Slik har det gått etter de tidligere smellene under Klopp

Jürgen Klopps Liverpool har gått på noen smeller, men de pleier å slå knallhardt tilbake etter skuffelsene.

Onsdagens tap mot Napoli var tiende gang Jürgen Klopp har ledet Liverpool i en offisiell kamp som har endt med tremålstap eller mer. Heldigvis har de røde vist en solid evne til å slå tilbake etter stygge nederlag. 

I helgen ble vi snytt for muligheten til å se et revansjesugent Liverpool-lag ta imot Wolves på Anfield da samtlige Premier League-kamper ble utsatt som følge av den nasjonale landesorgen etter dronning Elizabeths bortgang. 

Dermed er det Ajax som skal få unngjelde når de kommer på besøk til Merseyside tirsdag. Historien viser nemlig at det ikke er gøy å være laget som møter Liverpool rett etter at de har gått på en sur smell. Bare spør Bournemouth!

To smeller mot Watford 

To måneder inn i Liverpool-karrieren skulle Klopp gå på et blytungt nederlag på Vicarage Road. Watford vant hele 3-0 20. desember, og mange ventet da at Klopp ville avlyse lagets julebord som en straff til spillerne. 

I stedet krevde han at ingen fikk lov til å forlate festen før klokken ett om natten og at laget alltid skulle gjøre så godt de kunne - om det så var på banen eller fest. 

Det betalte seg i form av et par strake seiere i romjulen, da de røde vant 1-0 over både Leicester og Sunderland.

Noen år senere skulle det komme en ny smell mot Watford, og denne gangen var det et mye mer overraskende tap enn i 2015. Da lagene møttes på Vicarage Road i 2020 hadde Liverpool nemlig vunnet 26 og spilt uavgjort i én av de første 27 serierundene. Men igjen ble det 3-0-tap, og drømmen om en ubeseiret sesong gikk i tusen knas. 

STORTAP: Ingen så 3-0-tapet mot Watford i februar 2020 komme.

STORTAP: Ingen så 3-0-tapet mot Watford i februar 2020 komme.

Noen dager senere slo Liverpool tilbake med seier over Bournemouth i ligaen, riktignok med et lite tap mot Chelsea i FA-cupen i mellomtiden. Deretter ble det tap etter det som var en god prestasjon mot Atletico Madrid på Anfield, før pandemien slukket lyset for fotballen. 

Stygge tap mot City og Villa

Klopp har påført Pep Guardiola noen vonde kvelder i løpet av karrieren, men det er de lyseblå som har stått for de største seierne. 

9. september 2017 vant Manchester-laget hele 5-0 på Etihad etter at Sadio Mané ble utvist tidlig, og akkurat dette tapet tok det litt tid å reise seg fra. Uavgjort mot Sevilla og Burnley ble etterfulgt av en ligacupexit før oppreisningen kom mot Leicester i Premier League to uker senere i form av en 3-2-seier. 

Da fotballen kom i gang igjen bak lukkede dører i 2020 kom en ny storseier for City, som vant 4-0 over et Liverpool som noen dager tidligere hadde blitt kronet seriemester og kanskje ikke var på sitt aller mest skjerpede på Etihad. Tre dager senere ble Aston Villa slått 2-0 på Anfield. 

I fjor kom et nytt stygt tap mot Guardiolas menn, også det for et folketomt stadion. Denne gangen var det på Anfield, og City vant 4-1 i det som var en mørk periode under Klopps regjeringstid. Her tok det litt tid før formen ble funnet igjen, selv om en seier over RB Leipzig i etterkant rettet litt på inntrykket. 

Det villeste tapet under Klopp kom også bak lukkede dører, og det kom helt ut av det blå. 4. oktober 2020 tapte de røde hele 7-2 mot Aston Villa på Villa Park i en vanvittig fotballkamp. En landslagspause fulgte etter denne kampen, men Liverpool svarte med å ta seg sammen og gikk ikke på et eneste tap resten av kalenderåret 2020. 

Året før kom et annet resultat mot Villa som i historiebøkene ser rart ut, nemlig 5-0-tapet i ligacupkvartfinalen. Dette har imidlertid sin naturlige forklaring. Liverpool sendte ut ungdomslaget mens seniorene var opptatt med å vinne VM for klubblag. 

Liverpools største tap under Jürgen Klopp: 

Aston Villa - Liverpool 7-2, Premier League, 4. oktober 2020
Manchester City - Liverpool 5-0, Premier League, 9. september 2019
Aston Villa - Liverpool 5-0, Ligacupen, 17. desember 2019
Manchester City - Liverpool 4-0, Premier League, 2. juli 2020
Tottenham - Liverpool 4-1, Premier League, 22. oktober 2017
Liverpool - Manchester City 1-4, Premier League, 7. februar 2021
Napoli - Liverpool 4-1, Champions League, 7. september 2022
Barcelona - Liverpool 3-0, Champions League, 1. mai 2019
Watford - Liverpool 3-0, Premier League, 20. desember 2015
Watford - Liverpool 3-0, Premier League, 29. februar 2020

Kilde: goal.com

Solskinnshistorier etter tapene mot Tottenham og Barcelona

4-1-tapet mot Tottenham på Wembley i Premier League oktober 2017 var et aldri så lite vendepunkt i Klopps tid på Anfield. Laget var langt nede etter tapet som kom bare en drøy måned etter 5-0-smellen på Etihad. 

Liverpool svarte med å sette i gang en ubeseiret rekke som varte til et godt stykke ut i januar 2018. Da kom Virgil van Dijk inn i et forsvar som allerede var godt drillet, og han løftet laget til nye høyder. 

Det siste tapet vi skal se tilbake på i denne saken er det som kom på Camp Nou 1. mai 2019, da vi trodde en av tidenes sesonger skulle ende med semifinale i Champions League og andreplass i Premier League. 

Andreplass ble det, men en av de største kveldene i klubbens historie i returoppgjøret mot spanjolene sørget for finaleplass og at nummer seks var i boks. Det viste en gang for alle at ingen smell er stor nok for å knekke Klopp og hans gjeng. 

Så det er bare å prøve seg hvis dere våger, Ajax.