En forsmak på moroa

Salah og Mané ga et glimt av hva vi kan forvente av Liverpool fremover, når lagets offensive spillere kommer tilbake og i kampform.

Det føltes som en nedtur, da opplysningen kom før kampstart om at en åtte timers flytur hadde gitt Naby Keita kink i nakken. Mo Salah og Sadio Mané var også plassert på benken fra start. Det ga indikasjoner på en noe traurig 1.omgang, selv om en likevel ville forvente en del sjanser mot et meget reservepreget lag fra Manchester City.

En registrerte at Divock Origi og Lazar Markovic verken var på banen eller benk, mens Sheyi Ojo ble sittende på benken gjennom hele kampen. Det skulle være ganske bekreftende på hva som går ut før ligastart.


Seig 1.omgang

En som startet var Daniel Sturridge, og som knapt var synlig en første halvtimen. Nå virket det nesten som at Liverpool ble tatt litt på sengen av et friskt og ungt City, med mye mer fart i beina i den første omgangen. Det falt oss inn at det er en del bra spillere i troppen til de regjerende ligamesterne, og det er ment som en underdrivelse.

Sturridge kom litt mer med etter hvert, men det var interessant å høre at Jürgen Klopp påpekte etter kampen at han ikke er noen spiller for et bakrom lenger. Det antyder kanskje at Daniel i beste fall vil få en begrenset rolle å spille, i en spesiell type kamper eller i spesielle situasjoner hvor for eksempel Liverpool trenger noe ekstra når man dominerer mot en defensiv motstander. Det var nok også flere enn meg som holdt pusten da angriperen påkalte medisinsk hjelp etter en liten smell, og ansiktsuttrykket til Klopp var ubetalelig – han virket å tenke det samme som at «nå er han ute en stund igjen». Det viste seg at han bare ønsket å få på noe ny teip eller lignende.

Det gikk seigt med de med en liverbird på brystet under de første 45 minuttene, med Curtis Jones som et hederlig unntak. Unggutten virker uanfektet av det høyere nivået. Fabinho fikk satt inn et par ganske saftige taklinger og en rekke supportere hos City skal ha vist misnøye på sosiale medier over Liverpools «grisete» spill. Det virker heller snodig, selv om Fabinho nok utvilsomt vil få en del kort i Premier League.


Gode unggutter

Sadio Mané satte straks litt mer fart i Liverpool etter pause, bokstavelig talt. Det samme må en si Leroy Sané gjorde, og da han parkerte Andy Robertson og Virgil van Dijk i forkant av 1-0 vil jeg undres på om Jürgen ikke fikk en tanke om at nå er det kanskje på tide å lette litt på treningsøktene. Uttalelser etter kampen antydet at det kan ha vært en ganske så riktig tanke.

Og så kom Salah, og mye av kampbildet snudde helt. Det løftet hva som må ha vært en voldsom majoritet av helrødt på stadion, vurdert ut fra velkomsten som Mo fikk, og Liverpool våknet også som lag med spillesugne Mané og Salah tilbake.

Klopp roste like godt hele laget som greide å legge et langt bedre press på City under de siste 45 minuttene, og hans mannskap skapte sjanser igjen. Det var nesten merkelig å se et Liverpool før pause som ikke greide å produsere muligheter foran mål. Mohamed Salah og Sadio Mané var utvilsom matchvinnerne, mens jeg tviler på om det var noen andre som styrket sine aksjer vesentlig, manageren berømmelse til tross. Rafael Camacho fikk en assist, og bekreftet at han nok sammen med Curtis Jones er den av ungguttene som avanserer mest. Dominic Solanke «skaffet» et straffespark, som for øvrig i mine øyne var mindre klart enn to som City kunne fått i 1.omgang og et som Jones hadde fortjent. Dette var en bedre omgang fra Solanke, men fortsatt satt du med følelsen av at han ikke kom til å score.

En liten blomst også til 19 år gamle Kelleher, med det utfordrende fornavnet Caoimhin, som kom bra fra det mellom stengene, inkludert en «feber-redning» fra Sané fra kort hold. Forhåpentligvis har null baklengs, og null negative overskrifter, gitt litt mer ro i sjelen til Loris Karius. Selv om han fortsatt virket anspent og gjorde et par ganske enkle tekniske feil.


Mer angrepskraft

Til neste kamp mot Manchester United vil en forvente at Naby Keita er tilbake, bak Mané og Salah, og trolig Sturridge. Xherdan Shaqiri kan kanskje få noen få minutter som innbytter. Er det flere enn meg som er blitt litt bergtatt av hvor oppriktig glad han virker for å ha kommet til Liverpool? Hvis du hadde bedt ham spille 90 minutter mot City, etter en trening, så er jeg sikker på at han hadde gjort det.

Shaqiri vil definitivt være tilgjengelig til de to siste oppvarmingskampene mot Napoli og Torino, og det gjelder trolig også for Roberto Firmino. Da vil den angrepskraften som Liverpool viste den siste halvtimen mot City bli flerdoblet.

I mål vil også Alisson Becker være på plass. Hva vi har fått sett foreløpig er bare en forsmak.

Let the good times roll…