Det kan bli en tålmodighetsprøve på Anfield

Liverpool har dunket inn 19 scoringer på eget gress under denne sesongens Champions League så langt, men en knepen seier uten baklengs tas i mot med takk mot Roma.

23. apr 2018 kl 13.57Torbjørn Flatintflatin

Det ligger i luften at semifinalene mot Roma blir noe helt annet enn de åpne kampene mot Manchester City.

Vi visste at City ville ønske å styre kampen også på Anfield, og ble grusomt straffet for det. Romerne er forventet først og fremst å prøve å forsvare det de har. 0-0 vil de begjærlig ta med seg tilbake til den italienske hovedstaden. Hvis de i tillegg kan score et bortemål via en kontring eller en dødball, da vil det være som julekvelden.

Disiplinert aggresjon

Slik sett kan det bli en stor tålmodighetsprøve, både for spillere og fans hos Liverpool. Det vil være viktig for de helrøde også å holde nullen. 0-0 vil ikke være noe dårlig utgangspunkt foran returen, da Salah & Co alltid vil ha tro på at de kan score et bortemål. I hvert fall mot en motstander som selv må ha nettkjenning.

Anfield vil være klar for en ny festkveld, og det blir spennende å se hvordan det vil påvirke de med en liverbird på brystet i begynnelsen av kampen. Det vil være snakk om en disiplinert aggresjon, hvor du prøver å utnytte det trykket som er i ryggen, men samtidig ikke spiller ut alle kortene. I motsetning til City vil en ikke forvente at Roma vil være særlig interessert i å ha ballen mye.

Gjestene vil gjøre det de kan for at det skal skje minst mulig, og prøve å dempe stemningen på tribunene ved å nekte vertene i å komme til sjanser.

Scoringsbonanza

Liverpool har scoret 19 mål på hjemmebane fram mot semifinalene. Det er smått utrolig, og det inkluderer 0-0 mot Porto som knapt teller etter 5-0 i første kamp. 19 mål på seks kamper, og det er faktisk også scoret 19 mål på fremmed gress.

25 av disse 38 målene er scoret av Mohamed Salah (9), Roberto Firmino (9) og Sadio Mané (7). Det er et betimelig spørsmål å spørre, er selv et drevent italiensk topplag i stand til å stoppe den trioen, fullt motivert og foran et feststemt stadion? Hvor mye kommer Jürgen Klopp til å tenke at dersom vi spiller vårt spill og gjør det opp mot det optimale, da vil de ikke henge med?

Det kan bli en fascinerende taktisk duell.

Forventet startoppstilling

Laget gir seg nesten selv. Jürgen Klopp sparte Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Dejan Lovren mot West Bromwich. De kommer inn sammen med Loris Karius og Virgil van Dijk i forsvaret.

På midten vil en tro at Alex Oxlade-Chamberlain er med fra begynnelsen, etter å ha tilbrakt over en time på benken sist lørdag. Det overrasket meg litt at Jordan Henderson og James Milner begge spilte 90 minutter på The Hawthorns, noe for øvrig også Gini Wijnaldum gjorde.

En vil forvente at Klopp ønsker å styrke stallen med minst et par toppspillere foran neste sesong, og da tenker jeg ikke bare på kvalitet men også på volum. Nå er det fire hva du vil kalle seniorspillere ute, og det føles som at troppen er nesten nede på stålet.

Det vi kan prise oss lykkelig over er at nøkkelspillerne stort sett har vært tilgjengelig. De tre framme og Virgil van Dijk. Joel Matip er ute i forsvaret, men Dejan Lovren har tatt opp den hansken. Nathaniel Clyne har ikke vært veldig savnet på høyrebacken etter at først Joe Gomez og nå spesielt Trent Alexander-Arnold har vokst med oppgavene. På den sentrale midtbanen vil jeg hevde at Emre Can totalt sett har vært den beste, men ikke mer suveren enn at for eksempel James Milner har kommet inn og gjort en manns jobb. Alex Oxlade-Chamberlain har vokst i rollen til Adam Lallana og scoret de målene han ikke gjorde for Arsenal.

Det eneste spørsmålstegnet foran kampen mot Roma er hvem av kvartetten Henderson, Milner, Wijnaldum og Ox som ikke spiller fra avspark. Jeg har en mistanke om at det blir Gini Wijnaldum.

Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané på topp er udiskutable. Det vil være mye snakk om årets spiller Salah og hans møte med sin tidligere klubb. De vil kjenne ham godt og gi ham minimalt med plass. Kanskje kan det være kampen for en Mané i stadig bedre form?

Mål forandrer kamper heter det som kjent, og selv om Klopp og alle tilknyttet LFC veldig gjerne tar en tidlig goal også mot Roma vil en tro at det siste manageren forteller sine elever før de løper utpå foran et imponerende lydteppe er at de skal være tålmodige.

Innstillingen vil være at det kan bli en lang og krevende kveld.