Folkebørsen etter Liverpool - AC MilanFolket mente at åtte av elleve fikk for godt betalt

Etter en spektakulær seier over AC Milan var Liverpool.no raus med karakterne. Folket var litt mer nøkterne.

16. sep 2021 kl 23.25Einar Kvande

Liverpool imponerte stort mot AC Milan, om vi ser bort fra det siste kvarteret av første omgang, og fikk til slutt belønning for strevet med en fin 3-2 seier i åpningskampen i Champions League.  

Folkebørsen er en ærlig tilbakemelding på hva leserne synes om spillerbørsen som blir satt her på Liverpool.no, og folket syntes vi var for rause med karakterne etter denne matchen. Bare tre spillere fortjente karakteren de fikk av oss, ifølge leserne. 

Blant annet mener folket at samtlige fem i forsvaret fikk for godt betalt, mens Fabinho, Jordan Henderson og Mohamed Salah fikk for dårlig betalt av Liverpool.no ifølge leserne.

Over 1200 lesere stemte denne gangen på folkebørsen. Det er gjennomsnittskarakteren som fastslår endelig resultat. Skalaen er fra 1-10. 

Folkebørsen

Alisson Becker - 6,91 (7 på spillerbørsen)

På keeperplassen var folket og Liverpool.no sin børssetter ganske så enige. Kun desimaler skilte karakterene som Alisson Becker fikk etter å ha sluppet inn to mål for første gang i en kamp denne sesongen.

Trent Alexander-Arnold - 7,21 (8 på spillerbørsen)

Var strålende fremover, og gjorde åpningsmålet via et Milan-bein, men folket har lagt mer vekt på at italienerne gjorde to mål fra hans side enn Liverpool.no gjorde.

Joe Gomez - 6,59 (7 på spillerbørsen)

Joe Gomez startet en Liverpool-kamp for første gang siden november i fjor, og folket mente at han var mer rusten enn Liverpool.no sin børssetter.

Joel Matip - 7,66 (8 på spillerbørsen)

Folket er enig med Liverpool.no at Matip var bra i forsvarsrekka, men la seg på en litt lavere karakter.

Andy Robertson - 7,7 (8 på spillerbørsen)

Folket og Liverpool.no er marginalt mer samstemte når det gjelder venstreback Robertson, men folket mener at også skotten fikk for godt betalt.

Fabinho - 8,28 (8 på spillerbørsen)

Liverpool.no mente at Joel Matip var Liverpools bestemann mot AC Milan, mens leserne landet på Fabinho som Liverpools beste, som den eneste som fikk over 8 på Folkebørsen.

Jordan Henderson - 7,49 (7 på spillerbørsen)

Kapteinen var en annen midtbanespiller som folket mente fikk for dårlig betalt av Liverpool.no etter at han ble matchvinner med et vakkert langskudd.

Naby Keita - 6,85 (8 på spillerbørsen)

Naby Keita var den spilleren som folket syntes fikk alt for godt betalt av Liverpool.no. Her skilte det faktisk over en hel karakter mellom leserne og vår børssetter.

Diogo Jota - 6,64 (7 på spillerbørsen)

Heller ikke portugiseren klarte å markere seg særlig i denne kampen ifølge leserne. Vår børssetter var mer fornøyd.

Divock Origi - 6,56 (7 på spillerbørsen)

Belgieren fikk skryt av manager Jürgen Klopp etter hans første time på banen denne sesongen. Leserne var ikke like imponert som Klopp og Liveprool.no.

Mohamed Salah - 7,21 (7 på spillerbørsen)

Egypteren kom på scoringslisten nok en gang, men bommet også på straffespark. Her var leserne og Liverpool.no forholdsvis samstemte om målgarantistens belønning for innsatsen.

Sadio Mané, Curtis Jones, Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner var ikke på banen lenge nok til å få karakter.

Alisson Becker 7

Kunne han ha vært kjappere nede på 1-1 scoringen? Hadde lite å gjøre, men måtte likevel se to mål bak seg. Virket våken da gangene Milan fikk til kontringsforsøk og hadde noen gode utrusninger

Trent Alexander-Arnold 8

Trent var strålende framover og en stadig trussel for Milan. Rommet han etterlot utnyttet imidlertid italienerne med to mål på hans side rett før pause. Likevel nok en toppkamp av høyrebacken.

Joe Gomez 7

Hadde det ganske lenge komfortabelt ved siden av Matip, men hadde en liten tendens til å komme i litt feil posisjon de få gangene Milan truet. Vil nyte godt av denne gjennomkjøringen framover.

Joël Matip 8

Store Joel var sjef i de bakre rekker, selv om 2-2 og noen få minutters kollaps henger litt ved. God framover også, enten ved forseringer eller headinger fra corner. Tok ekstra ansvar med sjefen van Dijk ute, og i hard konkurranse er han vår man of the match.

Andy Robertson 8

Initiativrik og aktiv ute på venstrekanten, og bidro til at angrep fra backene nærmest smadret Milan spillemessig den første halvtimen. Kanskje Liverpools beste før pause.

Fabinho 8

Ble litt «tung» på returløpet i forkant av utligningen til Milan, som var litt synd i en kamp hvor han i lange perioder eide rommet foran Liverpools sentrale forsvar.

Jordan Henderson 7

Solid jobb igjen av kapteinen, selv om han nok har litt å gå på for å finne den aller beste matchformen. Var litt tung i steget i noen situasjoner, før han banket inn 3-2 målet!

Naby Keita 8

Var til dels Hendo på speed, da han var mye involvert i Liverpools midtbanedominans, spesielt før pause. Enda et lite steg framover i en alt i alt lovende sesongåpning for Keita. Kan det bli han som tar over for Harvey Elliott?

Diogo Jota 7

Var plassert ute på venstrekanten og det fungerte lenge bra sammen med Andy Robbo. Ble litt mer borte etter hvert og kom til få avslutninger til ham å være i denne kampen.

Divock Origi 7

Den store spissen var full av adrenalin fra starten og gjorde mye positivt spesielt det første kvarteret. Og så vippet han ballen fram til Mo Salah for 2-2. En drøy times arbeid som nok overgikk forventningene til mesteparten av røde fans.

Mohamed Salah 7

Aktiv, farlig, et par bra avslutninger som ikke gikk inn, og et grusomt straffespark – før pause. Rettet opp en god del med utligningen tidlig i 2. omgang.

Sadio Mané

Bidro til å holde bra trykk oppe den siste snaue halvtimen etter at Divock Origi måtte ut med krampe.

Curtis Jones

Ga ungdommelige krefter til Liverpools maskinrom da de røde skulle sikre inn.

Thiago Alcântara

Inn for å stabilisere midtbanen mot slutten.

Alex Oxlade-Chamberlain

Det ble en seiersbonus for Ox også, med et sent innhopp.

James Milner

Noen få minutter på veteranen i hektiske sluttminutter.