Elliott har planer om å blande seg inn i førstelagsdiskusjonen på Anfield til høsten

18-åringen har store planer for neste sesong.

7. apr 2021 kl 20.32Arild Skjæveland

Harvey Elliott har denne sesongen fått sitt store gjennombrudd på seniornivå. Angriperen fylte 18 år på søndag, og har denne sesongen fått 37 førstelagskamper på lån hos Blackburn Rovers.

Han har imponerende fem mål og elleve målgivende i Championship denne sesongen, og spiller på et lag som gjorde det veldig bra frem til i slutten av februar. På de siste 14 kampene har «Rovers» kun vunnet én kamp.

– I «the Champ» får du ikke så mye tid med ballen. Alle er oppe i ansiktet ditt med en gang. Tempoet i spillet er veldig veldig høyt. Jeg kan huske at jeg spilte mot Watford, og det gikk i hundre de første 20-30 minuttene. Jeg tenkte at det ikke kunne være slik hele kampen, men når du møter et topplag som dem, så var det slik, sier Elliott i et intervju med CBS Sports

Vil kjempe om plassen på Anfield

Blackburn ligger nå på 17. plass på tabellen, med seks kamper igjen. Det kommer ikke til å bli nedrykk eller play-off, og da vil Elliotts sesong være over.

Han vil være tilbake i Liverpool med mye erfaring, og nå tenker han at han skal kjempe om plassen.

– Jeg kommer til å komme til pre-season og tenke at jeg skal komme inn på dette laget. Uansett hvordan sjansen min kommer, så handler det om at jeg må sørge for at jeg tar den, sier unggutten.

– Dersom det er behov for meg som innbytter, vil jeg sørge for at det er meg de ser etter. Det handler bare om at jeg er en av de spillerne som kan komme inn eller starte og påvirke en kamp. Det er min posisjon, og rollen min er at jeg skal score og skape. Dersom jeg gjør det, og jobber hardt for laget i tillegg, tror jeg at jeg kan være rundt førstelaget, sier han.

– Jeg kommer til å gjøre alt som kreves.

Allerede fått skoavtale

Elliott har spilt førstelagsfotball helt siden han var 15 år gammel. Dette er hans første sesong der han spiller fast.

CBS skriver at han allerede har signert en lukrativ skoavtale med New Balance. En annen spiller som spiller med fotballsko fra den amerikanske utstyrsleverandøren, er Sadio Mané. Det er en person som allerede har hjulpet Elliott mye.

– Mohamed Salah og Sadio Mané er åpenbart verdensklassespillere, i tillegg til å være mentorer. Jeg synes de er enda bedre folk utenfor banen. De ønsker alltid å hjelpe alle andre rundt seg på den beste mulige måten, i tillegg til å få ut det beste av seg selv, sier Elliott.

– Sadio spesielt, har hjulpet meg mye. Vi har det samme treningsprogrammet på gymmen. Jeg er så klart ikke like sterk som ham enda, men hver gang jeg gjør en aktivitet eller en øvelse, og dersom han synes det er for enkelt for meg, prøver han alltid å presse meg videre og legge på mer vekt slik at jeg tar meg helt ut.

– De er på en måte de jeg konkurrerer med i tillegg, for på lang sikt er det de jeg vil kjempe mot for å komme meg inn på laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]