepu reduserte til 2-1 fire minutter før pause, og Leandro Trossard utlignet midtveis i andre omgang.

Kampen før dette, i februar 2021, fikk Graham Potters mannskap med seg alle tre poengene, da de vant 1-0 etter en Steven Alzate-scoring ni minutter etter pause.

I denne kampen var det Caoimhin Kelleher som voktet buret for Liverpool, fordi Alisson Becker var syk.

Hjemmekampene mot Brighton i Premier League

Dato

Resultat

13. mai 2018

4 - 0

25. august 2018

1 - 0

30. november 2019

2 - 1

3. februar 2021

0 - 1

30. oktober 2021

2 - 2

Har klart seg bedre på sydkysten

I den tre første hjemmekampene mellom lagene i Premier League-æraen sikret Jürgen Klopps mannskap seg tre strake seiere, med solide 7-1 i målforskjell, hovedsaklig takket være en 4-0-seier i mai 2018.

Faktisk har Liverpools resultater mot Brighton på Amex Stadium i samme periode vært hakket bedre, med fire seiere og en uavgjort, og sterke 13-3 i målforskjell.

Liverpool har med andre ord tatt 13 av 15 mulige poeng mot Brighton på Amex, men bare 10 av 15 mulige poeng på Anfield, hvor målforskjellen er 9-4 på disse kampene.

Forventer tøff motstand

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er fullt klar over at Brighton har klart seg veldig bra på Anfield de to siste sesongene.

Bortekampene mot Brighton i Premier League

Dato

Resultat

2. desember 2017

5 - 1

12. januar  2019

1 - 0

8. juli 2020

3 - 1

28. november 2020

1 - 1

12. mars 2022

2 - 0

– Dette er definitivt en viktig kamp for oss. Det blir en vanskelig kamp, for Brighton er et veldig godt lag. Det har de vist i første del av sesongen, sier Henderson til Mirror.

– Vi håper at fansen vil hjelpe oss på lørdag. Det er jeg sikker på at de vil gjøre. Graham Potter gjorde en utrolig jobb i Brighton, og de har noen gode spillere. De er et veldig godt lag, som det er vanskelig å spille mot. De har vi opplevd flere ganger opp gjennom årene. 

– Nå har de en ny manager, noe som normalt vil gi dem masse energi. Spillerne vil være ute etter å overbevise den nye manageren, så vi må sørge for å være påskrudd vi også. Dersom vi presterer på det nivået vi vet vi kan, blir det forhåpentligvis en god dag for oss.

Liverpool - Brighton spilles på Anfield lørdag klokken 16.00, og blir sendt direkte på V Sport PL og Viaplay.