Trekningen ingen ville ha

Liverpool står foran to harde kamper mot Manchester City, som er en kvartfinale i Champions League som det er tvilsomt at de lyseblå også ønsket.

Den tradisjonelle frasen før en trekning av kvartfinalene i Champions League er at vi tar hvem det måtte være, det er bare meget gode lag igjen.

Og det er det, selv om ikke minst supportere vil ha sine ønsker. På vår avstemning var Manchester City laget ingen ville ha, og når Liverpool i tillegg har fått bortekamp til slutt så ble det i sannhetens navn det verst tenkelige utfallet for helrøde fans.

I tillegg trakk de tre klubbene jeg personlig hadde øverst på min ønskeliste, Roma, Sevilla og Juventus, hver sin favoritt.

God Klopp-statistikk mot City

Det er vel da en skal prøve å finne grunner til at dette likevel var ganske så bra, og da tenker jeg ikke først og fremst på materialforvalteren eller de skal organisere på Liverpools vegne, som både får en kort vei og har gjort det samme en rekke ganger tidligere.

Siden Jürgen Klopp kom til Liverpool har de røde vunnet fire ganger mot Manchester City, det er blitt spilt to ganger uavgjort, og det har bare blitt et nederlag. Det var til gjengjeld den 5-0 smellen i høst som nok blir dratt fram en del de nærmeste ukene.

Jeg kjenner ikke til den statistikken, men 4-2-1 vil jeg tro er nokså enestående mot City de siste par-tre sesongene. Liverpool under Klopp liker å møte lag som ønsker å styre kampene, og bygge opp sitt spill bakfra. Ingen liker det mer enn dagens suverene ligaleder.

Da byr mulighetene seg til å gjøre gjenvinningspresset høyt oppe på banen, eller sitte dypt for å vente på kontringer. Slik sett har jeg en ærlig mistanke om at dette var absolutt ingen drømmetrekning for Manchester City heller.

Viktig start på Anfield

Det er ikke mer enn to måneder siden fyrverkeriet på Anfield, hvor Liverpool til tider dominerte og bare en sterk sluttspurt fra gjestene sørget for et 4-3 resultat. Det var i tillegg uten Virgil van Dijk.

En føler at den første kampen på Anfield kan bli veldig avgjørende, og vil sette tonen for kampbildet i returen en uke senere i Manchester. Et positivt rødt resultat foran The Kop og det vil garantert bli kontringsmuligheter på Etihad.

City vil ikke ha noen problemer med å vinne Premier League denne sesongen, men i helgen mellom de to kvartfinalene skal de ut i en meget profilert kamp mot naboen Manchester United. En kamp som kan gi dem ligagullet, og som kan bli en historisk kamp mot nettopp fienden. En vil ikke forvente at Pep Guardiola sparer noe som helst i den kampen. Nå skal Liverpool til Goodison Park for å møte Everton, og er slik sett i samme båt.

Kan bli magisk

Sportslig sett ligger det an til to fartsfylte og offensive kamper. Det hadde blitt enda mer pirrende å reise til Barcelona eller Madrid, eller mer forhåpningsfullt resultatmessig å møte Sevilla eller Roma, men nå er nå en gang kortene lagt.

Under forberedelsene til trekningen i Nyon frøs en litt på ryggen over at Liverpool var med i en kvartfinale i Champions League igjen.

En kan si at selve oppsettet ble noe av et antiklimaks, men hvor magisk det hele vil bli vil igjen avhenge av hvordan det hele utvikler seg over minst 180 minutter.

Kanskje kan returen i Manchester, eller det første møtet på Anfield, bli noe vi kommer til å snakke lenge om. En vet aldri.