– Nivået vårt sank i sommer

Alisson var ikke fornøyd med Liverpools prestasjoner etter at ligaen startet opp igjen i sommer, men mener at de røde er på riktig vei igjen nå.

26. sep 2020 kl 13.48 Einar Kvande

Alisson Becker mener at Liverpool er på riktig vei igjen, etter det han beskriver som en liten formsvikt mot slutten av forrige sesong. 

Frem til Premier League ble stoppet på grunn av koronapandemien i mars hadde Liverpool bare avgitt fem poeng. De røde vart ubeseiret helt frem til 29. februar, da Watford overrumplet Jürgen Klopps menn og vant 3-0 på Vicarage Road.

Da Premier League startet opp igjen i juni plukket Liverpool bare 17 poeng på sine ni siste kamper, noe som var færre enn begge Manchester-klubbene, Tottenham, Chelsea og Southampton.

Tabell for siste del av forrige sesong

1Man City1024
2Man Utd921
3Southampton918
4Tottenham918
5Chelsea918
6Liverpool917

På riktig vei

To kamper inn i en ny sesong kan det se ut som Liverpool er på riktig vei igjen. De røde har i alle fall vunnet sine to første kamper. Etter en nervepirrende 4-3 seier over Leeds i ligaåpningen viste Liverpool mer solide takter da Chelsea ble slått 2-0 på Stamford Bridge forrige helg. Dette var første gang Liverpool holdt buret rent i ligaen på sju kamper. Det hadde nemlig Jürgen Klopps disipler ikke gjort siden de slo Ason Villa på Anfield tidlig i juli.

– Vi vet vi hadde en liten formsvikt, men jeg aner ikke hvorfor vi hadde det, sier Alisson Becker til Sky Sports.

– Det var selvsagt ikke noe vi ønsket å gjøre. Vi visste vi måtte finne tilbake til vårt beste spill om vi ønsker å kjempe om ligamesterskapet igjen, for jeg tror nivået blir enda høyere denne sesongen, fortsetter målvakten.

– Vi er helt i startfasen av sesongen. Vi hadde en vanskelig kamp mot Leeds. I en åpningskamp kan alt skje. Det ble 4-3, og det var en god kamp for alle som liker å se fotball, men en veldig vanskelig kamp å spille i.

– Så hadde vi Chelsea-kampen, som var en tøff motstander, men jeg likte virkelig hvordan vi gikk ut på banen med troen på oss selv. Jeg likte hvor intenst vi spilte, og måten vi forsvarte oss på. Chelsea fikk noen sjanser til å score, men det var takket være deres kvalitet. Men jeg likte virkelig innstillingen vår til kampen. Jeg mener vi er på riktig spor igjen.

Spår en veldig god kamp

Arsenal var ett av to lag som slo Liverpool i løpet av de ni siste kampene forrige sesong. Og de slo også Liverpool på straffespark-konkurranse i Community Shield i slutten av august.

– Arsenal har mange kvaliteter og er et skikkelig godt lag på papiret. De leverer varene ute på banen. Du kan se hvor samspilte de er. De er veldig godt organiserte i den defensive delen av spillet, og de har fantastiske spisser med mange gode kvaliteter. De kan avgjøre ting til deres fordel.

– Men nå som vi har fått noen kamper på baken, tror jeg vi vil gjøre det bedre mot dem. Vi holdt buret rent i forrige kamp, og det gjør noe med selvtilliten din. Det gir deg tro på at du kan fortsette slik, og jeg tror det blir en veldig god kamp mandag kveld, avslutter Alisson.

Liverpool - Arsenal spilles på Anfield mandag klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]