Project Big Picture lever videre - mener endringer i engelsk fotball er uunngåelig

Project Big Picture er fremdeles aktuelt i ny form, og nå skal både klubber og supportere bli informert underveis i arbeidet.

6. nov 2020 kl 12.16 Jens Bessesen

Det nærmer seg en måned siden Project Big Picture kom, så og forsvant i løpet av en halv uke i Premier League. Forslaget som blant annet er jobbet fram av eierne i Liverpool og Manchester United ble blankt avfeid med anklager om at det var et dårlig kamuflert maktkupp fra storklubbene i England. 

Men selv om forslaget totalt sett ble nedstemt, har deler av planene blitt jobbet videre med i ettertid - blant annet av Premier League-sjefene selv. Ifølge Daily Mail har de nå leid inn konsulenter fra Boston, der Liverpools eiere FSG holder til, for å hjelpe det videre arbeidet med Project Big Picture. 

Boston Consulting Group skal gi en vurdering av hvordan engelsk fotball skal se ut, blant annet basert på deler av forslagene som ble lagt fram i Project Big Picture. 

Uunngåelig

Premier League-sjef Richard Masters har denne uken skrevet brev til ligaens klubber der han sier dette arbeidet kan føre til dramatiske endringer i ligastruktur, terminliste og tv-avtaler.

Flere av punktene i Project Big Picture skal fremdeles være aktuelle, til tross for at det ble nedstemt i oktober. Ifølge Daily Mail er ligacupen spesielt i fare for å ryke, mens det også kan lukte en reduksjon i antall lag i Premier LEague. 

Masters skriver videre at store endringer i Premier League er uunngåelig, blant annet på grunn av økt konkurranse, i tillegg til den økonomiske situasjonen som følge av koronapandemien. 

Project Big Picture fikk i første omgang mye kritikk for å bli jobbet fram i hemmelighet. Masters lover nå at alle klubber skal få være informert underveis i det videre arbeidet. Det samme vil FA, EFL og supportergrupperinger. 

Gary Neville, som gikk hardt ut mot deler av Project Big Picture, men samtidig støttet flere av punktene, skriver fredag på Twitter at Project Big Picture kommer tilbake, men i kontrollerte former. Neville la sammen med flere andre ut «Saving The Beautiful Game: Manifesto For Change»i oktober.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]